به گزارش
حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس هیئت موسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد صبح امروز در هفتادمین اجلاس مرکزی دانشگاه آزاد اظهار داشت: گزارشهای ارائه شده از سوی مسئولین دانشگاه آزاد در خصوص عملکرد این دانشگاه تنها گوشهای از فعالیتهای این دانشگاه بود؛ چراکه دانشگاه آزاد پدیدهای نادر در کشور بوده و بعد از 35 سال همچنان در حال رشد است.
وی افزود: پدیدههایی که با اخلاص شروع شوند و هدف آنها مقدس باشد، خداوند اجرای آن را تضمین کرده و آن پدیده جلو میرود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: پدیدههایی که آلوده به امراض مادی باشند، مدتی ضرر میدهند و بعد از آن از بین خواهند رفت. بنابراین در قرآن نیز آمده است آنچه به نفع مردم است، حق و آنچه که به نفع مردم نیست، باطل است.
آیت الله هاشمی رفسنجانی ادامه داد: من در تاریخ فعالیت دانشگاه آزاد به صورت واضح این جریان را بعد از 35 سال می بینم و دانشگاه همچنان در حال رشد و فعالیت است.
وی در خصوص تاریخچه شکل گیری دانشگاه آزاد گفت: زمانی که قرار بود این دانشگاه شکل گیرد، در ابتدا مذاکره من و دکتر جاسبی اتفاق افتاد و بر این اساس موضوع را با امام(ره) مطرح کردیم و در همان زمان امام(ره) نیز از این پیشنهاد استقبال کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: در آن زمان حق مردم می دیدیم که باسواد شوند، بنابراین باید بستر آن در کشور فراهم میشد. زیرا بودجه توسعه آموزش عالی به اندازهای نبود که بتوانیم در مناطق محروم آموزش عالی راه اندازی کنیم.
آیت الله هاشمی رفسنجانی ادامه داد: در آن زمان بسیاری معتقد بودند که باید همه چیز دولتی باشد، اما من پیش امام(ره) رفتم و شرایط را برای ایشان توضیح دادم و با توجه به اینکه ایشان هوشیارتر و آینده بین تر از دیگران بودند، موضوع تاسیس دانشگاه آزاد را پذیرفتند و یک میلیون تومان نیز برای فعالیت این دانشگاه به ما دادند.
وی خاطرنشان کرد: من در خطبه های نماز جمعه مسئله را اعلام کردم، بنابراین دانشگاه آزاد هیچ نفعی برای موسسین خود ندارد و تنها هدف این نهاد آموزشی خدمت به مردم است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: دکتر جاسبی، مقام معظم رهبری، آیت الله موسوی اردبیلی و میرحسین موسوی به عنوان هیات موسس این دانشگاه بودند و هیچ یک از این افراد سهمی از دانشگاه نداشتند و یک ریال نیز از این دانشگاه استفاده شخصی نکردند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه برخی افراد در آن زمان فعالیتهای غیردولتی را نمی پسندیدند، توضیح داد: امروز در مراسم اجلاس مرکزی دانشگاه آزاد از افرادی تقدیر کردیم که در روزهای غربت این دانشگاه، واحدهای دانشگاهی را شکل دادند.
وی اضافه کرد: در دوران ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد به افرادی که برای دانشگاه آزاد کار می کردند، انگ زدند و هنوز نیز نمونه های آن افراد در شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند که این کار را انجام می دهند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: آقای جاسبی سال ها از دانشگاه آزاد حقوق نمیگرفت و بعد از مدت ها فعالیت مبلغ کمی را از این دانشگاه دریافت کرد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی، اساسنامه دانشگاه آزاد را بیخاصیت کرد زیرا بر اساس اساسنامه این دانشگاه هر تغییری در اسناسنامه آن با پیشنهاد هیئت موسس انجام می شد که این موضوع رعایت نشد و دانشگاه شکایت خود را به دستگاه قضایی ارائه کرد و دادگاه حکم توقف داد اما مجددا دستگاه قضایی حکم دادگاه را متوقف کرد.
وی تاکید کرد: افرادی قصد داشتند که هیئت امنا را از ما بگیرند و اکنون نیز یکی از معاونان وزرای مسئول کشور مصاحبهای میکند و در آن مصاحبه اعلام کرده اسناد دانشگاه آزاد اعتبار ندارد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: شب گذشته در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیمی از مسئولیتهای مربوط به آموزش عالی کشور به دانشگاه آزاد محول شده و ما میتوانیم از این کار سربلند بیرون آییم.
آیت الله رفسنجانی هاشمی افزود: نخست وزیر انگلستان اخیرا بخشنامهای به دانشگاهها و وزیر علوم خود صادر کرده و در آن بخشنامه تاکید شده است که باید در روستاها و مناطق محروم این کشور دانشگاه ایجاد شود. این نوع تصمیمگیری ها دقیقا کاری است که دانشگاه آزاد در دستور کار خود قرار دارند زیرا اگر فقرا بتوانند درس بخوانند قادر خواهند بود از حلقه فقر به حلقه متوسط برسند.
وی عنوان کرد: ما در سالهای گذشته از سوی نمایندگان، فرماندهان و بزرگان شهرهای مختلف تحت فشار بودیم و درخواست های متعددی برای راهاندازی دانشگاه آزاد به ما ارائه می شد و اکنون نیز تعداد زیادی پرونده و مطالبه در این زمینه به ما می رسد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: در روستای ما یکی از فرزندان کارگر ما که با من همبازی بود، اقدام به تاسیس دانشگاه در آن روستا کرد و چند روز پیش که برای عیادت فرزندم مهدی به بیمارستان رفته بودم، وی را دیدم که به دلیل سرطان در بیمارستان بستری بود، اما از اقدام خود در زمینه تاسیس دانشگاه بسیار راضی بود.
آیت الله هاشمی رفسنجانی ادامه داد: چرا باید دانشگاهی در یک شهر تعطیل شود؟ از این به بعد واحدهای دانشگاه آزاد زیانده نخواهند بود؛ چراکه با راه اندازی شرکت های دانش بنیان بسیاری از مشکلات این دانشگاه برطرف خواهد شد.
وی اضافه کرد: اکنون کشورهای زیادی درخواست دارند تا دانشگاه آزاد در آن کشورها اقدام به راه اندازی واحد بین المللی کنند که کشور اسلواکی یکی از آنها است.
وی ادامه داد: کشور اوگاندا در زمینه آموزش دندانپزشکی با مشکل مواجه است و با توجه به شهرت واحد دندان پزشکی دانشگاه آزاد در شهر اصفهان این کشور درخواست دارد تا دانشگاه آزاد برای آموزش دندانپزشکی در کشور واحد تاسیس کند و ما اکنون در حال تصمیم گیری و بررسی این موضوع هستیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بعد از تحریمها راه جدیدی برای کشور باز شده است، توضیح داد: مشخص است زمانی که ما تحریم باشیم و کشور راکد باشد، بسیاری از فارغ التحصیلان ما بیکار می مانند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی افزود: تقصیر خودمان بود که تحریمها را برای خود پذیرفتیم و دولت آقای روحانی تحریمها را شکست و دنیا ما را به عنوان یک دولت منطقی شناخت.
وی خاطرنشان کرد: این دانشگاه به موضوعات محیط زیست و فعالیت های تحقیقاتی توجه جدی دارد، بنابراین پروژه ای در حوزه زباله های بیمارستانی آغاز کرده که در این پروژه قرار است زباله های بیمارستانی بدون آلودگی تبدیل به انرژی الکتریسیته شود. این پروژه در شهر آمل اجرا خواهد شد و اولین نمونه آن توسط دکتر قرآننویس در حال انجام است.
آیت الله هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: ظرفیت دانشگاه آزاد برای تمامی افراد است، اما نمیدانم چرا برخی از افراد به این موضوع حسادت می ورزند. اگر دولت میتواند همه فعالیتهایی را که این دانشگاه انجام بدهد، عملیاتی کند، ما از خدایمان است، اما دولت نمیتواند این کار را انجام دهد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: باید در فیسبوک صفحهای ایجاد کنیم و اطلاعات دانشگاه را در آن صفحه قرار دهیم تا افراد با این دانشگاه بیشتر آشنا شوند.
انتهای پیام/