حسن اعتمادزاده متخصص پوست و مو در گفتوگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اینکه مهمترین عامل بروز آکنهها و جوشهای پوستی انسداد و تخریب منافذ پوستی است اظهار کرد: مهمترین عامل بروز آکنهها و جوشهای پوستی؛ انسداد و تخریب منافذ پوستی به دلیل عوامل تشدید کننده و تحریککننده پوستی مانند استرس، فشارهای روحی و روانی، ترس، بروز انواع بیماریها، عمل جراحی، چربی پوست، عوامل محیطی، تغذیه نامناسب، نبود بهداشت فردی مناسب، استفاده بیش از حد از لوازم آرایشی، محیطهای کار غیر بهداشتی، در معرض قرار گرفتن نور آفتاب، حرارت و گرمای شدید، تغییرات هورمونی، حضور در محیطها ی پرگرد و غبار و محیطهای روغنی مانند مکانیکی و کار با ماشین آلات صنعتی، استشمام گازهای بیهوشی در اتاق عمل و هر عامل تحریک کننده پوستی است.
وی افزود: به طور کلی به هر دلیلی که فرد در معرض عوامل تحریک کننده پوست قرار گیرد و باعث انسداد و تحریک منافذ پوست شود آکنهها و جوشهای پوستی به وجود می آید.
آرایشگاهها محلی برای تشدید آکنه و جوشهای پوستی اعتمادزاده تصریح کرد: اگر درآرایشگاهها به ویژه آرایشگاههای زنانه براساس رعایت اصول بهداشتی موهای زائد موهای صورت از بین نرود و یا هنگام بند انداختن، مو کندن یا موچین یا روشهای دیگر برداشت موهای صورت و زائد اصول بهداشتی رعایت نشود به دلیل ورود میکروب به منافذ پوستی، انسداد و تخریب آن فرد دچار بروز آکنهها و جوشهای پوستی میشود.
وی تأکید کرد: استفاده از لوازم آرایشی به ویژه مواد چرب و تحریککننده پوست در لوازم بهداشتی و آرایشی باعث انسداد منافذ پوست و در نتیجه بروز آکنهها و جوشهای پوستی میشود. بهتر است تا حد امکان از لوازم آرایشی استفاده نشود.
ارتباط مستقیم آکنهها و جوشهای پوستی و تغییرات هورمونی
اعتمادزاده با اشاره به دلیل عمده بروز آکنهها و جوشهای پوستی در زنان هنگام تغییرات هورمونی گفت: زنان به دلیل تجمع زیاد آب در پوست خود و ایجاد چاقی و تورم در سلولهای پوستیشان باعث تنگتر شدن منافذ پوستی و بروز آکنهها و جوشهای پوستی در آنها میشود.
وی افزود: یکی دیگر از عوامل مهم در بروز آکنهها و جوشهای پوستی فشارهای روحی و روانی، استرس، اضطراب و ترس و... است که بر اثر انسداد و تحریک منافذ پوست به آکنهها و جوشها به وجود میآید.
اعتمادزاده توصیه کرد: یکی از مهمترین عوامل بروز آکنهها و جوشهای پوستی و انسداد و تخریب منافذ پوستی تغذیه نامناسب به ویژه مصرف فستفودها، نوشابهها یا دوغ گازدار، شکلات با کاکائو زیاد، مواد خوراکی با مقادیر زیادی رنگدانه مانند پفک، اسنک، اسمارتیز و ... است.
به طور کلی مصرف موادغذایی که باعث انسداد و تخریب منافذ پوستی شود زمینه را برای بروز آکنه و جوشهای پوستی مهیا میسازد.
ارتباط تعرق زیاد و جوشهای پوستی
اعتمادزاده اظهار کرد: در معرض قرار گرفتن نور آفتاب، حرارت و گرمای شدید باعث انسداد و تخریب مانند پوستی میشود در نتیجه باعث آکنهها و جوشهای پوستی میشود.
به طور کلی اشتغال در محیطهای کاری که باعث عرق زیاد میشود و یا در آنها روغنها و چربیهای زیاد وجود دارد باید به رعایت نکات بهداشتی توجه ویژه شود تا فرد دچار آکنه و جوشهای پوستی نشود.
وی در بخش پایانی گفت: به تبع چون آکنهها و جوشهای پوستی در مدت زمان طولانی به وجود آمده است برای درمان نیز نیازمند زمان است پس کوتاه ترین طول درمان آن 6 ماه یا یکسال است.
انتهای پیام/