ويار بارداری يكی از علايم شايع دوران بارداری بوده كه در موارد معدودی ممكن است منجر به يك عارضه وخيم گرديده و باعث از دست دادن محسوس وزن، آب و بد غذایی شود.

دکتر حسن اکبری متخصص آسیب‌شناسی و محقق و مدرس طب اسلامی ایرانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: تهوع و استفراغ، عارضه‌اي شايع در دوران بارداری است كه حدود 50 درصد از زنان باردار آن را تجربه می‌كنند. اين عارضه در 12 هفته اول بارداری شايع تر است و تا هفته 16 تا 20 بارداری ممكن است ادامه يابد. 

وی ادامه داد: خانم‌هایی که از فست‌فود و نوشابه زیاد استفاده می‌کنند و یا اهل ورزش کردن نیستند و یا افرادی که دائماً آب یخ، دوغ و یا در کنار همه‌ی غذاها ماست مصرف می‌کنند، بیشتر دچار عوارض ویار بارداری می‌شوند. به علاوه در تمامی قسمت‌های بدن فرد باردار ورم مختصری ایجاد می‌شود، در صورتی که سلول‌ها محکم و قوی باشند این ورم کمتر و هرچه قدر این سلول‌ها ضعیف‌تر باشند، ورم بیشتر می‌شود که در این حالت فرد دچار مسمومیت بارداری می‌شود.

اکبری افزود: اگر کسی در شرایط فعلی باردار است و اقدامات قبل از بارداری را انجام نداده است هم می‌تواند ویار بارداری خود را کاهش دهد. برای نمونه حجم غذاها را کم و دفعات غذا خوردن را افزایش دهد، غذا را به صورت خیلی داغ یا خیلی سرد میل نکند یا از غذاهایی که برای کاهش تهوع است، استفاده نماید. مانند بادام درختی یا بادام را به صورت شیربادام در بیاورد و یا با مقداری عسل مخلوط کند که می‌تواند برای کاهش تهوع مفید باشند.

وی تأکید کرد: از دمنوش‌ها به بجای چای در این دوران استفاده کنند همچنین آب سیب ضد تهوع است و هم تمام عناصر لازم برای رشد را در خود دارد، پس روزانه یک لیوان آب سیب خنک برای کسانی که تهوع شدید دارند مفید می‌باشد.

وی بیان کرد: ویار به یخ و یا خاک صحیح نمی‌باشد میل به یخ خوردن با خوردن شربت شیره‌ی انگور و میل به خاک خوردن با مصرف زرده‌ی تخم‌مرغ محلی عسلی از بین می‌رود. همچنین دمنوش زنجبیل چه به صورت گرم چه خنک  و مصرف انجیر خیس شده با گلاب برای رفع ویار مناسب است.



انتهای پیام/

برچسب ها: ویار ، بارداری ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.