رییس سازمان نهضت سواد آموزی جمعیت بی‌سوادان کشور را یک میلیون و 366 هزار نفر اعلام کرد. ‌‌

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاهغ علی باقرزاده گفت: بر اساس آمار سرشماری سال 1390، سه میلیون و 456 هزار نفر از جمعیت بین 10 تا 49 ساله کشور اعلام بی سوادی کردند.

وی تصریح کرد: از این تعداد 400 هزار نفر اتباع خارجی هستند که فعلا این گروه را از مجموع گروه‌های هدف خود کنار گذاشته‌ایم.

باقر زاده افزود: همچنین از این تعداد 380 هزار نفر را به دلیل نداشتن کد ملی و مشخصات پیدا نکردیم و تعدادی از این جمعیت نیز از طرف نهادهایی مانند بهزیستی آموزش ناپذیر معرفی شده‌اند.

وی تصریح کرد: همچنین بیش از یک میلیون و 100 هزار نفر از این افراد در فاصله سال 1390 تاکنون باسواد شده‌اند و 750 هزار نفر دیگر از این افراد نیز با وجود اینکه اعلام بی‌سوادی کرده‌اند، اما آمارهای ثبتی ما نشان می‌دهد که این افراد از قبل دبستان و یا نهضت رفته‌اند و در همین راستا این گروه را جدا کرده و برنامه جداگانه‌ای برای آنها داریم.

باقرزاده با اشاره به فوت تعدادی از این افراد، اظهار کرد: در مجموع از سه میلیون و 456 هزار نفری که در سرشماری سال 1390 اعلام بیسوادی کرده‌اند، ما در نهایت به 866 هزار نفر بی‌سواد رسیدیم که گروه هدف ما برای سوادآموزی هستند. البته این تعداد بی‌سواد با فرض بر این است که بی‌سواد جدیدی از سال 1390 اضافه نشده و همه افرادی هم که در سرشماری آن سال اعلام باسوادی کرده‌اند، واقعا باسواد باشند.

وی افزود: با ثبت نام افراد جامعه در پایگاه هدفمندی یارانه‌ها ما به جمعیت چهار میلیونی برخوردیم که وضعیت سواد آنها برای ما مشخص نیست و از این تعداد 500 هزار نفر آنها زیر 25 سال سن دارند که اگر یک جایی درس خوانده باشند قطعا سوابقی دارند و به همین علت این تعداد افراد را با اینکه از بی‌سواد بودن آنها مطمئن نیستیم را هم در مجموعه هدف خود قرار دادیم.

باقر زاده تصریح کرد: با اضافه کردن این تعداد به 866 هزار بی‌سواد شناسایی شده(بر اساس سرشماری سال 1390 ) در حال حاضر با در نظر گرفتن اینکه بی‌سواد جدیدی طی این سالها اضافه نشده و همه افرادی هم که اعلام باسوادی کرده‌اند واقعا باسواد باشند، در کشور در حال حاضر یک میلیون و 366 هزار نفر بی‌سواد داریم.

معاون وزیر آموزش و پرورش درصد باسوادی کشور را بالای 97 درصد اعلام و تصریح کرد: این یک میلیون  و 366 هزار نفر بی‌سواد حدود سه درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند.
باقرزاده داشتن مدرک پنجم دبستان را حداقل شاخص برای باسواد بودن افراد دانست و اظهار کرد: تاکنون سوابق آموزشی 25 میلیون نفر در کشور را وارد سیستم کرده‌ایم.

وی اظهار کرد: افراد با داشتن مدرک پنجم دبستان برای ما دیگر بی‌سواد محسوب نمی‌شوند و چنانچه خودشان اعلام کنند که بی‌سواد هستند و یا سوادشان را فراموش کرده‌اند، برای آنها دوره‌های توانمندسازی برگزار می‌کنیم.

باقرزاده در ادامه آمار بی‌سوادی مردان و زنان را در کشور نزدیک به هم عنوان کرد و افزود: در حال حاضر زنان 55 درصد و مردان 45 درصد بی‌سوادان ما را تشکیل می‌دهند.


انتهای پیام/ی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.