در هفته هفتم بارداری در هر دقیقه 100 سلول مغزی جدید در مغز جنین شما ساخته می‌شود و در این هفته او به اندازه یک تمشک است و برجستگی‌های انگشتان کوچک او بیشتر از قبل خود را نشان میدهند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در هفته هفتم بارداری همچنان تغییرات چشمگیری در بدن رویان شما اتفاق میفتد و اندام‌های حیاتی او بیشتر شکل می‌گیرند و کم‌کم تکمیل می‌شوند. در این هفته بیشترین تغییرات در قسمت سر و صورت او بوجود می‌آیند. در واقع، در این هفته در مغز کودک شما در هر دقیقه 100 سلول جدید مغزی ساخته می‌شود.

تا این هفته تقریبا کلیه‌های نوزاد شما تکمیل شده است و در آخرین مرحله به سر می‌برد تا بتواند مواد زائد و اضافه را از بدن کوچک او دور کند. شاید برایتان جالب باشد که در چند هفته آینده، نوزاد شما شروع به تولید ادرار می‌کند که بخشی از مایع آمنیوتیک محسوب میشود.

جنین شما در این زمان به چه اندازه است؟
نگران نباشید هنوز رویان کوچولوی شما آنقدر رشد نکرده است و آنقدر بزرگ نشده است که شما را اذیت کند اما به هر حال در این هفته او نسبت به هفته‌های قبل بیشتر رشد می‌کند.

هنوز آن‌طور که شما فکر می‌کنید کودکتان بزرگ نشده است و در هفته هفتم تقریبا به اندازه 13 تا 18 میلی‌متر است. اگر بخواهیم اندازه آن را برای شما شبیه‌سازی کنیم باید بگوییم که او در این هفته به اندازه یک تمشک است. جنین شما اینک انگشتان دست و پایش تقریبا مشخص شده‌اند. 

چه علائمی را در هفته هفتم بارداری تجربه خواهید کرد؟
رحم شما روز به روز بزرگ‌تر می‌شود و جا را برای جنین کوچک شما باز می‌کند به همین دلیل ممکن است شما دردهای خفیف یا گاهی اوقات شدیدی را در ناحیه شکم و لگن خود حس کنید. حالت تهوع‌هایتان همچنان ادامه دارد و گاهی اوقات به شدت گرمتان می‌شود یا سردردی شدید به سراغ شما می‌آید؛ برای مهار این مشکلات بهتر است کمی بیشتر مایعات به‌خصوص آب بنوشید و کمی بیشتر استراحت کنید.

شاید هنوز هم به شرایط جدید عادت نکرده باشید و نقش جدید خود و وجود مهمان کوچولوی خود را در داخل بدن خود به‌خوبی درک نکرده باشید اما نگران نباشید، کاملا طبیعی است. کم کم عادت می‌کنید و حتی از آن لذت خواهید برد.

در این مرحله از بارداری، علائم بارداری شما هنوز آنچنان چشمگیر نیست اما با کمی دقت در ظاهرتان متوجه می‌شوید که تغییرات بسیاری کرده‌اید. در این دوران، بارداری فیزیکی شما بیشتر از قبل خود را نشان می‌دهد و این تغییرات ممکن است علائم زیر را به همراه داشته باشد:
حالت تهوع و استفراغ
افزایش یا کاهش وزن
افزایش بزاق دهان
ویار شدید به خوردن برخی مواد غذایی
خستگی
نفخ و سوزش سر دل
مشکلات گوارشی و سوء‌هاضمه
بزرگ و حساس شدن سینه‌ها
تکرر ادرار و افزایش ادرارهای شبانه
گرفتگی عضلات لگن

رشد کودک شما در هفته ششم چگونه است؟
در این هفته تغییرات بسیاری در رشد جنین شما اتفاق میفتد، برجستگی‌های دست و پای او که در هفته ششم شروع به شکل‌گیری کرده بود، بیشتر و سریع‌تر شکل می‌گیرد. در این دوران مچ دست او تا انگشتان به هم چسبیده است تا در هفته‌های آینده کم‌کم از هم جدا شوند و شکل واقعی‌شان را به خود بگیرند.
 
سر او بیشتر رشد می‌کند و نیمکره‌های مغز کوچک او کم‌کم شروع به شکل‌گیری می‌کنند. پوستش در این هفته بسیار نازک است و رگ‌ها از روی آن کاملا مشخص است اما نگران نباشید رویانتان کم‌کم پوست کلفت می‌شود. علاوه بر این، تغییرات جالب زیر در بدن او ایجاد می‌شود:
رشد مغز او همچنان ادامه دارد.
رشد سوراخ‌های بینی، دهان، زبان و چشم او ادامه دارد.
دست، بازو و شانه‌های او در حال شکلگیری است.
زانوها، مچ پا و پاهای او در این زمان تقریبا شکل گرفته است.
ناخن پای او نیز همچنان در حال شکل‌گیری است.
ماهیچه‌های او بیشتر رشد می‌کنند و قویتر می‌شوند.
کلیه او شکل گرفته است اما دفع ادرار او در هفته‌های بعد اتفاق میفتد.
ستون فقرات او همچنان در حال شکل‌گیری است.
روده، ریه‌ها و قلب او بیشتر شکل می‌گیرد.
شکل‌گیری غدد جنسی او در این هفته رخ می‌دهد.
در این هفته صورت نوزادتان شکل می‌گیرد.

در زمانی که شما در حال گذراندن هفته هفتم بارداری هستید اتفاقات جالبی در درون بدن شما و جنینتان رخ می‌دهد که شاید برایتان خیلی جالب باشد.

گفتنی است که در این زمان سر و صورت نوزاد شما شکل می‌گیرد و از همه مهم‌تر ناخن‌های کوچولوی پای او شروع به شکل‌گیری و تکمیل می‌کنند. لازم به ذکر است که ناخن‌ها دست و موهای او از هفته ششم شروع به شکل‌گیری کرده است و در این هفته رشد آنها ادامه پیدا میکند.

رویان کوچولوی شما روز به روز زیباتر می‌شود و در این هفته برخی از اجزای صورت او شکل می‌گیرد، پلک‌هایش کم‌کم مشخص می‌شوند و بینی‌اش کمی برجسته می‌شود و به طور آهسته هر کدام از اجزای صورتش جای خود را می‌گیرند.

کارهایی که باید در هفته هفتم انجام دهید
اگرچه شما همچنان در ابتدای دوران بارداری قرار دارید اما باید همه جوانب را در نظر بگیرید و آزمایش‌ها و تست‌های لازم این دوران را تحت نظر پزشکتان سپری کنید تا از این طریق بارداری بی‌تنش، سالم و در عین حال موفقی داشته باشید. انجام برخی آزمایش‌ها در این دوران به این معنی نیست که شما یا جنینتان مشکلی دارید. نگران نباشید بلکه همه این کارها برای اطمینان بخشیدن به شما و خانواده‌تان انجام می‌شوند.

در هفته ششم احتمالا پزشکتان برای ارزیابی شما آزمایش‌هایی را تجویز می‌کند که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد که همه آن‌ها برای همه زنان باردار ضروری نیست اما بهتر است با نام آن‌ها آشنا شوید:
آزمایش پام اسمیر (نمونه‌برداری از سلول‌های دهانه رحم)
آزمایش‌های ژنتیک
اندازه‌گیری سطح آهن، نوع گروه خونی، پروتئین، گلوکز، گلبول‌های قرمز و سفید
آزمایش‌هایی برای چک بیماری‌هایی که ممکن است از مادر به جنین منتقل شود

مراقبت‌های بارداری در هفته ششم
در این دوران شما باید خواب کافی در شبانه روز داشته باشید و بیشتر از قبل استراحت کنید، کارهایی انجام ندهید که شما را خسته می‌کند و از بلند کردن اجسام سنگین بپرهیزید.

به طور معمول، پزشک شما قرار ملاقات‌هایی را بین هفته ششم تا دهم بارداری برای شما ترتیب می‌دهد. در واقع از این هفته باید ملاقات‌های منظم و مکرر خود را پزشکتان جدی‌تر بگیرید و به طور منظم سلامتی خود و جنینتان را تحت نظر پزشکی متخصص ارزیابی کنید. 

در این دوران سعی کنید روزانه فعالیت‌های بدنی و ذهنی همچون یوگا، پیاده‌روی و شنا را با تایید پزشک خود انجام دهید. راجع‌ به برنامه غذایی که از آن پیروی می‌کنید و ورزش‌ها و فعالیت‌هایی که دوست دارید، انجام دهید. با پزشکتان مشورت کنید و اطمینان حاصل کنید که هیچ گونه ضرری شما و جنینتان را تهدید نمیکند.

بارداری خطر ابتلا به عفونت‌های دستگاه ادراری را در هفته 6 تا 24 بارداری افزایش می‌دهد، بنابراین اگر در هفته ششم بارداری یا بعد از آن علائمی را مشاهده کردید که مشکوک به عفونت دستگاه ادراری بود برای درمان سریع‌تر به پزشک خود مراجعه کنید. یکی از علائم هفته ششم خستگی است، بنابراین در این هفته شما به استراحت و خواب بیشتری نیاز دارید.


هر خانمی خواهان زیبایی است و شما حق دارید که بخواهید در دوران بارداری موی خود را رنگ کنید اما همچنان در این هفته و به طور کلی در 12 هفته اول بارداری استفاده از رنگ موهای دائم منع شده است. در صورتی که به شدت مشتاق این کار هستید بهتر از رنگ موی نیمه دائم استفاده کند تا آسیبی به شما و نوزادتان نرساند.

اگر در این دوران با هر مورد عجیب یا دردهای بیش از حد مواجه شدید آن را حتما با پزشکتان در میان بگذارید. علائمی همچون خونریزی، احساس ضعف یا سرگیجه شدید، افت شدید فشار خون، درد شدید شانه یا لگن و گرفتگی شدید عضلات به خصوص لگن ممکن است نشان از حاملگی خارج از رحم یا سقط جنین باشد، پس این موارد را جدی بگیرید و در صورت مشاهده آن فورا به پزشک مراجعه کنید:

مراقبت‌های تغذیه‌ای درهفته پنجم
در این هفته ممکن است با خودن کمی غذا به سرعت احساس سیری یا پری کنید. این مسئله کاملا طبیعی است زیرا روند هضم و گوارش شما کمی کند شده است تا مواد غذایی مفیدتری را به جنین برساند. به همین دلیل ممکن است تهوع‌های صحبگاهی یا یبوست را تجربه کنید.

در این دوران برنامه غذایی سرشار فیبر به شدت توصیه می‌شود و از ابتلای نوزاد شما به بیماری آسم به شدت پیشگیری می‌کند. علاوه بر این مصرف ماهی شما نباید در طول هفته بسیار زیاد باشد و سعی کنید در هفته سه یا چهار بار وعده ماهی داشته باشید. به طور کلی مصرف مواد غذایی که حاوی جیوه هستند را محدود کنید زیرا این مواد به سیستم عصبی و مغز کودک شما آسیب می‌رساند.

در این دوران شما علاوه بر مراقبت از خود وظیفه مراقبت از موجودی بسیار کوچک و آسیب‌پذیر را بر عهده دارید، بنابراین به تغذیه خود باید بیش از پیش اهمیت دهید. مصرف الکل و مواد مخدر در این دوران به شدت خطرناک است و عواقب جبران‌ناپذیری دارد. علاوه بر این، مصرف برخی داروها در این دوران منع می‌شود، بنابراین هرگونه دارویی که می‌خواهید مصرف کنید باید تحت نظر پزشکتان انجام شود.

در این دوران باید ویتامین‌ها و مواد مغذی به خود و جنینتان برسانید و از برنامه غذایی سالم و مغذی پیروی کنید. با آنکه در دوران بارداری مصرف ماهی بلامانع است اما توصیه می‌شود که از مصرف بالای آن در این مدت جلوگیری کنید. به طور کلی بهتر است در این دوران به یک مشاور تغذیه مراجعه کنید و اگر هنوز شروع به مصرف مکمل‌های غذایی نکرده اید، بهتر است. هرچه زودتر با مشورت پزشک خود اینکار را شروع کنید. سعی کنید مصرف آهن و مولتی ویتامین‌ها را تحت نظر پزشکتان افزایش دهید.




انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۱۳:۱۲ ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
مطالب عالی بودموفق باشید مادرها
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۱۳:۱۲ ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
مطالب عالی بودموفق باشید مادرها
Iran (Islamic Republic of)
مصطفی
۱۰:۰۲ ۲۵ آذر ۱۳۹۹
‌سلام ممنون بابت مطالب قشنگتون واقا بچه دار شدن خوبه حس قشنگی خدا انشالله ب هرکی بچه نداره بجه بده الهی‌ امین
Iran (Islamic Republic of)
حسنم
۱۵:۰۲ ۰۱ آبان ۱۳۹۹
من سه تا دختر دارم الان هم باردار شدم خیلی دستمون خالی نا خواسته شده برام دعا کنید خدا کمکم کنه مسنجر
Iran (Islamic Republic of)
سسسس
۲۱:۲۹ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام من همسر هفته هفتم بارداری هست سونوگرافی انجام داده ولی گفتن بچه رشد نکرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۳۳ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
سلام من هفته ۷ خیلی میترسم
Iran (Islamic Republic of)
ساراسبحانی
۱۲:۴۲ ۲۵ آبان ۱۳۹۸
سلام من ۷ هفتس بچم خیلی وزنم کم شد و اشتهامم کور شد چیکار کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۰ ۰۱ شهريور ۱۳۹۸
همسرم هفته هفتم هست رفتم سنوگرافی گفتن جنین رشد نداره وباید سقت بشه باید چیکار کنم همسرم حالش خوب نیست
Iran (Islamic Republic of)
سمیه
۱۷:۰۸ ۳۱ مرداد ۱۳۹۸
سلام بسیار.ممنونم.از مطالب زیبایتون
Iran (Islamic Republic of)
ابوالفضل
۰۷:۳۶ ۰۱ مرداد ۱۳۹۸
سلام با تشکر از برنامه خوبتون ببخشید من تو هفته هفتم بارداریم ایا ضعف دلیل نگران کننده داره میترسم جنین خارج از رحم باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۸ ۲۰ تير ۱۳۹۸
خوب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۱ ۱۹ تير ۱۳۹۸
ایشاالله همگی بسلامتی زایمان کنید
Iran (Islamic Republic of)
الی
۱۹:۳۳ ۰۷ تير ۱۳۹۸
سلام نمیدونم هفته ۶هستم یا ۷ ولی حدود ۴روزه لکه بینی دارم در حد ۳قطره، دلیلش چیه؟ فقط بیبپ بی چک زدم و متوجه حاملگی شدم
Iran (Islamic Republic of)
Shima
۲۳:۴۸ ۲۵ خرداد ۱۳۹۸
مطلب بسیار عالی و مفیدی بود
United States of America
Ssssss
۰۰:۰۶ ۲۰ خرداد ۱۳۹۸
سلام من ۶ هفته و۴روزمه رفتم سونو قلب وضربان قلب دیده نشد وگفت رشد نمیکنه ۶ mm به نظرتون راه حلی هست
Iran (Islamic Republic of)
سارا
۱۹:۱۸ ۰۸ بهمن ۱۳۹۷
من هفته هفتم هستم میخوام بچمو سقط کنم چیکارکنم
Iran (Islamic Republic of)
ستاره
۲۲:۴۷ ۰۵ شهريور ۱۳۹۷
سلام من هفته هشتم بارداری هستم خدارو شکر مشکلی ندارم فقط اشتهام کم شده خیلی هم میخوابم خیلی خوشحالم از اینکه مادر شدم
United States of America
ناشناس
۱۳:۰۱ ۲۰ مرداد ۱۳۹۷
منم ۷ هفته باردار بودم رفتم مسافرت خونریزی پیداکردم و متاسفانه جنین رو از دست دادم از لحاظ روحی بهم ریختم همسرم هم داغون شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۰ ۰۱ خرداد ۱۳۹۷
من هفته 7بارداری هستم دو ماه پیش یه سقط داشتم خیلی میترسم دل درد دارم و حالت تهو
Iran (Islamic Republic of)
لیلا
۰۰:۵۳ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
بسیارعالی بود
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۱۸:۳۳ ۲۳ فروردين ۱۳۹۷
من باردارم هفته هفتم ولی سنو رفتم میگن وسط رحم نیس گوشه رحمه خون ریزی شدید دارم تیتر عدد آزمایشم 2347هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۵ ۲۴ دی ۱۳۹۶
عالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۵ ۲۴ دی ۱۳۹۶
عالی
Iran (Islamic Republic of)
طناز
۲۱:۳۰ ۰۸ آذر ۱۳۹۶
مفید بود
Iran (Islamic Republic of)
مریم جوون
۲۱:۳۰ ۰۸ آذر ۱۳۹۶
ایشالا همه ب سلامتی بچشون و ب دنیا بیارن
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۳۲ ۰۴ آذر ۱۳۹۶
همسرمن هفته ی هفتم بارداری هست ولی اصلا حالت تهؤع و ویار نداره ایا طبیعی هست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۴ ۳۰ مهر ۱۳۹۶
،،برام دعا کنید توروخدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۷ ۲۹ مهر ۱۳۹۶
عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۷ ۲۹ مهر ۱۳۹۶
عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۷ ۲۹ مهر ۱۳۹۶
عالی بود
Singapore
k
۱۳:۴۲ ۲۷ تير ۱۳۹۶
سپاس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۹ ۱۱ بهمن ۱۳۹۴
بسیااااااااار عالییییییییییییی.با سپاس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۸ ۱۱ بهمن ۱۳۹۴
بسیااااااااااااار عالیییییییییییییی.با سپاس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۵ ۱۱ بهمن ۱۳۹۴
برام دعاکنید منم بچه سالم داشته باشم خدا شماهاروهم به مقصودتون برسونه ایشالا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۳ ۱۰ بهمن ۱۳۹۴
مطلب فوق العاده ای بود من به تازگی متوجه بارداری همسرم شدم و این مطلب خیلی من کمک کرد از شما تقاضا دارم رشد جنین از اول تا این موقع هم به همین شکل توضیح بدید بازم ممنون به خاطر مطلب قشنگتون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۰ ۱۰ بهمن ۱۳۹۴
عالی بود....
بسیار جالب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۰ ۱۰ بهمن ۱۳۹۴
عالی بود....
بسیار جالب