به گزارش خبرنگار
حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مراسم نکوداشت و بزرگداشت فرج الله سلحشور بعد از ظهر امروز 5 اردیبهشت در کاخ سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر با حضور هنرمندان و اصحاب رسانه برگزار شد.
سید رضا میرکریمی، دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر در این مراسم گفت: امروز برای یادبود هنرمندی سخت کوش که سال های سال کار کرد و بسیاری در خارج از مرزها او را می شناختند، اینجا جمع شده ایم.
وی ادامه داد: سلحشور برای من با لحظه ای از فیلم پرواز در شب به کارگردانی مرحوم رسول ملاقلی پور به یاد مانده است، زمانی که در این فیلم افراد فرمانده خود را از دست می دهند و شخصیت دنبال آب برای آن ها می رود که تشابه این لحظه با واقعه عاشورا آن را تاثیرگذار و ماندگار کرد.
دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر خاطرنشان کرد: سلحشور کار خود را با بازیگری و نویسندگی شروع کرد، اما آنچه که باعث شهرت او شد ساخت سریال حضرت یوسف(ع) و پایداری در اعتقاد دینی اش بود.
وی افزود: در کشورهای خاورمیانه، شاخ آفریقا و هند بیشتر مردم تحت تاثیر سریال یوسف و مردان آنجلس قرار گرفته اند و این سریال ها نشان داد دین درس بزرگی به همه می دهد که چگونه قصه های مشترکی که در قرآن گنجانده شده می تواند ارتباط فرهنگی و اتحاد لحظه به لحظه را بیشتر کند.
میرکریمی ادامه داد: چهره انقلابی فرج الله سلحشور و پافشاری بر مواضع انقلابی و نگاهی که به مبحث دین داشت تا لحظات آخر ادامه پیدا کرد و هنگامی که او با بیماری دست و پنجه نرم می کرد، در این صدد بود که سریال دیگری را با موضوع حضرت موسی(ع) بسازد.
وی اظهار داشت: افرادی که قرار بود با او در این پروژه همکاری کنند، می گفتند اگر این سریال ساخته شود بازتاب گسترده ای را در دنیا خواهد داشت، پس حیفم آمد که در چنین جشنواره که بین المللی است و رویکرد جهانی دارد و کشورهای منطقه در آن حضور دارند از فرج الله سلحشور یاد نشود.
در ادامه این مراسم حجت الله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی عنوان کرد: خیلی خوشحالم که این محفل در جشنواره جهانی فیلم فجر برگزار می شود چرا که سلحشور به گردن ایران و سینمای دینی ما حق بزرگی دارد.
وی افزود: با هر سفیری که از کشورهای اسلامی ملاقات داشته ام، اولین درخواستشان این بود که سریال حضرت یوسف(ع) را به آنها بدهیم و بهترین هدیه من به سفرا و وزرای کشورهای مختلف این سریال بود. زمانی که این سریال در کشورهای اسلامی حوزه خلیج فارس و دیگر مرزها پخش شد، خیابان های آنها خالی از جمعیت می شد.
ایوبی ادامه داد: سلحشور به کارش عشق می ورزید و باور داشت که می توان با زبان تصویر قرآن را به جهان معرفی کرد و این به اعتقاد و عشق و توانش ربط پیدا می کرد.
رئیس سازمان سینمایی عنوان کرد: دیگر خدمت بزرگ او این بود که جامعه سنتی و متدن شیعه را از طریق سریال یوسف(ع) با دنیای تصویر آشنا کرد و نشان داد که با قدرت سینما و تلویزیون می توانیم پیام های دینی را به جهان معرفی کنیم. سلحشور نمونه بارز هنرمند و سینماگر قرآنی و یک راه و نگاه و مکتب است.
وی افزود: سلحشور در کنار کارگردانی و کار هنری مکتبش را به جوانان آموخت، امیدوارم این مکتب ادامه داشته باشد و امیدوارم جوانان راه او را ادامه دهند.
ایوبی تصریح کرد: هر کسی بخواهد سریال ببیند اول حضرت یوسف(ع) و بعد سراغ حضرت موسی(ع) می رود البته برای ساخت سریال حضرت موسی(ع) دیر نشده و امید به ساخت آن داریم.
وی بیان کرد: تا آنجایی که خبر دارم با حمایت سازمان صدا و سیما تا ساخت سریال موسی(ع) راهی نمانده و امیدوارم بتوانیم دست به دست هم دهیم تا این مجموعه ساخته شود.
توفیق سلحشور در جهان اسلام مثال زدنی است
در ادامه نادر طالب زاده، کارگردان و مستندساز اظهار داشت: برای من افتخاری است که به یاد مرد بزرگ و راسخی مانند سلحشور باشم و بخواهم در مورد آن صحبت کنم. بعد از فوت سلحشور برای همه مشخص شد که او مردی عادی نبود و هم چنان حضورش احساس می شود.
این مجری تلویزیون ادامه داد: او کسی بود که تزلزل در مسیرش ایجاد نشد و هیچ وقت شک نداشت که دین ما می تواند اسلامی باشد. توفیقی که او در جهان اسلام از طریق سریال یوسف(ع) پیدا کرد مثال زدنی است، قسم «والله» گفتنش را با تمام وجود درک می کردم و شاهد تلاش و تلالو او در زمینه دین بودم.
وی افزود: سینمای حال حاضر ما می تواند از هنرمندان جهانی برای کمک در ساخت سریال هایی مانند موسی(ع) کمک بخواهد تا جلوی تحریف قصه های دینی گرفته شود و امیدوارم برای ساخت این مجموعه حمایت های لازم صورت بگیرد.
عبدالعلیم طاهر، سازنده فیلم شهید با موضوع شهید صدر گفت: از طریق سریال معروف یوسف پیامبر(ع) با سلحشور آشنا شدم و اغراق نمی کنم شاید بیش از سی میلیون نفر اعم از کودکان نوجوانان و غیره در عراق این سریال را دیدند و هنوز هم این سریال در شبکه های عراقی پخش می شود و مخاطب از دیدن آن خسته نمی شود.
وی افزود: وقتی خودم را به عنوان یک کارگردان با سلحشور مقایسه می کنم، او را بزرگتر از خود می دانم. آرزو داشتم زمانی که او در قید حیات بود بیشتر با او آشنا می شدم اما همین که با سریال یوسف(ع) با سلحشور آشنا شدم جای شکر دارد.
ایران همیشه در عرضه آموزه های قرآنی پیشتاز بوده است
جاوید جعفری سینماگر هندی نیز در ادامه مراسم نکوداشت فرج الله سلحشور عنوان کرد: من از کشوری می آیم که سینما و مادر در آن بسیار مهم است و تقریبا 200 میلیون مسلمان در کشور هندوستان وجود دارد که بسیاری از آنها کارهای سلحشور را روی شبکه های مسلمان تماشا می کنند.
وی افزود: چیزی که در این سریال ها دوست داشتم این بود که مسائل قرآن به صورت کاربردی در آنها به نمایش در می آید، مسئولیت بزرگ و باعث افتخاری است که سریال های قرآنی را دیده ام.
این سینماگر هندی ادامه داد: ایران همیشه در عرضه کردن آموزه های قرآنی پیش قدم بوده و به طور حتم جای خالی آقای سلحشور احساس می شود. امیدوارم در آینده کارگردان هایی مانند او وارد این حیطه شوند و فعالیت کنند برای همه مردم و سینماگران ایرانی آرزو می کنند که بتوانند بهترین کارهای خودشان را به دنیا عرضه کنند.
خاطره ای از دیدار فرج الله سلحشور با سید حسن نصرالله
علی ظاهر از لبنان بیان کرد: امید به ساخت سریال حضرت موسی(ع) به وزارت ارشاد است تا آرزوی سلحشور به حقیقت بپیوندد،.سلحشور کارگردان قرآن بود، او کارگردان فیلم و سریال نبود و استاد سینمای دینی و اجتماعی بود.
وی افزود: زمان پخش سریال حضرت یوسف(ع) از شبکه المنار آنقدر خیابان ها خالی می شد که بهترین زمان برای دزدان بود مخاطبان این سریال خاص نبودند و همه طیف به دیدن آن می نشستند.
این سینماگر بیان کرد: زیاد نمی خواهم سخنانم را طولانی کنم چون هر چه بگویم کوتاهی کرده ام اما فقط به بخشی از خاطره سلحشور با سید حسن نصرالله اشاره می کنم، زمانی که در سال 2008 سریال یوسف از لبنان پخش می شد سلحشور به اتفاق برخی از عوامل به لبنان آمد و در بیروت سکنی گزید.
ظاهر گفت: آنجا مراسمی را برای سلحشور و عوامل برگزار کردند و زمانی که سید حسن نصرالله از حضور سلحشور مطلع شد قرار ملاقاتی با او گذاشت او ملاقات قرار بود نیم ساعت به طول بیانجامد، اما دو ساعت طول کشید. ملاقاتشان بسیار مفصل بود اما یادم می آید که نصرالله به سلحشور می گفت که سریال یوسف را قبل از پخش از شبکه المنار دیده به صورتی که هر هفته از شبکه های ایرانی ضبط و برای او می آوردند.
وی ادامه داد: وقتی سلحشور حرف های نصرالله را شنید گریه کرد و سلحشور از نصرالله خواست که برای او دعا کند تا حضرت فاطمه(س) روز قیامت او را شفاعت کند. این کارگردان بزرگ در بهشت است و امیدوارم برای همه ما شفاعت بگیرد.
در ادامه بصیر سلحشور، پسر فرج الله سلحشور گفت: امیدوارم سینمای ایران جنبه اصلاح گری و تربیتش نسبت به جامعه خودش و جوامع دنیا پررنگ تر باشد و آیینه ای برای نشان دادن فرهنگ غنی ایرانی اسلامی به تمام دنیا در زمانی که با سرعت اینترنت و فضای مجازی روبه رو هستیم، باشد.
وی افزود: جهانی شدن سینمای ما در این عصر تکنولوژی بسیار مهم است، البته این امر باید در راستای اسلام و مذهب صورت بگیرد. شاید ما به لحاظ خبر نتوانیم با آن طرف مرزها رقابت کنیم اما از لحاظ فیلم با رویکرد خودمان می توانیم به رقابت بپردازیم و امیدوارم بتوانیم سینمای جهانی دینی و فرهنگی داشته باشیم.
انتهای پیام/