دکتر خدیجه رحمانی متخصص تغذیه در گفت وگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: برخی افراد برای هضم بهتر مواد غذایی بعد از هر وعدهی غذایی نوشیدنی میل میکنند اما نوع نوشیدنی و دمای آن(سرد و گرم) تاثیر بسزایی در بدن دارد.
وی در خصوص نوشیدنیهای سرد بیان کرد: هنگامی که افراد مایعات سرد همراه با هر وعدهی غذایی مصرف می کنند انرژی کمی برای هضم مواد غذایی صرف میشود به همین علت مصرف نوشیدنیهای متعادل با دمای بدن اهمیت زیادی دارد.
دکتر رحمانی تصریح کرد: وقتی مواد غذایی همراه با نوشیدنیهای سرد برای هضم وارد معدهی فرد میشود بدن در تلاش است که با صرف انرژی آنچه داخل معده است را به دمای نرمال برساند پس بدن فرد باید مقداری انرژی صرف کند که برای بسیاری از افراد سالمند یا کسانی که مشکل تنفسی دارند این موضوع آنها را دچار آسیب میکند.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه هنگام تابستان آب بدن فرد به مقدار قابل توجهی کاهش مییابد و فرد برای خنک شدن و جبران مایعات از دست رفته بدن خود بیشتر تمایل به نوشیدن آب سرد دارد باز هم توصیه نمیشود که این افراد آب سرد را همراه با یخ بنوشند.
دکتر رحمانی در خصوص زمان نوشیدن آب عنوان کرد: به طور کلی هر فردی میتواند همراه با هر وعدهی غذایی حداکثر یک لیوان آب بنوشد نوشیدن آب تاثیر بسزایی بر روی شادابی پوست دارد اما توجه به این نکته حائز اهمیت است که نوشیدن بیش از حد آب سبب رقیق شدن ترکیب داخل معده و به دنبال آن کاهش اثر آنزیم ها برای هضم مواد غذایی میشود.
وی در خصوص مصرف آب حین غذا خوردن افراد خاطر نشان کرد: بسیاری از افراد حین هر وعدهی غذایی آب هم می نوشند که این موضوع برای افرادی که لاغر اندام هستند مشکلی به وجود نمی آورد اما اگر فردی دارای اضافه وزن باشد بهتر است قبل از خوردن هر وعدهی غذایی یک تا دو لیوان آب بنوشد تا علاوه بر کاهش اشتها، بتواند به طور واقعی متوجه شود که دوباره میل به خوردن مواد غذایی دارد یا خیر.
انتهای پیام/