به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛یکی از نکات بسیار مهم در مسافرتها تهیه چمدانی مطمئن میباشد چمدانی که اگر در انتخاب آن دقت لازم را نداشته باشیم به دردسری بزرگ دچار میشویم و لذت کافی از سفر خود نخواهیم برد.
این در حالی است که اکثر کارشناسان و دست اندرکاران این صنف، خرید چمدان بادوام را برای خانواده ها و مسافران نوعی سرمایه گذاری می دانند. به همین دلیل بازار این هفته قصد دارد نحوه این سرمایه گذاری را برای شما بازگو کرده و شما را با روش های انتخاب بهترین چمدان آشنا کند.
چمدان های برزنتی:
این چمدان ها که امروزه معمولی ترین نوع چمدان هستند امتیاز ویژه ای که وزن کم آنهاست را یدک می کشند ولی فراموش نکنید اگر مقصد شما منطقه ای بارانی و مرطوب است هرگز از این نوع چمدان استفاده نکنید چون با بوی بد آن نمی توانید کنار بیایید. هرچند لوازم و لباس های شما داخل آن چمدان ها خیس نمی شود ولی رطوبت نفوذ کرده داخل آن باعث بوی نامطبوعی در لباس ها و وسایل شما خواهد شد.
چمدان های تیتانیوم ـ پلاستیک:
این نوع چمدان ها که مدت زیادی نیست وارد زندگی ما شده از چمدان های بادوام است و در صورتی که بخواهید هزینه کنید و به دنبال با دوام ترین نوع چمدان هستید این نوع را به شما پیشنهاد می دهیم. چمدان های تیتانیومی که به دلیل مقاومت بالای آنها جزو انتخاب برتر اکثر مسافران کثیرالسفر هستند در صورت نگهداری مناسب حتی گاهی بیشتر از ده سال عمر مفید خواهند داشت.
اما بزرگ ترین مشکل این نوع چمدان را می توان خط و خش ناشی از حمل ونقل در طول سفر دانست چون بدنه آنها زیاد در مقابل این اتفاق مقاوم نیست. برعکس چمدان های برزنتی، چمدان های تیتانیومی بهترین گزینه برای سفرهای طولانی و البته در مناطق مرطوب است.
مهم ترین نکته ای که در این گروه از چمدان ها برای خریدارانش باعث برتری می شود بحث امنیت و استحکام این وسیله در مسافرت است بنابراین اگر لوازم شما خطر شکستن یا از بین رفتن دارد بهترین گزینه برای سفر بعدی شما این گروه از چمدان هاست. در کنار این چمدان هایی که با پلاستیک سخت و فشرده ساخته شده اند نیز خاصیتی شبیه به چمدان های تیتانیومی دارند با این تفاوت که استحکامشان کمتر و البته قیمتشان ارزان تر است. با این حال امکان شکستگی این چمدان ها زیاد است چون تحمل پلاستیک درحمل بار بسیار کمتر از فلز است. این چمدان ها نیز مثل اسلاف فلزی خوددر معرض خط و خش دیدن هستند. اما به خاطر قیمتشان بازار خود را یافته اند.
چمدان های چرمی:
این چمدان ها همراهان قدیمی و گرانقیمت مسافران سراسر جهان هستند و همواره جایگاه مشخص و محکمی میان مسافران دارند. اگر از تمام محاسن و البته پرستیژ این نوع از چمدان ها بگذریم که برای مسافران لوکس و شیک پوش بسیار مهم است، می توانیم به وزن و البته هزینه بالای خرید این گروه از چمدان ها به عنوان عیوب آن اشاره کنیم ؛مواردی که باعث شده تا بسیاری از مسافران عادی از خرید این دسته از چمدان ها چشمپوشی کنند.
سامسونت های سفری:
این گروه را می توان به عنوان آخرین نوع از انواع چمدان معرفی کرد. البته برای آنها که قصد سفرهای کوتاه دارند و تک نفره سفر می کنند، چون مناسب ترین انتخاب از لحاظ وزن، حجم و البته هزینه خرید برای این گروه از مسافران این نوع چمدان است به طوری که امروزه اکثر افرادی که از آنها به کثیرالسفر یاد می شود یکی از این نوع چمدان ها را همراه خود به این نقطه و آن نقطه از جهان می برند.
ابعاد مختلف چمدان
حالا که از انواع مختلف چمدان آگاهی به دست آوردیم نوبت به اطلاعاتی درباره اندازه یا به عبارتی سایزهای مختلف چمدان است چون این وسیله نیز براساس میزان باری که توان حمل آن را دارد سایزبندی و در گروه های مختلف تقسیم شده است.
به طور کلی چمدان ها در فروشگاه های مختلف دارای سه سایز استاندارد هستند که عبارتند از:
1. سایز کوچک:
این سایز از چمدان بهترین گزینه برای مسافران انفرادی یا کسانی است که قرار نیست بار همراهشان را به داخل جعبه بار هواپیما، اتوبوس یا دیگر وسایل نقلیه تحویل دهند و می خواهند آن را همراه خود در طول سفر داخل کابین در دسترس داشته باشند. این سایز از چمدان توان حمل کردن بار حداکثر تا وزن 10 کیلوگرم را دارد چون براساس استانداردهای بین المللی بخصوص در مورد هواپیما هرگز نمی توانید بیش از این وزن را همراه خود داخل کابین ببرید.
2. سایز متوسط:
این نوع چمدان بهترین گزینه برای سفرهای میان مدت و خانواده های کم جمعیت است که به همین دلیل بهترین گزینه و معروف ترین گزینه میان این گونه مسافران است. بسیاری از دست اندرکاران تولید چمدان این سایز از چمدان را به عنوان سایز استاندارد در بازار مصرف به فروش می رسانند. براساس تعاریف سایز استاندارد چمدان توان حمل باز حداکثر تا وزن 22 کیلوگرم را دارد.
3. سایز بزرگ:
آخرین سایز چمدان که بزرگ ترین آنهاست می تواند تا 34 کیلوگرم بار را حمل کند که برای خانواده های پرجمعیت و البته آنهایی که قصد مسافرت طولانی مدت را دارند مناسب است ولی به یاد داشته باشید که اگر با هواپیما عازم سفر هستید باز هم قوانین بین المللی مانع بزرگی برای شما در انتخاب این ابعاد از چمدان است چون بسته های بیش از 30 کیلوگرم را نمی پذیرند.
داخلی یا خارجی
بسیاری از مسافران هنگامی که به مراکز خرید چمدان مراجعه می کند وقتی فروشنده از آنها درباره کشور سازنده این وسیله سوال می کند با تعجب می پرسند مگر چمدان ایرانی هم داریم؟! حال آن که پاسخ آنها مثبت است اما به دلیل مشکلات بازاریابی، نام برندهای ایرانی زیاد بر سرزبان ها نیست و بازار اصلی چمدان کشورمان مطابق معمول در اختیار کشور چین قرار گرفته است.
این در حالی است که به گفته بسیاری از فروشندگان در خیابان منوچهری (حدفاصل خیابان سعدی و خیابان فردوسی که مرکز اصلی فروشگاه های چمدان است) و حتی بازار تهران، بسیاری از برندهای معروف چمدان غربی موجود در بازار ساخت کارخانه های چینی است. بنابراین جای تعجب هم نیست اگر بسیاری از ما درباره مبدا تولید این بسته های قدیمی ندانیم. اما به یاد داشته باشید که از هر برندی که چمدان می خرید، گارانتی محصول و البته خدمات پس از فروش چمدان را در نظر بگیرید.
انتهای پیام/