این روزها با دست به دست شدن پرداخت مابقی مطالبات چایکاران هفت خان رستم برای کشاورزان به تصویر کشیده شده که این امر فقط سختی کشت را بر دوش چایکاران سنگین تر می کند .

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ قرار بود مطالباتشان به موقع پرداخت شود تا مرهمی بر دردهایشان باشد ولی تلخی کشت، داشت و برداشت از یادشان برود اما داستان دنباله‌دار و تکراری تاخیر در پرداخت خریدهای تضمینی برگ سبز چای دلشان را سرد کرد. چایکاران دهه‌هاست که بی انگیزه شده‌اند و ترجیح می‌دهند باعات چایشان را به ویلای پرزرق و برق و ساختمان سر به فلک کشیده تبدیل کنند البته اگر همه باغات ویلا شوند به لطف واردات همه چیز حل نمی‌شود.

این را امارها هم می‌گویند چرا که از 110 هزار تن چای مصرفی در کشور تنها 20 هزار تن در داخل تولید می‌شود و به ناچار مابقی از طریق واردات تامین می‌شود و با ادامه بی‌مهری دولت به چایکاران مطمئنا میزان واردات در سالهای اتی افزایش خواهد داشت.

 لازم به ذکر است که بحث خرید تضمینی محصولات در قالب حمایت از کشاورزان مطرح بوده اما این روزها این حمایت ها بلای جان کشاورزان شده است.

حال جای سوال است که  چرا با گذشتن دوماه از فصل برداشت مابقی مطالبات چایکاران در هاله ای از ابهام باقی مانده و تنها چایکاران دلخوش وعده وعید هایی هستند که بار سر موعد به بهانه های مختلف عملی نمی شود؟

اما با این روند چه بر سر چایکاران و محصول چای خواهد آمد ایرج هوسمی رئیس اتحادیه چایکاران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار داشت:  در واقع یک سوم مطالبات چایکاران تا کنون پرداخت نشده و با توجه به اینکه آذرماه فصل هرس باغات چای است اما با گذشت فصل هرس باغات تا کنون مساعده ای از سوی دولت در اختیار چایکاران برای شخم زدن و هرس قرار نگرفته و بدیهی است در چنین شرایطی که کشاورزان در مضیغه و تگنا مالی هستند عدم هرس و کوددهی باغات می تواند برای سال زراعی آینده مشکلاتی را به وجود آورد .

رئیس اتحادیه چایکاران گفت: با توجه به گذشت دوماه از فصل بهره برداری و اینکه چایکاران وضعیت اسفناکی دارند و به نان شب خود محتاج اند اما تا کنون بخشی از مطالبات برگ سبز چای فروخته شده به سازمان چای به کشاورزان پرداخت نشده است.

وی افزود: در حال حاضر بیش از 80 درصد باغات چای رها شده و به نوعی بر اساس آمار با حداقل تولید مواجه هستیم به طوریکه امسال در بهترین شرایط تولید  چایکاران تنها 20 هزار تن برگ سبزچای تولید کردند .

هوسمی یادآور شد: در واقع آماده سازی باغات چای برای سال زراعی آینده از اهمیت ویژه ای برخوردار است که متاسفانه در سال جاری چایکاران نتواستند به موقع باغات خود را آماده کنند و حال باید گفت که دیگر رغبتی برای کشت محصول برایشان باقی نمانده که باغات رها شده خود در سالهای گذشته را آماده سازی کنند.

وی تصریح کرد: حال اگر کشت برگ سبز چای برای کشاورز صرفه اقتصادی نداشته باشد به طوریکه نتواند وارد باغ شود و کشت خود را انجام دهد بدیهی است که بخش دیگر از باغات چای از عملکرد تولید رها خواهند شد. 


گفتنی است که بخش بزرگی از جامعه روستایی را کشاورزان تشکیل می دهند که به صرفه نبودن تولید می تواند زندگی این قشر زحمتکش را دچار آسیب های متعدد کند .

حال این روزها ماجرای پرداخت مطالبات کشاورزان ماجرای هفت خان رستم را برای انها به تصویر کشیده و تنها تاخیر در پرداخت مطالبات وضعیت چایکاران را اسفناک تر از قبل می کند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۰ ۲۴ دی ۱۳۹۴
چای ایرانی بهترین چای دنیاست چای خارجی همه رنگ واسانس است تو رو خدا نذارین از بین بره مسولین یک کازی بکنند خانواده ما فقط چای ایرانی مصرف میکنه اصلا نمیتونیم چای خارجی بخوریم یک کاری بکنند نذارن باغات چای از بین بره
آخرین اخبار