به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ خبرگزاری رویترز درمطلبی نوشت: کمی گشت و گذار در فضای مجازی نشان می دهد شهروندان ایران، نسبت به هم نوعان غربی شان چندان متفاوت نیستند. آن ها نیز از ساعت ها و لباس های لوکس استفاده می کنند.
بر اساس گزارش بانک مرکزی ایران، با لغو تحریم های ضد ایرانی، نزدیک به 33 میلیارد دلار از سرمایه های فریز شده این کشور بازگردانده می شود. ایران دومین اقتصاد بزرگ خاورمیانه محسوب می شود و پیش بینی شده اقتصاد آن در صورت افزایش بهای نفت تا 50 دلار، 6 درصد رشد داشته باشد.
ایرانی ها حتی قبل از تحریم ها در میان مشتریان اصلی کالاهای لوکس بوده اند. مسافران ایرانی در ترکیه، پس از عربستانی ها، بیشترین سهم خرید را به خود اختصاص داده اند. در حال حاضر سه چهارم جمعیت ایران در شهرهای بزرگ زندگی می کنند؛ رقم مهمی در بازار فروش کالاهای لوکس. پیش بینی شده است ایران در نهایت 3 درصد از بازار 1 هزار میلیارد دلاری کالای لوکس جهان را به خود اختصاص خواهد دهد.
در همین حال توان مصرفی طبقه متوسط جامعه با برداشته شدن تحریم ها تقویت خواهد شد. سامانه های مالی هنوز به دلیل نبود دسترسی به دلار با محدودیت هایی رو به رو هستند؛ اما با گذشت زمان سطح دسترسی آن ها بهبود خواهد یافت.
با وجود محدودیت های فعلی، بسیاری از شرکت های خارجی در تلاش هستند تا هرچه زودتر وارد بازار ایران شده و در آن سهمی را به خود اختصاص دهند. در حال حاضر به نظر می رسد بزرگ ترین ریسک مرتبط با بازار ایران، وارد نشدن به آن است.
انتهای پیام/