مدیرعامل مرکز بین المللی توسعه خواهرشهرهای ایران گفت: لازم است بحث پرداخت هزینه افراد مهاجرت‌یافته به کشورهای مهاجرپذیر در سازمان ملل مطرح شود.

قانون پرداخت هزینه مهاجران به دولت‌های میزبان در سازمان ملل مطرح شود"علیرضا رجایی" کارشناس مسائل افغانستان در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، درباره میزبانی مهاجران در کشورهای دیگر اظهار داشت: رویکرد کشورهای اروپایی درمورد مهاجران بیش از آن‌که انسان‌ دوستانه باشد، گزینشی است و در اصل بهره‌وری از نیروی انسانی مهاجر مدنظر این کشورهاست.

وی اضافه کرد: این کشورها خود را در افکار عمومی به گونه‌ای معرفی می‌کنند که قصد حل و فصل مشکلات مهاجران را دارند، اما در عمل چنین رویکردی از آنان مشاهده نمی‌شود.

رجایی با بیان اینکه برخی کشورها مانند آلمان اظهاراتی مبنی بر تعرض مهاجران افغان به شهروندان آلمانی را دلیلی بر عدم همگرایی دولت آلمان با مهاجران عنوان می‌کنند، تصریح کرد: این کشورها باید ابعاد مثبت و منفی پذیرش مهاجران را در کنار هم مورد توجه قرار دهند.

مدیرعامل مرکز بین المللی توسعه خواهرشهرهای ایران بیان داشت: وقتی اولین گروه‌های مهاجران افغان به ایران آمدند، به‌دلیل اینکه مسئله مهاجرپذیری پدیده‌ای ناشناخته بود، برخوردهایی فردی و اجتماعی در این زمینه بوجود آمد که برخی از آن‌ها نیز با خشونت همراه بود.

رجایی با تاکید بر اینکه پذیرش فرهنگ مهاجرپذیری در جوامع امری زمان‌بر است، گفت: وقتی مهاجران بخواهند با محیط کشورهای دیگر آشنا شده و با آداب‌و‌رسوم، زبان و دیگر مسائل اجتماعی و فرهنگی آنان ارتباط برقرار کنند امریست که به زمان زیادی نیاز دارد و کشورهایی که مرزهای خود را به روی مهاجران باز می‌کنند باید این مسأله را مورد توجه قرار دهند.

مدیرعامل مرکز بین المللی توسعه خواهرشهرهای ایران جوان بودن مهاجران را یکی از دلایل پذیرش آنان از سوی کشورهای اروپایی عنوان کرد که جمعیت آنان در حال تحدید است و اظهارداشت: برخی کشورها نیز از آنان به عنوان نیروی کار استفاده می‌کنند. برای مثال در صد سال گذشته مهاجران افغان در استرالیا کار سخت حمل‌و‌نقل را باعنوان ساربانی انجام می‌دادند. اما این کشور با پایان زمان بهره‌وری مهاجران را اخراج کرده و در ادامه مالکیت آنان را نیز لغو کردند.
 
این کارشناس امور افغانستان درباره وظایف کشورهای صادرکننده مهاجر در قبال کشورهای میزبان نیز گفت: دولت افغانستان در حال حاضر بحث مهاجران افغانی را قبول ندارد و بار این مسئولیت را نمی‌پذیرد و با اینکار به‌نوعی از پذیرش تبعات و هزینه‌های این پدیده شانه خالی می‌کند، این در حالی است که کشورها در قبال اتباعشان در دیگر کشورها مسئولیت‌هایی دارند که باید آن را مورد توجه قرار دهند.
 
وی اضافه کرد: در حال حاضر افغانستان حدود 3 میلیون مهاجر در ایران دارد، لذا نمی‌تواند مسئولیت این افراد را نپذیرد، آن‌چنان‌که ما نیز نمی‌توانیم نسبت به حقوق مهاجرانمان در دیگر کشورها بی‌تفاوت باشیم؛ زیرا حقوق شهروندی چیزی نیست که بتوان آن‌را نادیده گرفت.

مدیرعامل مرکز بین المللی توسعه خواهرشهرهای ایران خاطرنشان کرد: کشورها باید این مهاجرت‌ها را مدیریت کرده و در اصل لازم است این مسئله مهم در سازمان ملل مطرح شود و بحث پرداخت هزینه افراد مهاجرت‌یافته به کشورهای مهاجرپذیر، از سوی کشور مبدا نهادینه شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.