سراینده شعر «باغ لاله» معتقد است همه شاعران کاتبان شعر هستند و مدعیان شاعری هیچ گاه نمیتوانند پیشرفت کنند.

حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدعلی بهمنی، شاعری است که از 9 سالگی گام در مسیر سرایش گذاشته و خود را در این عرصه اثبات کرده است. وی که در 27 فروردین سال 1321 در بندرعباس متولد شده تا به امروز با تکیه بر توانایی‌اش در سرودن شعر، آثاری با عناوین «باغ لاله»، «در بیوزنی»، «عامیانه‌ها»، «گیسو، کلاه،کفتر»، «گاهی دلم برای خودم تنگ میشود»، «غزل»، «شاعر شنیدنی است»، «عشق است»، «نیستان»، «کاسه آب دیوژن، امانم بده»، «این خانه واژه های نسوزی دارد»، «من زنده ام هنوز و غزل فکر میکنم» و «غزل زندگی کنیم» را به مخاطبانش ارائه کرده و آنها را بیش از پیش با شعر آشنا کرده است.

حالا ما به بهانه فرا رسیدن زادروز بهمنی به سراغ وی رفتیم تا مروری بر آنچه وی در طول سالهای فعالیت ادبی‌اش تجربه کرده داشته باشیم و بدانیم که برترین غزل سرای ایران در سال 1378 چه پیشنهادی برای شاعران جوان دارد.

محمدعلی بهمنی،شاعر و غزل سرا در گفتگو با خبرنگار ما گفت: به عقیده من شاعر هیچ وقت نباید نام شاعر را روی خودش بگذارد زیرا به عقیده من همه ما کاتبان شعر هستیم و هر شاعری که به این باور برسد میتواند برای همیشه موفق باشد و انسانی که مدعی باشد هیچ گاه نمی‌تواند در عرصه هنر پیشرفت کند.

وی افزود: به نظر من هیچ شاعری بر شعر دیگر ارجحیت ندارد. اگر از زاویه‌ای مثبت به مشکلات و پنجره‌هایی که به رویمان بسته و باز می‌شوند نگاه کنیم متوجه می‌شویم که همه آنها ضرورت‌هایی هستند که انسان باید تجربه کند.
 
بهمنی ادامه داد: به باور من انسان نباید از مشکلات بنالد زیرا بیشتر مشکلات به دست خودمان ایجاد می‌شوند و با کمی هوشمندی متوجه خواهیم شد که پنجره‌های بسته شده و پنجره‌های باز شده با هم همراهی می‌کنند و اگر با دیدی مثبت درباره آنها صحبت کنیم شاید بتوانیم این نوع نگاه را به دیگران هم منتقل کنیم.

وی تصریح کرد: هنر همواره دو وضعیت را برای خودش تعریف کرده و اگر گاهی با ایستایی آن مواجه می‌شویم باید بدانیم که نمیتوان گفت هیچ شرایطی توان ایستا کردن هنر و نگه داشتن آن در این وضعیت را دارد زیرا هنر موجودی است که در هر شرایطی به زندگیش ادامه می‌دهد و گاهی درست در همان زمانی که از حرکتش ناامید می‌شویم نشانه‌هایی از حیات را نشان می‌دهد.

این شاعر ادبیات را هم بخشی از هنر دانست و افزود: اگر چه در بخش‌هایی از تاریخ هنر جهان نیز دیده شده که گاهی هنر ایستا می‌شود اما در حقیقت در همین مواقع نیز شاهد حرکت هنر بوده و هستیم البته چگونه دیدن این ایستایی و حرکت به باور ما بستگی دارد. من نگاه خوشایندی به ادبیات و هر آنچه که در زندگیم دیده‌ام و تجربه کرده‌ام دارم.

وی خاطرنشان کرد: ساعت 18 روز جمعه مصادف با بیست و هفتم فروردین ماه از مجموعه  72 گانه‌ای از اشعار من با عنوان «چشمه صبح» که به قلم گروهی از خوشنویسان نوشته شده در فرهنگسرای نیاوران رونمایی می‌شود و من امیدوارم که همه افراد علاقمند به شعر و خوشنویسی نه به خاطر من بلکه به خاطر ارج گذاشتن به هنر خوشنویسان کشورمان در این مراسم شرکت کنند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.