به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، خرید و فروش بلیت های هوایی بانزدیک شدن به ایام پرتقاضا همچون عید نوروز داغ شده است به طوری که قیمت ها با سیر صعودی در حرکتند و این امر راه را بر دلالان هموار کرده تا با تیز کردن دندان خود همچنان جیب مردم را خالی کنند.
نکته مهم در این میان این است که با آزاد شدن نرخ بلیت ها دست آژانس ها باز شده تا به سبک، میل و انصاف خود قیمت ها را تعیین کنند و در نتیجه سنگ محک مناسبی برای زدودن غبار تردید از قمیت های مختلف وجود ندارد و مسافران تنها با چشم دوختن به دهان فروشندگان از قیمت ها آگاهی می یابند.
اما گفتنی است پیش از این در گزارشی که باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص فروش بلیت هواپیما به عراق برای مراسم اربعین حسینی تهیه کرده بود با وجود نظارت ها و قیمت های مصوب بازهم نارضایتی ها از افزایش چند برابری بلیت ها و ایجاد بازار سیاه به گوش می رسید که هنوز هم ادامه دارد، موضوعی که در فروش بلیت های ایام نورو هم تکرار شد و انگار قرار نیست این داستان ختم به خیر شود.
به همین منظور
خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان برای جویا شدن از این موضوع با برخی آژانس ها تماس گرفته تا از اوضاع بازار خرید و فروش بلیت هواپیما پیگیری کرده و در این میان در پی تماس با آژانس ها از قیمت های متفاوتی از بلیت ها خبر می دهند که با مشاهده برخی از آنها برق از چشمان خریدار می پرد.
براساس این گزارش قیمت گذاری بلیت ها برای مسیر تهران- کیش از 187 هزار تومان آغاز و به 450 هزار تومان می رسد و در واقع بلیت های یک مسیر با قیمت های بسیار متفاوتی به فروش می رسد که هیچگونه سنخیتی با هم ندارد اما مشکل آنجاست که در این بین برخی از فروشندگان دم از نبودن بلیت و تکمیل ظرفیت در تاریخ های 25 تا 30 اسفندماه می زنند.
برای کوتاه کردن دست دلالان با افزایش 30 درصدی قیمت بلیت موافقت شد اماباید متذکر شد اگر چه این اقدامات میتوانند تا حدودی بازار سیاه را با محدودیت روبرو کنند اما نکته قابل تأمل در این بین این است که گرانفروشیها تک بعدی نیستند و در پیدایش آنها پارامترهای بسیاری نقش دارند و افزایش قیمت به تنهایی نمیتواند دست دلالان را کوتاه کنند.
*** از شرکت های معتبر بلیت بخرید
رضا جعفرزاده سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به این که خرید بلیت باید بر اساس نرخ های اعلامی از طرف شرکت های هواپیمایی باشد گفت: اولین توصیه ما این است که خرید ها باید از مراکز معتبر صورت بگیرد.
وی ادامه داد: مراکز معتبر هم برای سازمان هواپیمایی کشوری دفاتر خدمات مسافرت هوایی هستند که برای فروش بلیت مجوز بند الف را از سازمان هواپیمایی کشوری دریافت کرده اند.
جعفرزاده با اشاره به این که برخی آژانس ها محوز بند الف را دارا نیستند گفت: این آژانس ها با سازمان هواپیمایی کشور طرف حساب نیستند لذا دقت در این مورد که تخلف در کجا صورت گرفته مهم است.
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور اظهار داشت: وقتی افراد به این مراکز معتبر مراجعه می کنند باید نرخ های ارائه شده را با نرخ شرکت های طرف قرارداد سازمان مطابقت دهند و در صورت مشاهده گران فروشی آن را اطلاع دهند.
وی با اشاره به این که افزایش بی رویه در این ایام وجود ندارد گفت: شرکت های هواپیمایی نسبت به نوسان بازار، زمان نرخ گذاری و ... آگاهی کامل دارند و می دانند که باید بالانسی بین عرضه و تقاضا وجود داشته باشد لذا افزایش بی رویه در این ایام وجود نخواهد داشت.
**** توسعه ناوگان به درد زمان های پرتقاضا می خورد
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور در ادامه تصریح کرد: زمانی که تقاضا زیاد و پرواز کم باشد کمتر می توانیم تامین کننده تمامی تقاضاها باشیم بنابراین بحث توسعه ناوگان بسیار مهم است.
جعفرزاده افزود: به دلیل عدم تعادل بین عرضه و تقاضا در زمان های پرتقاضا مسئولان وزارت راه و شهرسازی و شرکت های هواپیمایی در تلاش هستند تا ناوگان خود را افزایش دهند.
وی در پایان تاکید کرد: با رفع کمبود صندلی های پرواز و ورود تدریجی هواپیماها به مرور مردم حق انتخاب پیدا خواهند کرد و شاهد کاهش مشکلات این چنین خواهیم بود.
لازم به ذکر است که گران فروشی و کم یابی بلیت هواپیما و جملات همیشگی برخورد می کنیم فقط به یک سریال تکراری تبدیل شده است سریالی که ضررکننده همیشگی آن فقط مردم هستند.
انتهای پیام/