به گزارش خبرنگار
مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، انتخابات دور دهم مجلس شورای اسلامی با تمام فراز و نشیبهای اخلاقی و گمانهزنی از سوی برخی رقبای سیاسی روز جمعه هفتم اسفند ماه برگزار شد اگرچه تعدادی از کاندیداها به مرحله دوم انتخابات برای تعیین و تکلیف ورود پیدا کردند.
شمارش آراء در تهران و مشاهده نتیجه نهایی انتخابات مجلس شورای اسلامی برای بسیاری بهتآور بود زیرا لیست امید پیروز میدان رقابت با لیست ائتلاف اصولگرایان شده بود. این امر موجب شد برخی رقبا به تشبیه مجلس دهم به ششم بپردازند.
اما "مسعود پزشکیان" نماینده اصلاحطلب و منتخب مردم تبریز، آذرشهر و اسکو طی گفتگویی مشروح با ب
اشگاه خبرنگاران جوان، به برخی ابهامات و سوالات ایجاد شده در ارتباط با مجلس دهم پاسخ میدهد.
* قیاس مجلس دهم با ششم با القای ذهنیت تحمیلگران*باشگاه خبرنگاران جوان: از دیدگاه شما میان اصلاحطلبان مجلس دهم با ششم چه تفاوت و یا شباهتهایی وجود دارد، آیا میتوان مجلس آینده را با مجلس ششم قیاس کرد؟ پزشکیان: معتقدم مقایسه مجلس دهم و ششم کار درستی نیست زیرا جو، دولت، مجلس و جغرافیای این دو دوره به هیچ عنوان قابل قیاس با یکدیگر نیستند لذا چنین تشبیهی تنها القای ذهنیت یک عدهای به جامعه با هدف تحمیل خواستههایشان به افکار عمومی است و مجلسی را که هنوز فعالیت خود را آغاز نکرده را بدون مستندات مورد قضاوت قرار میدهند.
*باشگاه خبرنگاران جوان: با مشخص شدن بسیاری از کاندیداها در انتخابات دور دهم مجلس، شما جو مجلس دهم را چگونه پیشبینی میکنید؟پزشکیان: بسیاری از افراد دارای تجربه و علم که جزو تندروها نیز به شمار نمیآمدند در همان ابتدا از طریق شورای نگهبان رد صلاحیت شده و نتوانستند به انتخابات وارد شوند و این افرادی که اکنون برای ورود به مجلس دهم انتخاب شدهاند، دارای تجربیات کمتر و ناشناختهتر بوده و به هیچ عنوان قابل قیاس نیستند.
*باشگاه خبرنگاران جوان: اگر در مجلس دهم اصلاحطلبان خواهان تشکیل فراکسیون قوی باشند، آیا میتوانند همانند دو فراکسیون اصولگرایان و اصولگرایان رهروان ولایت در مجلس نهم مبادرت به این کار کنند؟پزشکیان: فراکسیونهایی که در مجلس تشکیل میشوند اگر مبنای تصمیمگیری در آنجا براساس یک فرآیند علمی و صحیحی نباشد، جز آنکه امور و روند کنونی مشکلات کشور به همین شکل ادامه پیدا کند، سود دیگری نخواهد داشت. باید بیاموزیم حرف درست را گفته و حتی اگر گفتند، بپذیریم؛ نه آنکه گمان کنیم هر سخن و راهی را که ما پیش گرفتیم صحیح است.
برخی اوقات فراکسیونها در مجلس راهی را بدون مستندات علمی پیش میگیرند و هیچگونه شواهدی را برای گفتمان سیاسی خود ارائه نمیکنند و تنها با توافق بر سر یک موضوع در فراکسیون، آن اقدام انجام میشود و این در صورتی است که باید توافقات براساس شواهد و مستندات درست انجام شود نه براساس دوستی و یا آشنایی با یکدیگر باشد.
چرا نتوانستهایم تاکنون مشکلات حوزه صنعت، کشاورزی، آب و ... را حل کنیم؟ زیرا براساس مستندات و تجربیات بینالمللی اقدام نکرده و حتی با یکدیگر نیز نتوانستهایم مذاکرات داشته بایم و اگر در مجلس دهم همین روند کنونی ادامه داشته باشد، مسلما هیچ اقدام و راهحلی برای حل این مشکلات نمیتوانیم انجام دهیم.
*باشگاه خبرنگاران جوان: بسیاری معتقدند کاندیداهای مستقلی که قدم به مجلس دهم خواهند گذاشت بیشتر گرایشهای اعتدالی و اصلاحطلب دارند، حال به نظر شما آنها در مجلس آینده جذب کدام یک از دو جریان اصلاحطلبی و یا اصولگرایی خواهند شد؟پزشکیان: اگر اصلاحطلب؛ اصلاحطلب باشد که این امر یک اصل پذیرفته شده است و هیچ شخصی مبرا از اصلاح نبوده و انسان در هر زمان نیازمند بهتر شدن و اصلاحات است. روش کار اگر درست باشد، اصلاحطلب و یا اصولگرا هیچ فرقی نداشته و در ادبیات مجلس باید نمایندگان بپذیرند رفتار، گفتار، نگرش و ساختارها را اصلاح کنند.
*باشگاه خبرنگاران جوان: از دیدگاه شما در مجلس دهم از میان دو شخص عارف و لاریجانی کدام یک میتوانند موفق به تکیه بر کرسی ریاست خانه ملت شوند؟پزشکیان: این امر بسته به شرایط آن زمان در مجلس دارد و هرکدام یک از آنها میتواند ریاست مجلس را بر عهده بگیرد و بنده زیاد سر این موضوع بحثی ندارم.
*باشگاه خبرنگاران جوان: از دیدگاه شما آیا علی لاریجانی در ایجاد یک توازن و کنترل جو مجلس آینده موفقتر نخواهد بود؟پزشکیان: شاید، اما رای کنونی من مخفی است و اگر خواستم روزی عنوان میکنم.
*باشگاه خبرنگاران جوان: برخی منتقدان و مخالفان دولت با توجه به گرایش برگزیدگان انتخابات دور دهم مجلس اعلام میکنند که مجلس دهم به سوی وکیلالدوله شدن پیش میرود، آیا این امر میتواند صحت داشته باشد و چه آسیبی به جامعه خواهد زد؟پزشکیان: آنهایی که در دولت نهم و دهم تنها اقدامات دولت را تائید و سکوت میکردند از وکیلالدوله هم بدتر شدند، چرا در آن زمان چنین اعتراضات و یا انتقاداتی را مطرح نمیکردند؟ بارها مقام معظم رهبری در دولت کنونی بر همدلی و همراهی دولت و ملت تاکید داشتهاندزیرا بحث و جدل اقدام درستی نیست و باید قانون و عقلانیت بر روابط میان دولت و مجلس حاکم باشد.
حمید رسایی نماینده تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر به جای نصیحت کردن نمایندگان مجلس دهم خود را نصیحت کند که به جای تهمت زدن و آبروی مردم را بردن، براساس منطق و اخلاق در مجلس سخن بگوید، بجای محکومیت شخص در دادگاه به راحتی پشت تریبون توسط این شخص با الفاظ بدی محکوم میشوند. این شخص که خود روزی وکیلالدوله بود، امروز دیگران را وکیلالدوله مینامد و در آن زمان بسیاری از نمایندگان منتقد کنونی از تمام مواضع دولت نهم و دهم دفاع کردند.
در صورتی که ما همانی بودیم که هستیم، هیچگاه به هیچ وزیری در دوران نمایندگی خود تذکری ندادم اما در دولت یازدهم بارها و بارها به وزیر بهداشت و درمان تذکر دادهام و این تذکرها تنها درخواست به تمکین به قانون توسط وزیر بوده است و بیان تذکر به معنای قبول نداشتن دولت نیست. در بسیاری از اوقات نیز از این دولت دفاع کردم و این امر هم به معنای تایید و موافقت با تمامی اقدامات آنها نیست اما این اشخاص که امروز تهمت وکیلالدوله بودن را به نمایندگان مجلس دهم میزنندند
انتهای پیام/