نمایشگاه «مروری بر آثار مهدی سحابی» در آرت سنتر 2 با حضور کیانیان

نمایشگاه هنرمند پیشکسوت مهدی سحابی باحضور اساتید و هنرمندان برجسته‌ای از عرصه فرهنگ و هنر افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گالری آرت سنتر در راستای برنامه‌های خود در زمینه برگزاری نمایشگاه‌هایی از آثار پیشگامان هنر نو ایران، جمعه 30 بهمن، پذیرای نمایشگاهی با عنوان «مروری بر آثار مهدی سحابی» بود.

این مراسم که با حضور چهره‌هایی چون رضا کیانیان بازیگر سینما و تلویزیون که در دنیای عکاسی و هنرهای تجسمی نیز شناخته شده است و همچنین حوری اعتصام نویسنده کتابی با موضوع «گفت‌وگو با مهدی سحابی» برگزار شد، تا پاسی از شب ادامه داشت و استقبال علاقه‌مندان از این نمایشگاه یکی دیگر از شب‌های خاطره انگیز و پر ازدحام گالری آرت سنتر را در سال 1394 رقم زد.

کیانیان در این مراسم گفت: نگاه جزمی سحابی به ایدئولوژی در کتاب «گارد جوان»، بعدها به نگاهی کاملا آزاد و رها می‌رسد. در نگاه جزمی از قبل همه چیز پاسخ داده شده است و سوالی وجود ندارد. حال و آینده و گذشته ما معلوم است و لازم نیست فکر کنیم بلکه برای ما فکر می‌کنند. اما در نگاه آزاد و رهای دنیای معاصر همه چیز سوال است و بدین ترتیب نگاه جزمی در سحابی ترک برمی‌دارد و با این ترک در دنیای بسته که نوری بر آن تابیده دوباره شروع می‌کند به دیدن جهان و کشف کردن.

کیانیان با اشاره به آثار مهدی سحابی با موضوع قراضه‌ها، گفت: این تابلوهایی که مربوط به قراضه‌ها است، اولین آثار اوست که در گالری گلستان به نمایش گذاشت. این قراضه‌ها در آثار او خلاصه و خلاصه‌تر می‌شوند تا جایی که دیگر قابل خلاصه شدن نیست و آن زمان است که او تازه کشف می‌کند و ما را در این کشف سهیم می‌کند.

این بازیگر ادامه داد: این کشف او چیزی را به ما می‌گوید و چیزی را به خودش ثابت می‌کند. سحابی در دنیای نقاشی دوست دارد به سمتی برود که نقاشی محض است و از ادبیات جداست. او نمی‌خواهد معنایی را نقاشی کند. در بخش دوم قراضه‌ها هنوز می‌شود معنایی را از آثار سحابی در آورد ولی از جایی به بعد دیگر نمی‌توان معنایی را از آن بیرون آورد مثل پرنده‌هایش که فقط پرنده‌اند و اینجاست که او خلق می‌کند.

کیانیان آثار مهدی سحابی را به بازیگوشی در دنیای کودکان تشبیه کرد و گفت: سحابی وقتی صبح‌ها ترجمه می‌کند آدمی منطقی است که روابط جهان را کشف می‌کند و درباره آن به ما که مخاطبانش هستیم توضیح می‌دهد و بعد او مثل بچه‌ها سراغ بازیچه‌هایش می‌رود و آنجاست که آثارش از ادبیات جدا می‌شود. او با چوب و خرت و پرت‌هایی که بی‌مصرف و دورریز محسوب می‌شوند کار می‌کند و به آن‌ها جان می‌دهد. بچه‌ها هم همین کار را می‌کنند.

کیانیان تأکید کرد که سحابی همچون بچه‌ها وقتی آثارش را می‌سازد آنها را رها می‌کند و به سراغ چیز دیگری می‌رود.

به گفته کیانیان، سحابی با چوب و کاغذ همچون دنیای کودکان بازی می‌کند و پس از آن به سمت انتزاع عمیقی می‌رود که آثار بی عنوان او از آن جمله است و در این جاست که کودک درون او به اوج خودش می‌رسد و پس از آن کودکی، بلوغی در او ظاهر می‌شود. بلوغ عجیبی که در نهایت به آثار دیوارنگاره اش می‌رسد که روی آن همه چیز هست.

این بازیگر سینما و تلویزیون درباره آثار دیوارنگاری مهدی سحابی توضیح داد: مهدی سحابی خودش گفته است که روی دیوار همه کار می‌توان کرد، من این کارها را انجام داده‌ام شاید فردا فرد دیگری روی این دیوار چیز دیگری کار کند و اینجاست که به رهایی عجیبی می‌رسد که دیگر آن تابلو مال خودش نیست بلکه متعلق به همه است.

کیانیان در پایان سخنانش با تأکید بر این که مهدی سحابی، آدم حسابی بوده است، گفت: شاید نام خانوادگی او حسابی بوده و سحابی شده است اما من معتقدم که او واقعا سحابی بود مثل کهکشان بی انتها، بزرگ، عمیق وحسابی.

حوری اعتصام نویسنده کتاب گفت‌وگویی با مهدی سحابی نیز در این مراسم حضور داشت و درباره کتابش گفت:  کتاب گفت‌وگو با مهدی سحابی قرار بود، فراتر از یک گفت‌وگوی ساده باشد و نظر من این بود که او به عنوان نقاش، عکاس، مترجم ، تصویرگر و ... مطرح نبود بلکه او یک انسان کاملی بود که پس از تمام تجارب زندگی رو به نویسندگی آورد و قصه‌های زیبایی دارد که دوست داشتم درباره آن بنویسم. 

وی افزود: من کنار مهدی سحابی آموختم و عمده‌ترین چیزی که آموختم این بود که او فلسفه نمی‌بافت، بلکه فلسفه را زندگی می‌کرد، کودکی اش سرشار از فلسفه سادگی، فروتنی و جدی نگرفتن سختی‌های زندگی بود. او به من اینها را در طول چهل سال آشنایی آموخت.

در نمایشگاه آثار «مروری بر آثار مهدی سحابی» حدود 60 اثر نقاشی و مجسمه به نمایش درآمده است.

گفتنی است؛ این نمایشگاه تا 12 اسفند ادامه خواهد داشت و علاقه‌مندان می‌توانند برای دیدن آثار، همه‌روزه از ساعت 12 تا 21 به فرمانیه، بلوار اندرزگو، انتهای خیابان سلیمی شمالی، شماره 147، باغ انجمن خوشنویسان ایران مراجعه کنند.



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار