15 میلیون خانواده داریم که هر کدام می‌تواند برای خود یک مجموعه‌ داشته باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ صبح امروز 22 فروردین ماه سال 95 نشست خبری در سازمان میراث فرهنگی با حضور محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور و محمدرضا کارگر مدیر کل موزه‌های میراث فرهنگی کشور، به مناسبت روز جهانی حفاظت از یادمان‌ها و محوطه‌های تاریخی و ارائه برنامه‌های یک ساله در سازمان برگزار شد.

طالبیان پس از تبریک و خوش‌آمد‌گویی در خصوص این نشست گفت: ما سال گذشته برنامه‌های ویژه‌ای داشتیم که از‌ آن‌ها می‌توان به حساس شدن موضوع میراث فرهنگی در جامعه با کمک احزاب رسانه با رویکرد کارشناسانه و تحلیل‌گرانه، رویکرد اهمیت یافتن میراث فرهنگی برای تمامی دستگاه‌ها و سازمان‌ها در کشور، ثبت راه آهن قدیمی تهران در فهرست میراث جهانی، ثبت 19 منطقه مکان رویداد و محوطه یادمانی 8 سال دفاع مقدس با همکاری دستگاه‌های این حوزه، ثبت ترمینال یک فرودگاه مهرآباد، توجه به پرونده‌های مشارکتی، همکاری‌های بین‌المللی و منطقه‌ای به ویژه کشورهای همسایه، ثبت مشترک آثار در فهرست آثار جهانی در تقویت توسعه مرکز میراث ناملموس، برگزاری کارگاه‌های آموزشی در زمینه‌های متفاوت همچون مرمت موزه‌ها و حفاظت به منظور ارتقاع سطح علمی کارشناسان، تکمیل فهرست موقت آثار ایران در یونسکو، فعال شدن 502 موزه که شامل 242 وابسته، 47 موزه بخش خصوصی، 43 موزه مشارکتی و 170 غیر وابسته، تجهیز طبقه زیرزمین و گسترش فضاهای موزه‌ای و ارتقاع سطح کیفی موزه ایران باستان، 17 پروژه شامل سایت موزه‌های مسجد سلیمان، تپه زاغه، شهر باستانی جورجان، شهر زیرزمینی نوش‌آباد و ... اشاره کرد.

وی در ادامه این برنامه در خصوص برنامه‌های سال جاری معاونت میراث فرهنگی گفت: ما در سال جاری برنامه‌های متفاوتی داریم که شامل ادامه توجه و اهمیت دادن کشور به ویژه به دستگاه‌هایی که سابقه تاریخی و میراث ارزشمند دارند. همچون وزارتخانه‌های نیرو، نفت، راه و شهرسازی، امور خارجه، نظارت و ثبت اموال منقول تاریخی و فرهنگی، آموزش و تربیت کارشناس و ظریف‌سازی برای مشارکت در کشور، گزارش طرح‌های مشارکتی، اهمیت دادن به بافت‌های تاریخی شهرها و روستاها، گسترش مستندنگاری و تعیین محدوده بقیه شهرها علاوه بر 168 شهر و روستاهای مصوب، تعیین اولویت و انتخاب 10 میراث طبیعی توسط شورای میراث و در آخر ساماندهی اموال منقول در اختیار دستگاه‌ها در طی بخشنامه دکتر جهانگیری که در اسفند 93 ابلاغ شد و از سال 94 در حال پیگیری است، اشاره کرد.

در ادامه کارگر مدیر کل موزه‌های میراث فرهنگی کشور در خصوص برنامه‌های اداره کل موزه‌ها گفت: ما معتقدیم تا زمانی که دولت بخواهد نهادی ایجاد کند و حامی موزه باشد، قادر به انجام هیچ کاری نیستیم. ما در طول سال سعی می‌کنیم 2 تا 3 موزه بزرگ راه‌اندازی کنیم و در مجموع معتقدیم این مسائل باید به سمت مردم شیفت شود. ما همچنین سیاست خود را روی ایجاد موزه‌هایی که توسط غیر از سازمان میراث فرهنگی اداره شود، متمرکز کردیم.

همچنین ما در سال‌ جدید سعی کردیم به سمتی برویم که هر خانواده یک موزه داشته باشد؛ چرا که ما 15 میلیون خانواده داریم که هر کدام می‌تواند برای خود یک مجموعه‌ داشته باشد. ما به موزه‌داران کارت رسمی ارائه می‌کنیم که به راحتی و به صورت رایگان از تمام موزه‌ها به صورت رایگان دیدن کنند. این را بگویم توجه به موزه‌ها از نهاد خانواده شروع می‌شود و سازمان صدا و سیما هم قول همکاری در این زمینه را به ما داده است.

طالبیان هم در بخش پایانی این مراسم، در خصوص ناهماهنگی شهرداری با میراث فرهنگی گفت: ما قبول داریم که باید بین شهرداری و میراث فرهنگی نوعی همکاری و هماهنگی وجود داشته باشد.

وی همچنین در خصوص حفاظت فیزیکی آثار و موزه‌ها گفت: این موضوعی است که به صورت جدی به آن رسیدگی می‌کنیم و مشکلاتی که در این زمینه وجود داشته است را رفع می‌کنیم.



انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار