شبکه سی ان ان در گزارشی توافق هسته‌ای ایران را فنی و بسیار پیچیده توصیف کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ "الیس لابوت،" خبرنگار شبکه تلویزیونی سی ان ان، در گزارشی با عنوان " توافق ایران و مسائل سیاسی سال 2016 " گفت: توافق ایران بیش از پنجاه صفحه و شامل اسناد و ضمیمه ها بسیار زیادی است. هر چند به راحتی می توان بخش هایی از آن را به عنوان سند این توافق ذکر کرد؛ اما این توافق توافقی به شدت فنی و پیچیده است.

"باراک اوباما،" رئیس جمهور آمریکا، با وجود انتقادات شدید جمهوری‌خواهان و با وجود این حقیقت که اکثریت آمریکایی ها مخالف این توافق هستند، به اجرای آن پایبند بوده است.

"جان بینر،" رئیس جمهوری‌خواه کنگره آمریکا، در این باره مدعی شد: توافق هسته ای ایران توافق بدی است و عواقب بد آن تا چند دهه ادامه خواهد یافت.

خبرنگار شبکه سی ان ان در ادامه این گزارش اظهار داشت: اما این توافق برای آمریکا و امنیت بین المللی وهمچنین برای امنیت اسرائیل بسیار مهم است. اسرائیل برنامه هسته ای ایران را تهدیدی ضد موجودیت خود می داند و زمانی خواهان آن بود که این برنامه به طور کامل متوقف شود. عجیب نیست که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2016 هم دیدگاه های متفاوتی درباره این توافق و برخورد با ایران دارند. برخی از نامزدهای جمهوری‌خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به صراحت با این توافق مخالفت کرده اند.

خبرنگار و تحلیلگر شبکه سی ان ان گفت: در طول دو سال و نیم گذشته، پنج کشور دیگر به همراه آمریکا برای دستیابی به این توافق با ایران مذاکره کرده اند. همچنین شورای امنیت سازمان ملل هم از این توافق حمایت کرده است. نقش آمریکا در این خصوص بسیار مهم بوده است. اگر آمریکا از این توافق عقب نشینی کند جامعه جهانی به این باور خواهد رسید که آمریکا به توافقات خود پایبند نیست.

برخی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تایید کرده اند که این توافق کاملا واقع گرایانه نیست. برای مثال "هیلاری کلینتون،" نامزد حزب دموکرات، در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال دو هزار و شانزده در واکنش به توافق هسته ای ایران با طرح این سئوال که آیا این توافق کامل است یا خیر؟ گفت این توافق کامل نیست؛ اما این که آیا این توافق توافق قدرتمندی است یا خیر باید گفت بله توافق قدرتمندی است. چون ما تعهد خود را به دیپلماسی اثبات کرده ایم احتمالا جامعه جهانی هم در این مسیر به ما خواهد پیوست.

سناتور "برنی سندرز،" دیگر نامزد حزب دموکرات، هم گفت: این توافق بهترین رویکرد برای حرکت به جلو است.

یکی دیگر از نامزدهای حزب دموکرات هم گفت من قصد ندارم ضد این توافق رای بدهم؛ اما معتقدم که از اهرم های کافی برای فشار بر ایران برخوردار نیست.

تحلیلگر و کارشناس شبکه سی ان ان گفت: با وجود همه انتقادات از توافق هسته ای، در نهایت موفقیت آن به اقدامات ایران بستگی خواهد داشت. اگر این توافق بتواند در طول ده تا پانزده سال آینده برنامه هسته ای ایران را کنترل کند این یک مساله است ولی اگر ایران از توافق تبعیت نکند و تقلب بکند در آن صورت رئیس جمهور آینده آمریکا به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور ناچار خواهد بود تصمیمات بسیار سختی را در این خصوص اتخاذ کند. رئیس جمهور آینده آمریکا چه مرد باشد و چه زن، به همراهی جامعه جهانی با خود در این بخش نیاز خواهد داشت.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار