به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،سقوط هواپیمای ایران 140 یا همان آنتونف 140 در حوالی فرودگاه مهرآباد در سال 1392 و فوت 40 مسافر از حوادث تلخ و فراموش نشدنی سال 93 محسوب می شود.
طبق اخبار منتشر شده در رسانه ها،گزارش نهایی علت حادثه باید 6 ماه پیش اعلام می شد و حالا با مطرح شدن آن، رسیدگی قضایی در دادسرای جنایی تهران کلید خورده است.
این حادثه که در لاین تهران-طبس رخ داد به دلیل از کارافتادن یکی از موتورهای هواپیما و عدم فراهم بودن شرایط برای فرود اضطراری در اتوبان تهران-کرج،خلبان در صدد فرود در پادگانی نظامی برآمد اما دم هواپیما با دیوار پادگان برخورد و در محوطه ای باز سقوط کرد،به دنبال انفجار و آتش سوزی هواپیما،8 تن دیگر نیز مجروح و به بیمارستان انتقال یافتند.
تلاش ها برای مطالعه و تحقیق بر روی علت بروز حادثه از همان زمان آغاز شد،اما بعد از گذشت 400 روز از وقوع حادثه و اتمام مهلت قانونی،علت سقوط اعلام نشد و این در حالی بود که خانواده قربانیان اندوهناک و دل آزرده گلایه داشتند که چرا در طول این مدت یک مسئول هم برای بازدید از آنها مراجعه ای نداشته است.
**عامل اصلی حادثه چه بود؟در نهایت پس از گذشت 6 ماه از مهلت قانونی و مقرر برای رسیدگی به موضوع و بررسی دلایل فنی بروز حادثه، جعفرزاده مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی،نقص فنی را عامل اصلی این حادثه تلخ عنوان کرد.
وی در تشریح علت حادثه می گوید:با توجه به کارآیی هواپیما و بررسی های تخصصی صورت گرفته روی تمامی احتمالات و نظریات از سوی کارشناسان فنی ذیربط،اشکال در سیستم کنترل الکترونیکی موتور هواپیما عامل محوری و موثر در سانحه بوده و اشکال در این سیستم نه تنها موجب نارسایی در هشدار به موقع به خلبان شده،بلکه خود به عامل مهمی برای از دست رفتن موتور هواپیما نیز تبدیل شده است.
**برخورد با کارشناسان فنی به دلیل اعلام مشکل فنی در هواپیماهمانطور که عنوان شد اشکال در سیستم کنترل الکترونیکی موتور هواپیما از عوامل اصلی این سقوط اندوهبار تعیین شده است.
یکی از کارشناسان هوایی در گفتگو با رسانه ها که گویا ضرورتی برای طرح مشخصات ود احساس نمی کرده در خصوص این حادثه تلخ می گوید:سالها نقیصه مورد اشاره را متذکر شدیم اما به دلیل مطرح کردن چنین اشکالی با ما برخورد نیز شد .
طبق اظهارات وی،پیش بینی برخی از کارشناسان پس از بررسی های طولانی توسط مبادی قانونی نظیر تیم بررسی سانحه و سازمان هواپیمای کشوری اوکراین و روسیه نیز تایید شد.
این کارشناس صنعتی هوایی افزود:بررسی های انجام شده موید این موضوع است که هواپیمای مورد اشاره به دلیل وجود نقص فنی از سوی هیچکدام از شرکت های هوایی مورد استقبال قرار نگرفته است.
حالا بعد از وقوع حوادث و سوانح بسیاری همچون فرودگاه شاهین شهر،دشت ناز ساری،اصفهان،اراک،فشار افکار عمومی با پیگیری های دستگاه قضایی پرواز هواپیمای مذکور متوقف شد.
**احتمال بازداشت عوامل سقوط هواپیماقاضی شهریاری، سرپرست دادسرای امور جنایی گفت:بنده از سوی رئیس قوه قضاییه ابلاغ ویژه برای رسیدگی به این پرونده دارم و به این ترتیب باید از این پس از یک پرسه قضایی بررسیهای لازم صورت گیرد.
همچنین سرپرست دادسرای ویژه جرائم جنایی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است در مسیر رسیدگی به این پرونده فرد یا افرادی دستگیر شوند گفت: این احتمال که فرد یا افرادی دستگیر و بازداشت شوند وجود دارد اما هدف ما بیشتر در این پروندهها افزایش پیشگیری از وقوع این حوادث است.
امید است سازوکاری اندیشیده شود تا بر مبنای آن سوانح هوایی کشور به حداقل ممکن کاهش یابد،اگرچه خرید هواپیماهای جدید از سوی دولت امری شایسته است که در افزایش ضریب ایمنی پرواز ها گامی بسیار سازنده محسوب می شود،اما همچنان برای دستیابی به نقطه مطلوب جا برای کار و تلاش هرچه بیشتر وجود دارد.
انتهای پیام/