به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، دکتر حمیدرضا رحیمی افزود: بر اساس آمار موجود حدود یک سوم افراد مبتلا به سندروم داون حاصل بارداری در سنین بالای 40 سالگی هستند.
وی ادامه داد: تمام مادران باردار در معرض خطر ابتلای جنین به سندروم داون هستند لذا غربالگری این بیماری در دوران بارداری برای تمام مادران در هر سنی ضروری است.
این متخصص پزشکی مولکولی گفت: هم اکنون در ایران از هر هزار تولد زنده، یک نوزاد مبتلا به سندروم داون می باشد که این رقم بالایی در حوزه بیماریهای ژنتیکی است.
وی افزود: هر چه سن مادر در زمان بارداری بالاتر باشد احتمال بروز سندروم داون در جنین افزایش می یابد و در بارداری در سنین بالای 40 سال میزان ابتلای جنین به این بیماری ژنتیکی از هزار تولد به یک در صد می رسد.
دکتر رحیمی سندروم داون یا منگولیسم را در دوران بارداری قابل تشخیص اعلام و بیان کرد: با آزمایشهای غربالگری می توان از تولد نوزادان سندروم داون جلوگیری کرد.
وی افزود: آزمایشهای غربالگری در دو دوره طی سه ماه نخست و سه ماه دوم بارداری انجام می شود که در مورد نخست علاوه بر آزمایش خون، از مادر سونوگرافی عادی برای معاینه جنین نیز انجام می شود.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: در سه ماه دوم بارداری نیز آزمایش خون از مادر به همراه سونوگرافی پیشرفته از جنین انجام و در هر دو مرحله نتایج آزمایشها با سایر شاخصها نظیر سن مادر از طریق نرم افزار خاص مورد تایید وزارت بهداشت، اندازه گیری می شود.
وی گفت: امکان انجام آزمایش خون و سونوگرافی عادی در اکثر شهرستانهای خراسان رضوی مهیاست اما سونوگرافی پیشرفته به منظور تشخیص سقط جنین مبتلا به سندروم داون فقط توسط چهار متخصص در مشهد انجام می شود.
دکتر رحیمی افزود: آزمایشهای غربالگری بیماریهای ژنتیکی در دوران بارداری نقش مهمی در کاهش میزان شیوع این نوع از بیماریها دارد ولی م اکنون این غربالگری در کشور اجباری نیست و هیچ برنامه مدونی نیز برای غربالگری در دوران بارداری وجود ندارد.
وی ادامه داد: بیماری های ژنتیکی هزینه زیادی به بخش بهداشت و درمان کشور تحمیل می کنند لذا باید با اجباری کردن آزمایشهای غربالگری دردوران بارداری از بار این هزینه ها کاسته شود.
انتهای پیام//گ