حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ باید عاشق باشی تا بتوانی سالهای طولانی را در صحنه تئاتر بمانی و تمام مشقتهای آن را به جان بخری و بازهم ادامه بدهی. صحنه تئاتر، عرصه مقدس تجلی هنربازیگری، در وجود خود، سختیهای طاقتفرسایی دارد که انسان باید با صبری فزاینده در آن بماند و به راه خود ادامه دهد. اکبر حسنیراد یکی از آن افراد است که وقتی پا بر روی صحنه میگذارد، وجودش متعالی میشود و همه را مجذوب هنرنمایی خود میکند. هفتم اردیبهشت ماه سال 24 هجری شمسی اکبر حسنیراد یا همان ایرج راد متولد شد. زندگی هنریاش پر است از آثار با کیفیت تئاتر، سینما و تلویزیون. اما بازی او در سریال «در قلب من»، چیز دیگری است که هنوز خاطر آن در ذهن مردم ایران وجود دارد. به مناسبت سالگرد تولد مرد کهنه کار تئاتر کشور و بازیگر سینما و تلویزیون با ایرج راد، گفتگو کردهایم.
چه حسی دارید از این که هم در میان مردم محبوب هستید، هم در میان هنرمندان و هم در میان مسئولان؟
هیچ ثروتی بالاتر از این نیست که دیگران به انسان لطف ومحبت داشته باشند و با لبخند با انسان برخورد کنند و مردم نسبت به آنچه شخص من انجام دادهام، احساس رضایت کنند. من تا آنجایی که از دستم برآمده، در کار خودم یعنی بازیگری و یا کارگردانی سعی کردم که صداقت کامل داشته باشم و بتوانم در ارتباط با مردم قرار بگیرم. حالا در این امر تا چه حد موفق بودهام، خدا میداند و مردم. خودشان باید قضاوت کنند ولی به هر حال از محبت فراوان مردم، کمال تشکر را دارم.
حرکت در عرصه هنر، از زبان ایرج راد به عنوان کسی که نزدیک به پنجاه سال در این حرفه حضور دارد چگونه است؟
در عرصه هنر گام نهادن، کار بسیار سختی است. تمام سعی یک هنرمند باید بر این باشد که این مسئولیت فرهنگی خود را به بهترین شکل ممکن، البته در حد توان و کوشش خود انجام دهد و تلاش مضاعفی، برای ایجاد ارتباط بین خود و تماشاگران داشته باشد.
شهرت در کار بازیگری از چه جایگاهی برخوردار است؟ به دلیل اینکه شاهد آن هستیم جوانان مشتاق این حرفه بسیار زیاد به شهرت فکر میکنند.
اگر به مقوله هنر نگاه سطحی داشته باشیم و فقط به عنوان راهی برای رسیدن به شهرت، به آن نگاه کنیم، به اعتقاد من جذابیتی ندارد و اگر مجذوب ظواهر این حرفه شده باشیم باز هم خیلی جذابیت ندارد. مسئله مهم، آن نگاه دقیق و فرهنگی مسئولانه است که در این ارتباط میتواند تاثیرگذار باشد.
بهترین توصیه شما به جوانان به عنوان یک گل واژه که به آنها بگویید، چیست؟
به اعتقاد من بهترین راه برای پاگذاشتن در این رشته، تحصیل است که به جوانان توصیه میکنم.همچنین باید بدانیم کار در این حرفه بسیار سخت است
بحث تحصیل مسئله مهمی است. اما بسیاری از علاقه مندان این حرفه که در این رشته نیز درس خواندهاند از نبود امکانات آزرده خاطر هستند. نظر شما چیست؟
کار کردن در رشتههای هنری و بخصوص عرصه تئاتر در کشور ما به دلیل امکانات کم بسیار سخت است و من امید دارم که روزی تمام این مشکلات حل شود و همه جوانهای بااستعداد و خوش ذوق دوستدار تئاتر که تعداشان نیز کم نیست، بتوانند به فعالیت مشغول شوند.
شما به عنوان مسئول خانه تئاتر چه فعالیتهایی در جهت پیشرفت این حرفه از لحاظ کمی و کیفی انجام دادهاید؟
ساختن ساختمانی با نام تئاتر برای کشور قدم مهمی در جهت پیشرفت این رشته است که مراحل پایانی آن را انجام میدهیم. ما همواره دغدغه ساختن سالن را داشتهایم و از این قبیل کارها. در ضمن ما از نهادهایی همچون شهرداری تهران انتظار داریم، به ما در این امر کمک کنند. به عنوان مثال تبلیغات شهری، برای تئاتر بسیار کم است یا تعداد سالنها.همچنین رسانههایی مثل رادیو وتلویزیون باید در تبلیغ تئاتر به ما بیشتر کمک کنند.
برای شما و عزیزانتان آرزوی سلامتی دارم. سخن آخر؟
برای تمام پیشکسوتان هنر بازیگری آرزوی سلامتی و بهروزی دارم. ممنون از شما.
انتهای پیام/