دکتر بهزاد رحمانی رئیس انجمن جراحان عمومی در گفتوگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه سرانه درمان در ایران بسیار ناچیز است اظهار داشت: در کشورهایی مثل کانادا و ترکیه سرانه درمان به ترتیب 14 و 9 هزار دلار است در حالی که مقدار آن در ایران 13 هزار و پانصد تومان است.
وی با تاکید بر اینکه سرانه درمان باید صد برابر این مقدار یعنی 1 میلیون و 350 هزار تومان شود، افزود: این میزان سرانه بیمهها را تقویت کرده و دفترچهها را معتبر میسازد ضمن آنکه جاذبه برای بخش دولتی نیز ایجاد میکند.
به گفته رحمانی با افزایش سرانه درمان بخش دولتی پر محتوا شده و پزشکان مجرب خواهان فعالیت در این بخش خواهند بود.
وی با عنوان اینکه خیلی از رفتارهای سرزده از جامعه پزشکی ناشی از نقص در تعرفهها بوده، تصریح کرد: اگر سرانه درمان افزایش یافته و تعرفهها واقعی شود رابطه بین بیمار و پزشک نیز مطلوب شده و دیگر پدیدهای به نام زیرمیزی نخواهیم داشت.
تعیین تعرفه بخش خصوصی باید به نظام پزشکی سپرده شود
رئیس انجمن جراحان عمومی در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز اینکه حق تعرفه گذاری باید به سازمان نظام پزشکی بازگردد، گفت: تعیین تعرفه بخش خصوصی ربطی به دولت ندارد مثلا اگر هزینه عمل جراحی ریه در بخش خصوصی 500 میلیون تومان میشود یک حق انتخاب برای بیمار است.
وی افزود: بهتر است تعرفه گذاری بخش دولتی و بیمهها اختیارش با دولت باشد و از طریق افزایش سرانه درمان قدرتمند شده و به بیماران خدمات مطلوبتری ارائه دهند، اما اگر کسی خواهان امکانات بیشتری است به بخش خصوصی رفته و پول بیشتری پرداخت کند.
رحمانی اذعان داشت: اگر ساختار بخش دولتی به گونهای باشد که سرویس با کیفیت و مطلوب به بیماران ارائه دهد و بیمهها نیز معتبر باشند دیگر بیماران خواهان رفتن به بخش خصوصی نبوده و پدیده زیر میزی روی نخواهد داد.
وی با اشاره به اینکه در سال 95 باید سرانه درمان واقعی شود، خاطرنشان کرد: باید این حق را از دولت بخواهیم تا توجه بیشتری به سلامت افراد جامعه و سیستم بهداشتی و درمانی داشته باشد و حق تعرفه گذاری بخشهای دولتی و خصوصی به متولیان آن بازگردد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام /