به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عید بچههای قلعهگنج بوی عیدی نمیدهد! بچههایی که زودتر از آنچه فکر کنند بزرگ میشوند و زودتر از آنچه باید بازیهای کودکیشان به فراموشی سپرده میشود. قلعه گنج در جنوبیترین نقطه کرمان در جایی دور از چشم ما قرار دارد. مردم این منطقه سالهاست که در محرومیت به سر میبرند و داستان فقر و تنهاییشان را باید از کپرهای شهر و چشمهای در انتظار کودکان قلعهگنجی پرسید. حالا در کنار همه بیتوجهیها، بچههای گروه جهادی چند سالی است که به این روستا سر میزنند تا اولینهایی باشند که در سال جدید به عیددیدنی قلعهگنجیها میروند.
گروه جهادی «محبینالائمه» حدود ده سالی است که کار خود را شروع کرده و هر سال دم عید که میشود به مناطق محروم و کمبضاعت سرکشی میکند. «محسن مهدیان» روزنامهنگار و یکی از اعضای این گروه درباره این گروه جهادی میگوید: «ما حدود ۵ سال در منطقه بلوچستان سمت دلگان وجلگه بودیم و ۵ سالی هم میشود که در جنوب کرمان و در نزدیکی قلعه گنج و دهستان های رمشک و صولان فعالیت می کنیم. گروه جهادی محبین هر سال در ایام عید با جمعیتی بالغ بر ۱۰۰ نفر در این مناطق حاضر می شوند و در قالب گروه جهادی فعالیت های عمرانی و فرهنگی انجام می دهند.»
فعالیت گروه جهادی محبین به چند دسته که تقسیم میشود که مثل تمام گروههای جهادی فعالیتهای عمرانی یکی از اصلیترین این فعالیتهاست: «فعالیت ما به چند حوزه تقسیم می شود. بخشی از فعالیت ها در حوزه کار عمرانی و ساحت مسجد است. البته در کنار مسجدسازی کارهای خدماتی برای مردم و اهالی روستاها گروه انجام می دهد. مثل روستایی که به دلیل نداشتن لوله کشی آب مجبور بودن ۵ کیلومتر راه روند که این لوله کشی توسط بچههای جهادی کشیده شد.
«کپر»؛ حسینیه این مردم است
به گفته آقای مهدیان با اینکه مردم اینجا در کمترین امکانات به سر میبرند، بسیار مذهبی و خونگرم هستند و ماه محرم که میشود به هر نحوی شده عزای اباعبدالله را برگزار میکنند: «مردم این مناطق بسیار مذهبی و خون گرم و محب اهل بیت اند. خودشان در کپرهای کوچک حسینیه زده اند و عزاداری می کنند. برای همین ما ساخت مسجد را عمدتا در این مناطق قرار دادیمو هر سال حدودا سه باب مسجد ساخته میشود. از خود اهالی هم در عملیات ساخت مشارکت می گیریم که احساس تعلق بیشتری نسبت به مساجد خودشان داشته باشند. این کار عمرانی زمینه بسیار مساعد و آماده ای را برای کار فرهنگی چه در میان اهالی و چه در میان اعضای اردوی جهادی فراهم می کند. در حقیقت کار فرهنگی تبلیغی و داخلی در فضای مستعد و گرمی که حاصل کار عمرانی است، با کیفیت بسیار بالاتری انجام می شود.کار دوم هم در این اردوها فعلیت های آموزشی و تربیتی و فرهنگی است. ضمنا ما در طول سال خاصه در ایام محرم نیز به این مناطق روحانی اعزام می کنیم. به همین سبب در کنار مساجدی که ساخته می شود خانه عالم هم ساخته می شود تا در برخی ایام سال طلبه به منطقه اعزام شود.»
اینجا سبقت مجاز است؛ مردم قلعهگنج چشم به راهاند!
در کنار فعالیتهای عمرانی و فرهنگی یکی از برنامههای اصلی تهیه و پخش اقلام مورد نیاز مردم منطقه است. «فعالیت سوم در این ایام پخش هدایا و بسته های فرهنگی و مواد غذایی است که مواد غذایی شب عید بین مردم توزیع می شود. بسته های ما تشکیل شده از برنج و آرد و روغن و حبوبات و رب و غیره هستند روستاهایی در این مناطق که دچار سوء تغذیه هستند. اما توزیع این اقلام فراتر از چند وعده غذایی اثر دارد. برای این کار چند اثر میتوان در نظر گرفت:
اول اینکه اهدای مواد غذایی مناسب برای این مردم ولو برای یکبار در سال بسیار ضروری است. خیلی وقت ها چند ماه می گذرد که غذای خوب نمی خورند.
دوم که مهمتر است شاد کردن خانواده ها و بچه ها در شب عید است. این شادی وقتی همراه با یادگاری هایی می شود که از طرف مردم تهران رسیده و غیر دولتی است بسیار ماندگار می شود.
سوم حس دیده شدن است. همین که عده ای از پایتخت هستند که این مردم را در بیابان یا لابه لای کوه ها دیده اند بسیار روحیه بخش است و از طرفی برای مسوولین منطقه ای دلگرم کننده.»
امسال هم مردم قلعهگنج و تمام مردم محروم این مناطق منتظرند که مردم شادی شب عیدشان را با آنها تقسیم کنند. اگر شما هم دوست دارید خانهای در شب عید بوی بهار بگیرد، هنوز دیر نشده است.
منبع:مهر