افزایش مشارکت مردم در تصمیمات سیاسی و اجتماعی هر کشور ممکن است تحت تاثیر موضوعاتی بدست آید.

آیا توسعه احزاب به افزایش مشارکت مردم در تصمیمات سیاسی و اجتماعی کشور می‌انجامد؟به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مشارکت مردم در انتخابات کشور ما از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که دشمنان ایران چشم خود را به روز تجلی حضور مردم در انتخابات دوخته‌اند.

از این رو شرکت در انتخابات از جهات مختلف اهمیت بسزایی دارد و در مسائل مختلفی موثر است. حضور پررنگ مردم در انتخابات در سیاست داخلی و حی سیاست خارجی تاثیرگذار است.

برخی معتقدند احزاب یکی از لوازم افزایش مشارکت مردم در تصمیم‌های سیاسی و اجتماعی است. اما تشکیل احزاب مستلزم فرآیندی است که باید فراهم شود چرا که احزاب متعدد و مختلفی در کشور شکل گرفته است اما هنوز احزابی قدرتمند که بتوانند به تنهایی در روند تصمیم‌های سیاسی و اجتماعی قدرت نمایی کنند، در کشور وجود ندارد.

در این میان تشکیل و توسعه احزاب با سلیقه‌های متفاوت می‌تواند به افزایش مشارکت مردم در تصمیمات سیاسی و اجتماعی هر کشور منجر شود و حتی این موضوع به افزایش میزان اعتبار و مقبولیت حکومت‌ها در نظام و روابط بین‌الملل بیانجامد.

گسترش و توسعه احزاب در ایران نیازمند زمینه‌هایی است که باید فراهم شود، از این رو مجلس شورای اسلامی می‌تواند با تصویب قوانینی در جهت توسعه احزاب این زمینه را هموار کند اما در کشور ما حدود 250 حزب وجود دارد که البته از قدرت زیادی برخوردار نیستند. 

احزاب در ایران بیشتر از توسعه نیازمند کسب قدرت بیشتر در جامعه هستند تا آنها بتوانند به عنوان 3 جریان اصلاح‌طلب، اصولگرا و مستقلین نقش آفرینی داشته باشند و مردم را به سمت خودشان جلب کنند تا در انتخابات یک حزب به تنهایی رأی داشته باشد.

فعالیت احزاب در ایران برای اولین بار به دوران مشروطه  برمی‌گردد و حزب‌هایی مانند "دموکرات عامیون" و "اعتدالیون" در زمان مشروطه، "اصلا‌ح‌طلبان" و "تجدد "در اوایل حکومت پهلوی اول، "توده"، "ایران" و "زحمت‌کشان" در دوران پهلوی دوم و جریان  ملی شدن صنعت نفت و حزب "جمهوری اسلا‌می" در دوران معاصر، پس از پیروزی انقلاب اسلامی بر تحولا‌ت سیاسی ایران تاثیرگذار بوده‌‌اند. هرچند که عموما احزاب در ایران نتوانستند مانند احزاب سایر کشورهای جهان اول نقش خود را در جریانات سیاسی ایفا کنند.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 ، حزبها و تشکل‌های زیادی در ایران به وجود آمدند که البته این امر به دلیل طولانی بودن مدت اختناق سیاسی در دوران حکومت‌های شاهنشاهی امری عادی بود. پس از سال 58 که نهادهای نظام اسلامی به مرور شکل گرفتند، احزاب توانستند به تناسب اوضاع آن برهه حساس کشور در تصمیم‌گیری‌ها و  رخدادهای روز سیاسی و اجتماعی نقش ایفا کنند.

قدرتعلی حشمتیان نایب رئیس خانه احزاب در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص متأثر شدن مشارکت مردم در تصمیم‌های سیاسی از توسعه احزاب، اظهار داشت: توسعه و تشکیل احزاب در مسائل سیاسی و اجتماعی تاثیرگذار است.

وی در ادامه افزود: در کشورهایی که به احزاب توجه می‌شود و احزاب حرف اول را می‌زنند، رشد کشورها به طور قابل ملاحظه‌ای رشد می‌کند.

رئیس جبهه مستقلین و اعتدالگرایان تصریح کرد: اگر در کشور ما احزاب جایگاه واقعی خود را پیدا کنند، مردم به احزاب رأی دهند و قانونی برای رفع مشکلات حوزه احزاب تصویب شود، آینده روشنی برای کشور شاهد خواهیم بود.

نایب رئیس خانه احزاب با بیان اینکه توسعه احزاب در کشور منجر به حل بسیاری از مشکلات در کشور خواهد شد، تاکید کرد: توسعه احزاب به مشارکت مردم در تصمیم‌های سیاسی و اجتماعی موثر است چرا که احزاب در کشور ما متشکل از مردم هستند.

حشمتیان در پایان خاطر نشان کرد: در آینده نه چندان دور مردم به این نتیجه خواهند رسید که با توسعه احزاب، کشور از جهات مختلف رشد خواهد یافت.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار