دکتر حسینی افزود: علت آسیت عموماً یک بیماری زمینهای است به همین دلیل به کمک روشهای آزمایشگاهی مانند آزمایشهای خون، اندازهگیری آنزیمها، اندازهگیری پروتئین خون به ویژه آلبومین میتوان آن را تشخیص داد.
وی در خصوص دلایل بیماری آسیت گفت: از دلایل آسیت میتوان به نارسایی کبد(سیروز کبدی)، نارسایی قلب، مشکلات مربوط به رگها، سوءتغذیه حاد، کمکاری تیروئید، مشکلات کلیوی، التهاب پانکراس و عفونت روده اشاره کرد.
دکتر حسینی اضافه کرد: یکی از مهمترین راههای تشخیص این است که مایع درون شکم را بیرون کشیده و به طور هم زمان از شخص آزمایش خون گرفته شود. اختلاف فاکتورهای درون خون و مایع درون بدن (به ویژه آلبومین) میتواند نشان دهنده منشأ بیماری باشد.
وی بیان کرد: برای درمان آسیت ابتدا باید بیماری را که سبب تجمع مایع درون بدن شده به کمک قرصها و داروها درمان کرد. اما برای کاهش آب جمع شده در بدن می توان مقدار زیادی از مایع تجمع شده درون شکم را خارج کرد و یا میتوان با تجویز داروهای ادرارآور به دفع مایع جمع شده درون شکم کمک کرد.
دکتر حسینی اظهار داشت: آسیت میتواند به دلیل کمبود پروتئین آلبومین خون ایجاد شود. به همین سبب ممکن است برای درمان به بیمار آلبومین تزریق کنند. در صورتی که بیمار با هیچ کدام یک از روشها درمان نشد میتوان با جراحی مایع تجمع شده درون شکم را خارج کرد.
وی خاطرنشان کرد: از عوارض آسیت میتوان به عفونت خود به خود باکتریایی روده، سندرم هپاتیک و ایجاد لخته در خون اشاره کرد.
انتهای پیام/