به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه جوان از سنندج،
هر گردشگری که برای سفر به کردستان می آید با دیدن زیبایی های لباس کردی مسحور دیدن آن می شود.اگر چرخی در پارچه فروشی های شهر سنندج در بازار تاریخی آصف این شهر زنی حتما مسافران زیادی را خواهد دید که قصد خرید پارچه به ویژه برای لباس بانوان را دارند.
خانم کژال وزیری که دارای کارگاه دوخت لباس کردی زنانه است می گوید: لباس بانوان کردستانی از پيراهن بلندی تا روی پنجه پا كه گاهی با پولکهای رنگارنگ تزئين شده و روی آن يک نيمتنه به نام «سوخمه»، از پارچه زری يا مخمل پوشيده و بالای سوخمه گاهی پوششی به نام «كوا» كه از پشت تا پايين پا كشيده شده و روی آن را نيمتنهای به نام «سلته» میپوشند، تشكيل میشود.
وی افزود: پارچهای توری به عنوان روسری و پارچه ديگری به نام «شتونيه» يا «شال»، به طول 3 متر كه روی ناحيه كمر بسته میشود، نیز جزو لباس زنان كرد است.
آقای مقدم از پارچه فروشان بازار آصف سنندج می گوید: ما علاوه بر خریداران کردستانی هر سال خریدارانی از سایر نقاط کشور را داریم که به دلیل علاقه شان به تنوع رنگ و جنس لباس کردی مشتری ثابتمان شده اند .
البته در شهرهای بزرگ استان مانند سنندج، برخی از جوانان، لباس محلی را فقط در مراسم و جشنهای خاص میپوشند و علاقهای به استفاده از آن به طور معمول ندارند به همين دليل در سنندج كمتر ديده میشود كه فردی با لباس محلی در خيابان ظاهر شود اما در ساير شهرها مانند سقز، بانه و مريوان غالباً تمامی زنان و مردان با لباس محلی در شهر ديده میشوند.
آژیر مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان، لباس کردی را دارای جذابیتها و زیباییهای خاص، می داند و می گوید: این لباس در عین زیبایی و جذابیت بسیار پوشیده است لذا جوانان کرد باید با داشتن چنین لباس و فرهنگی به خود ببالند
استاد شاهو محمدی از دوزندگان لباس کردی مردانه نیز می گوید: لباس مردان شامل نیمتنهای به نام چوخه و از جنس پشم یا کتان است و شلواری گشاد بهنام رانک که مچ پای آن تنگ و بر روی این چوخه و رانک، شال بسته می شود.
مسافران به خطه ی فرهنگی کردستان اگر قصد خرید لباس کردی به عنوان سوغات داشتند می توانند به سنندج و بازار تاریخی آصف بیایند و لباس زیبای کردی مردانه و زنانه را در رنگ ها و قیمت های مناسب در این بازار خریداری کنند.
انتهای پیام/