به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛ حسین اسماعیلیان افزود : آب شرب مورد نیاز 73 شهر استان به جز مشهد از 450 حلقه چاه تامین می شود و تقریبا هر سال 30 حلقه چاه حفر می شود ولی بخاطر افت شش درصدی آبدهی چاهها، چیزی به توان تولید آب اضافه نمی شود.
وی گفت : آب شرب شهرهای خراسان رضوی متکی به منابع زیرزمینی است که هر سال یک میلیارد و 100 میلیون مترمکعب اضافه برداشت از آن انجام می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی افزود: تابستان امسال 28 شهر در خراسان رضوی با تنش آبی مواجه بودند و برای تابستان سال آینده پیش بینی می شود 30 شهر استان در این شرایط قرار گیرند.
اسماعیلیان افزود : مجموع طرحهای نیمه تمام بخش آب و فاضلاب در خراسان رضوی نیازمند 10هزار میلیارد ریال اعتبار است و اعتبارات تخصیصی سالانه کمتر از 10 درصد این میزان است به همین خاطرهم اکنون پنج هزار میلیارد ریال طرح آب و فاضلاب از محل سرمایه گذاری بخش خصوصی در دست پیگیری است که تلاش می شود در سال آینده به مرحله اجرایی برسند.
وی ادامه داد: بودجه امسال شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی هزار میلیارد ریال است و تاکنون 21 درصد آن تخصیص یافته است که270 میلیار ریال از این اعتبار در بخش فاضلاب و بقیه آن در بخش آبرسانی و کیفیت آب هزینه می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی طول شبکه های آبرسانی را در خراسان رضوی پنج هزار و 300 کیلومتر بیان کرد.
اسماعیلیان با اشاره به اینکه 35 درصد این شبکه فرسوده است گفت : میزان هدرفت آب در خراسان رضوی 28 درصد است که 13 درصد آن ناشی از فرسودگی شبکه می باشد و بقیه مربوط به از انشعابهای غیرمجاز و کنترهای فرسوده است.
در پایان وی گفت : تعداد مشترکین زیر پوشش شبکه آبرسانی در 73 شهر استان شش میلیون نفری خراسان رضوی به جز مشهد، یک میلیون و 750 هزار مشترک است.
انتهای پیام/ ا