سیب زمینی یک محصول جهانی است. اروپا، آمریکا و کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق، زمانی تنها مصرف کنندگان عمده سیب زمینی بودند. در سال 2013، حدود 368 میلیون تن سیب زمینی کاشته شد.
محبوبیت سیب زمینی به آسانی قابل درک است سیب زمینی محصول مغذی است و در بسیاری ازآب و هوا ها رشد می کند. سیب زمینی همچنین حاوی مقدارزیادی کالری و ترکیبات سالم، از جمله سطح بالایی از ویتامین C و B6، تیامین، فولات، نیاسین، ریبوفلاوین، منیزیم، آهن، فسفر و روی است.
سیب زمینی سومین محصول پرمصرف پس از گندم و برنج است. در ایالات متحده 35درصد از زنان در سن باروری خود به صورت روزانه سیب زمینی مصرف می کنند .راهنمای رژیم غذایی برای آمریکایی ها هنوز شامل سیب زمینی و گروه سبزیجات است که انگلستان آنها را در گروه مواد غذایی نشاسته می داند.
محققان ازموسسه ملی بهداشت کودکان و توسعه انسانی در راکویل ودانشگاه هاروارد در بوستون تصمیم گرفتند تاثیر غذاهای گیاهی در دوران بارداری را مطالعه کنند.داده ها از مطالعه پرستاران بهداشت1991-2001 گرفته شده است. شرکت کنندگان سابقه هیچ بیماری قبلی اعم از دیابت حاملگی یا بیماری های مزمن دیگری نداشتند.
رژیم های غذایی با پرسشنامه در 4 سال مورد بررسی قرار گرفتند از بین خانم های باردار، 854 نفردیابت بارداری گرفتند.حتی پس از کنترل عواملی از جمله سن، سابقه خانوادگی، کیفیت رژیم غذایی به طور کامل، شاخص توده بدن و سابقه خانوادگی دیابت، مصرف سیب زمینی بالا قبل از بارداری با افزایش خطر ابتلا به دیابت حاملگی در ارتباط بود.
دیابت حاملگی یک نگرانی بزرگ است، نه تنها نتایج منفی دیابت را در بارداری افزایش می دهد بلکه خطرات بیماری های قلبی برای مادر و کودک نیز ممکن است رخ دهد. این نتایج محققان را شگفت زده کرده است. بر خلاف دیگر سبزیجات، سیب زمینی حاوی مقدار زیادی نشاسته است،این نشاسته به سرعت و به آسانی دربدن جذب می شود.
در تحقیقات قبلی اثبات شده است که سیب زمینی غلظت گلوکز پلاسما،مقاومت به انسولین و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد . محققان این مطالعه توصیه ساده ای برای به حداقل رساندن خطرات بالقوه مصرف بالای سیب زمینی بیان کردند، مصرف بالای سیب زمینی قبل از بارداری باید با سبزیجات دیگر، حبوبات و غلات کامل جایگزین شود.
انتهای پیام/