به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در برنامه تیتر امشب دو دیدگاه متفاوت در خصوص میزان انطباق بودجه سال 95 بر اهداف اقتصاد مقاومتی مطرح و بررسی شد.
بر این اساس ندیمی نماینده مجلس شورای اسلامی که معتقد است بودجه 95 با توجه به رویکردها با اهداف اقتصاد مقاومتی مطابقت دارد و تنها از جهت امکان و اعتبار تفاوت دارد که از سر ناچاری بوده است.
کاتب نماینده دیگر مجلس شورای اسلامی اما نظر متفاوتی دارد و معتقد است افزایش هزینه ها در بودجه از سال 92 به بعد وضعیت اقتصاد را در آینده با چالش مواجه می کند و به طور نمونه بودجه سال 95 نسبت به سال قبل به میزان 37 هزار میلیاردتومان افزایش هزینه داشته است و این امر با اهداف اقتصاد مقاومتی و کوچک شدن دولت همخوانی ندارد.
ندیمی این افزایش هزینه ها در بودجه را اجتناب نا پذیر دانست و ادامه داد: این افزایش هزینه ها در غالب افزایش حقوق سالیانه واعمال رتبه بندی معلمان بوده است.
کاتب در ادامه افزود:باید پیش بینی های دولت به صورت منطقی و واقع بینانه باشد به طور مثال در سال 94 از 25 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت پیش بینی شده فقط 2 هزار میلیارد تومان محقق شد و در سال 95 نیز این رقم 27 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که در صورت عدم تحقق سبب کسری بودجه و انحراف از اهداف اقتصاد مقاومتی می شود.
وی ادامه داد: با توجه به نگاه واقع بینانه به شرایط پیش بینی می کنم در سال جاری تغیرات خاصی در افتصاد نخواهیم داشت.
ندیمی با رد این ادعا تصریح کرد:همه ارکان اقتصادی نظام در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و ایجاد تغییر مثبت به میدان خواهند آمد.
ندیمی در خصوص بحث تعیین قیمت بنزین گفت: نگاه کمیسیون تلفیق به این موضوع نگاه معیشتی مردم است و در بودجه سال 95 مدیریت قیمت و سهمیه بنزین به خود دولت سپرده شده است.
کاتب در این خصوص تصریح کرد:نگاه چند نرخی به قیمت بنزین علاوه بر مشکلات خاص خود ، فسادآور است و با اقتصاد مقاوتی که بر شفاف سازی تاکید دارد مغایرت دارد.
لازم به ذکر است وضعیت قیمت بنزین در بودجه 95 و چگونگی واگذاری اختیار تعیین قیمت و سهمیه آن به دولت فردا در صحن علنی بررسی و تعیین تکلیف می شود.
انتهای پیام/