رضا میرکریمی دبیر سی و چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر در گفتگو با خبرنگار
حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص ارزیابی خود از برگزاری این رویداد فرهنگی گفت: خدا را شکر به بیشتر اهدافمان رسیدیم؛ یعنی مخاطب مد نظرمان به جشنواره حساس شده، فرم پر کرده و پیگیر دیدن فیلمهاست. ما این هیجان را از طریق هزینهکردن برای معرفی جشنواره در مقاصد فرهنگی مثل دانشگاه، موزه، تئاتر و پردیسهای سینمایی بدون استفاده از روشهای مرسوم مثل تبلیغات شهری و ... ایجاد کردیم و اینگونه توانستیم مخاطب خودمان را جذب کنیم.
وی تصریح کرد: سعی کردیم فیلمهای خوبی را انتخاب کنیم که بتواند ذائقههای مختلف را پوشش کند تا علاقهمندان سینما با هر نگاهی دست خالی از جشنواره بر نگردند. در کنار آن با همکاری دوستانم، محیطی را فراهم کردیم که آدمها بیشتر همدیگر را ببینند؛ چرا که جشنواره فقط تماشای فیلم نیست و فیلم دیدن بهانهای برای ایجاد تعامل در یک حضور جمعی است.
وی ادامه داد: ما تمام تلاشمان را کردیم که مخاطبان جشنواره اعم از دانشجویان، منتقدین، فیلمروهای حرفهای، اعضای خانه سینما و مهمانان خارجی بیشترین تماس را با هم داشته باشند و بتوانند تجربیاتشان را به یکدیگر انتقال دهند؛ چرا که اگر این اتفاق نیفتد، جشنواره جذابیتش را از دست میدهد.
وی افزود: بدون شک با یک گام نمیتوان عادت چندین ساله را عوض کرد؛ ولی تفاوت فاحشی بین این دوره و دوره قبلی مشاهده میکنید و کسانی که جشنواره را پیگیری میکردند قطع به یقین این موضوع را متوجه میشوند؛ البته بدیهی است کم و کاستیهایی هم پیش بیاید که ما باید از آنها درس بگیریم و برای دوره بعد نقایص را برطرف کنیم.
دبیر جشنواره بینالمللی فیلم فجر در خصوص فیلمهای خارجی حاضر در این فستیوال عنوان کرد: تلاش کردیم فیلمهایی را که هم ارزش کشف شدن و هم قابلیتهای سینمایی خوبی داشته باشند، برای جشنواره انتخاب کنیم. به گونهای که با موازین و شرایط اخلاقی حاکم بر جامعه ما همخوان باشند.
وی بیان کرد: امسال شاهد کمترین دخل و تصرف در فیلمها بودیم؛ چرا که فیلمها درست انتخاب شدهاند و کار کوچکی هم که برای تطبیق فیلمها با فرهنگ خودمان انجام دادیم با توافق کارگردانهای آثار بوده است.
میرکریمی در خصوص «بازار فیلم» این جشنواره اظهار داشت: خیلی سخت است که بگوییم امسال چه محصولی را درو خواهیم کرد؛ چرا که محصول فرهنگی یک محصول 30، 40 ساله است و همه جشنوارههای معتبر دنیا هم دارای یک سابقه جدی 40، 50 ساله هستند.
وی در ادامه گفت: به همین دلیل اگر بخواهیم بلندمدت فکر کنیم، هر قدمی مهم است؛ اما باید این نکته را هم در نظر بگیریم که فقط یک قدم است نه بیشتر. اگر هدف ما ایجاد یک جشنواره معتبر در منطقه شامل آسیای میانه، خاورمیانه و در نهایت آسیا باشد و به این هدف اعتقاد داشته باشیم، امسال در این راستا گام خوبی برداشتیم.
وی افزود: امسال در جشنواره 9 فیلم VOLT/ PRIME خوب از کشورهای مختلفی مثل روسیه و عراق داریم؛ البته ممکن است برخی منتقدان بگویند حضور یک فیلم VOLT/ PRIME از کشوری مثل عراق چه اهمیتی دارد؛ اما به نظر من هیچ کشور بیاهمیتی وجود ندارد. چرا که سینما جادو میکند و امکان دارد از کشوری که فکرش را نمیکنیم، یک فیلم خیلی خوب بیرون بیاید.
دبیر جشنواره بینالمللی فیلم فجر در بخش پایانی صحبتهایش خاطرنشان کرد: برای اینکه دارای ارزش و تشخصی شویم که یک فیلمساز ترجیح دهد فیلمش را برای اولین بار در جشنواره ما نمایش دهد، باید نظم داشته باشیم. مجموعهای از قوانین و مقررات را رعایت کنیم و یک برنامه بلندمدت داشته باشیم تا بتوانیم به تدریج ذائقه و سلیقه خودمان را حاکم کنیم.
انتهای پیام/