به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه لبنانی السفیر در تحلیلی با بررسی شرایط رقابت رسانه ای ایران وعربستان در صحنه تحولات منطقه ای و بین المللی عملکرد ریاض در تقویت توان مالی و فنی شبکه العربیه را در مقایسه با تهران که به سمت کاهش بودجه و درنتیجه تضعیف شبکه العالم پیش رفته مورد بررسی قرارداد.
این روزنامه لبنانی ضمن نگاهی به عرصه رویارویی ایران و عربستان، درعراق، سوریه و یمن و نبرد رسانه ای دو طرف، رقابت شبکه خبری العالم با العربیه و سایر رسانه های مورد حمایت ریاض را به دلیل کمبود بودجه و امکانات العالم، نابرابر توصیف کرد.
نگاه تحلیل گر این روزنامه ناظر بر این واقعیت است که تمام رسانه ها به دنبال اثرگذاری در حوزه فعالیت های بین الملل و حضور در صحنه جهانی هستند و به صورت طبیعی بدون پشتوانه وامکانات مالی هیچ رسانه ای قادربه ایفای نقش مناسب در این عرصه نیست.
به این ترتیب اقتصاد قوی و پشتوانه قدرتمند مالی از مهمترین مولفه های قابل ترسیم برای شبکه های تلویزیونی به منظور ورود به صحنه رقابت با سایر شبکه ها در سطح جهان به شمار می آید و با کاهش توان مالی و پشتیبانی و درنتیجه بروز بی ثباتی در یک رسانه نمی توان از آن انتظار اثرگذاری داشت.
السفیر در بخشی از مطلب خود به ترسیم تصویری از آنچه که "نبرد بزرگ" نامیده می پردازد و با معرفی ایران و عربستان به عنوان دو طرف نبرد، ابراز عقیده می کند که دو کشور با ابزار و امکانات مختلف از جمله توان رسانه ای خواست خود را بر روند درگیری ها و رهبران آن تحمیل می کنند، هرچند عربستان در صحنه پشتیبانی مالی از شبکه های تلویزیونی خود از ایران پیش افتاده است.
تحلیلگر روزنامه السفیر با بیان جزئیاتی از شرایط منطقه و چشم انداز تشدید اختلاف ها، به وضعیت فعالیت ایران و عربستان در ابعاد مختلف سیاسی، نظامی و رسانه ای و تاثیر این فعالیت ها بر تحولات عراق، سوریه و یمن می پردازد و عقیده دارد همپیمانان ایران با تکیه بر تجربیات گسترده در صحنه های نبرد عراق، یمن و سوریه موفق عمل کرده اند و در بعد رسانه، سعودی ها با تکیه بر بودجه و امکانات فراوان در مقابل ایران قرار گرفته اند.
انتهای پیام/