مصطفی آجرلو در ابتدای صحبت هایش در تشریح برنامه هایش بعنوان نامزد ریاست فدراسیون گفت: هدفم از ریاست فوتبال ساختن فوتبالی است که مردم از آن لذت ببرند. تماشاگران با فراغ بال فوتبال می بینند و شماره صندلی شان مشخص است و لازم نیست در صف بلیت بمانند. فوتبالی که در آن از سنگ و آجر خبری نیست. بازیکنان، مربیان و داوران تمامی دستمزد خود را دریافت می کنند و چک برگشتی روی اینستاگرام بازیکنی قرار نخواهد گرفت. ما باشگاه حرفه ای به کمک صدا و سیما و دولت و ... خواهیم ساخت. باشگاهی که با اقتصاد پویا مسیر خود را دنبال کند. از فوتبال لذت خواهیم برد با زیباترین استادیوم ها. حق پخش را دریافت خواهیم کرد و تبلیغات دور زمین را به موقع در اختیار صاحبان باشگاه قرار خواهیم داد. فوتبالی که سرمایه گذار هراسی از حضور در آن نخواهد داشت. من برای ساختن چنین فوتبالی به عرصه انتخابات امده ام. برای ساختن تیم ملی قدرتمند. تیمی که از مرحله اول جام جهانی روسیه صعود کند. تیمی که در تهران با بهترین تیم های جهان دوستانه بازی کند. با کی روش می توانیم تصویر تازه ای از فوتبال ایران بسازیم. با رسانه های قدرتمند که به جذابیت فوتبال کمک خواهند کرد. این ها رویا نیست که اگر اکنون رویا باشد می توانیم آن را به واقعیت تبدیل کنیم. از این فوتبال همه باید لذت ببرند!
مهدی تاج نیز صحبت های خود را اینگونه آغاز کرد واز برنامه هایش گفت: انتخاب در فدراسیون یک بحث است و اداره آن بحث دیگر. مولفه و مشکلات زیادی دارد. اگر واقع بینانه به فوتبال کشور نگاه کنیم نقاط ضعف و قوت در آن می بینیم که فرصت هایی نیز در آن هست.
وی ادامه داد: با توجه به مسوولیت هایی که در گذشته داشتیم، از مدیر باشگاه تا دبیرکل و... با واقعیت های فوتبال آشنایی کامل دارم. رویکرد اصلی ام این است که شفافیت مالی در آن ایجاد کنیم. ارتقا فنی ایجاد کنیم که باید آموزش عمومی برای بازیکنان و مربیان صورت گیرد. پیوستگی سازمانی که معتقدم بخشی از فدراسیون گسسته است. منابع مناسب برای فوتبال مشخص شود. ما بهترین مربی را به فوتبال ایران آورده ام اما اگر منابع مالی درستی نباشد موجب نارضایتی خواهد شد. فوتبال حقوق شناخته شده ای دارد که باید دریافت شود.
تاج در ادامه صحبت هایش گفت: بخش خصوصی سازی نیز تعریف شده است و معتقدم اخلاق حرفه ای باید رعایت شود. ارزش های انسانی را باید بها داد. کار گروهی و هم افزایی نیز باید داشته باشیم. تمام نهادها باید در این بخش فعالیت کنند و همه باید بخواهند فوتبال را ارتقا دهیم تا مردم از فوتبال لذت ببرند.
عزیز محمدی نیز صحبت ها و برنامه هایش را اینگونه تشریح کرد: برای هیچ فدراسیون دیگری مناظره نمی گذارند و این نشانه اهمیت فوتبال است و جز یک حقیقت برای مردم است. شادی و ... جلوگیری از بزه کاری و ... ایجاد می کند. فوتبال از غرب امده و فیفا 209 عضو دارد. در فوتبال سیاست معنا ندارد و این باعث می شود دوستی ها بیشتر شود. ما یک قوانین بالاسری داریم و یک قوانین داخلی داریم. اولین کارم این است که اساسنامه که هشت سال در حال پیگیری هستند را به سرانجام برسانم.
او در ادامه صحبت هایش درباره تطبیق اساسنامه با فیفا به بحث پرداخت و شرایط آن را مورد بررسی قرار داد.
آجرلو در بخش دوم صحبت هایش درباره برنامه هایش گفت: توسعه و فوتبال کشور را دستور کارمان قرار خواهیم داد. این مساله با حرفه ای شدن فوتبال انجام خواهد شد. ما باید برای این مساله باید یک مدل را انتخاب کنیم. به طور مثال باید آلمان یا هر کشور دیگر را مدل انتخاب کنیم و طبق یک پروسه ان را دنبال کنیم. برای این مساله 6 کار را در نظر گرفته ام. حرفه ای کردن باشگاه ها، اداره منطقی تیم ملی، درآمدزا کردن فوتبال، ارتقا سازمان فدراسیون فوتبال، ارتقا هیات های فوتبال و در نهایت آکادمی.
وی ادامه داد: تمام این مساله نیازمند این است که اقتصاد را پویا کرد و باید برای این مساله تولد جدیدی را آغاز کرد.
تاج نیز درباره برنامه هایش اینطور توضیح داد: پاسخگویی وظیفه ماست به همه. حق مردم سوال کردن است و باید فدراسیون پاسخگو تدوین کنیم. برنامه خودم برای مجموعه فدراسیون فوتبال و با توجه به اینکه خودم از نزدیک در آن بودم. فوتبال درآمدزاست اما باید در کنار آن منابع دیگری را تعریف کنیم. ما باید سازمان اقتصادی را رونق بدهیم. سازمان تیم های ملی دیگر کاری است که باید صورت گیرد.
وی ادامه داد: وقتی تیم ملی ما می برد و همه خوشحال می شوند، این باید روی ان کار شود و سازمان تیم های ملی را تشکیل دهیم. رابطه تیم های ملی با یکدیگر داشته باشم و از هم گسستگی آن را کم کنیم. رابطه اعضای داخلی تیم ملی با یکدیگر را باید کمتر کنیم. بانک اطلاعاتی از تیم ملی داشته باشم و حمایت مردم از تیم ملی لازم است و تقویم سالانه باید از تیم ملی باید داشته باشیم.
عزیز محمدی نیز در رابطه با برنامه هایش گفت: شفاف سازی درآمدهای فوتبال، قدرت بخشیدن به نقش باشگاه های فوتبال، تصویب قوانین لازم برای خصوصی سازی، تقویت هیات های استانی، با کمک آموزش و پرورش فوتبال را گسترش دهیم و ... .
وی ادامه داد: با توجه به درآمدهایی که دو باشگاه استقلال و پرسپولیس از اسپانسر خود داشته اند نشان می دهد که فوتبال می تواند درآمدزا باشد و باید از این پتانسیل استفاده کرد.
بخش سوم مناظره نامزدهای ریاست های فدراسیون فوتبال به سوالاتی اختصاص داشت که عادل فردوسی پور از آجرلو، عزیزمحمدی و تاج داشت.
اولین سوال فردوسی پور اختصاص به تیم ملی و شرایط آینده آن داشت که آجرلو در این باره گفت: انتخاب کی روش درست بود. اما اتفاق نامیمونی در این رابطه صورت گرفت که به حضور مربی حرفه ای داشت که امکانات غیر حرفه ای در اختیار دارد. به نظرم 11 درخواست کی روش درست است. درخواست های او عجیب نیست برای مربی ای که پول خوبی از فرآیند فوتبال کشور دریافت کرده اما استفاده درستی از او نمی شود. ما باید این مشکلات را برطرف کنیم تا بهترین استفاده را از پتانسیل او کنیم. من در زمان برگزاری بازی های جام جهانی به او نمره قبولی دادیم. اگر مدیریت گذشته می توانست از رده ای امید، نوجوانان و جوانان از دانش کی روش استفاده می کردند می توانستیم بهره بهتری می بردیم.
وی ادامه داد: کسی که می خواهد این مربی را بیاورد، باید تمام امکانات را در اختیار قرار دهیم و در سمت مقابل از تمام پتانسیل استفاده کنیم. برای چه کمک کی روش باید با این اتفاقات مواجه شود و ایران را ترک کند. آیا می توان جوابی برای کی روش داشت و از این ببعد او را کنترل کرد؟
مهدی تاج نیز درباره آینده تیم ملی گفت: وجود کی روش را برای فوتبال کشور نافذ می دانم و خودم نیز از همان ابتدا تلاش کردم این اتفاق رخ دهد. باید آقای کی روش هد مجموعه شود. ما ارتباط خوبی بین سازمان لیگ و لیگ برتر با او برقرار کردیم. او یک بار به من گفت از این لیگ چیزی به دست نمی آورم اما اکنون از این لیگ جوانان خوبی به دست آورده و تیم ملی خوبی را جمع کرده. با برنامه ای که داشتیم لیگ پویایی را شکل دادیم که اکنون تیم ملی نیز از آن سود برده است.
وی ادامه داد: وقتی می گویم کی روش باید هد مجموعه شود به این دلیل است که همه یک نوع و روش را دنبال کنند تا به هدف برسند.
عزیز محمدی نیز اینطور گفت: ما نیز باید مثل ژاپن دغدغه صعود به جام جهانی را نداشته باشیم. قراردادی که با کی روش بسته شد طبق آن باید به چهار تیم دیگر تیم ملی نیز انتقال دانش دهد. او مقصر نیست بلکه ما بی عرضه هستیم که از او استفاده نکردیم. نه تنها این کار را نکردیم بلکه امکانات را نیز در اختیار او قرار ندادیم تا اینگونه پرخاشگر شود. او قرارداد حرفه ای دارد و هر کسی که ریاست را برعهده گیرد باید با او تا جام جهانی ادامه دهد.
وی ادامه داد: ما مگر نمی توانستیم کمپ تیم ملی را در اختیار او قرار دهیم؟ ما نمی توانستیم زمینی که اکنون در اختیار تیم ملی عراق قرار داده ایم در اختیار تیم ملی خودمان قرار دهیم؟ ما هر چه هزینه کنیم با حضور به جام جهانی بازگشت خواهد شد و البته تیم ملی نیز با کی روش توانسته جوانان خوبی را به فوتبال ایران معرفی کند.
آجرلو در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: من موافقم با نائب های خودم مشورت کنم. نائب من آقای کفاشیان هستند که رفیق من هستند.
عزیز الله محمدی در این رابطه توضیح داد: حفظ آقای کفاشیان خوب است و او در afc سمت دارد. طبق اساسنامه باید انتخاب رییس کسب حداکثر دو سوم نیاز است. ولی یک قانون دیگر در فیفا هستند که اگر دو نفر باشند 50 به علاوه یک نیاز است اما اگر سه نفر باشند دو سوم نیاز است. اما در دوره قبل آقای کفاشیان خودش رای کمتری در این رابطه نیاز است. البته این در رای گیری اول است و در مرحله دوم انتخابات اگر کاندیدی 50 به علاوه یک رای بیاورد انتخاب می شود. این مساله برای اینفانتینو هم صدق کرد و او با 50 +1 رای کرسی فیفا را به دست آورد و این در تمام دنیا اجرا می شود.
پس از صحبت های اولیه و اعلام برنامه های نامزدها تقویم نود و مرور اتفاقات نوستالژیک فوتبال مصادف با هفته جاری پخش شد که شامل بخش های زیر بود:
۷ اردیبهشت ۸۳: استقلال اهواز ۲- ۱ استقلال
۱۲ اردیبهشت ۸۹: ابومسلم - سپاهان و قهرمانی زودهنگام و سقوط ابومسلم
۸ اردیبهشت: روز جهانی ایمنی
۱۰ اردیبهشت: روز ملی صنعت برق و ماجرای قطع برق در فوتبال ایران
۱۱ اردیبهشت ۸۳: ایران ۶-۰ مالزی در مقدماتی المپیک و تیمی که نویدکیا در آن شاگرد فرکی بود
۹ اردیبهشت ۸۷: درگذشت فریبرز مرادی بازیکن اسبق پرسپولیس
تولد علیرضا حقیقی
۸ اردیبهشت ۸۴: استقلال - ملوان و گل به خودی جلال حسینی و گلزنی مرحوم جلال خاوندی برای ملوان
۸ اردیبهشت: تولد دیگو سیمئونه
از ۹۰ تا ۹۰ شامل حواشی یک هفته گذشته فوتبال کشور پخش شد که شامل بخش های زیر بود:
حضور استیماچ پس از اخراج از سپاهان در بازی گسترش
حواشی و اتفاقات عجیب در باشگاه صبا و اختلاف با مالک باشگاه
جایگاه قدیمی گزارشگر در ورزشگاه تختی
کنار گذاشته شدن غیرفنی مهرداد جماعتی از ترکیب فولاد
شعار هواداران فولاد برای جدایی اسکوچیچ
مشکل صدای اتفاق کنفرانس ورزشگاه آزادی
ترک ایران توسط اوسیانو کروز دستیار کی روش به خاطر بد بودن شرایط منزل
کلاس داوری مدرس فیفا برای داوران بانوان
برگزاری مسابقات کشوری بازیکنان سندروم داون
درگذشت ابراهیم صیادی مربی بازیکن ساز دهه ۶۰
در ادامه بررسی عملکرد لژیونرهای فوتبال کشور در هفته گذشته روی آنتن رفت.
شهاب الدین عزیزی خادم کاندیدای ردصلاحیت شده ریاست فدراسیون هم روی خط آمد و درباره کنار گذاشته شدن از سوی هیئت بررسی صحبت کرد و با انجام آخرین بخش مناظره برنامه این هفته نود ساعت ۰۲:۵۳ بامداد به پایان رسید.
در پایان این برنامه با شرکت ۲ میلیون و ۳۹ هزار نفر در نتایجی عجیب و بی سابقه کارلوس کی روش و برانکو ایوانکوویچ ۴۷،۴۶ و ۴۷،۹۵ درصد آرای بینندگان را به خود اختصاص دادند و کی روش در نظرسنجی بهترین مربی خارجی پس از انقلاب ۹ هزار رای بیشتر کسب کرد. پس از آنها استانکو پوکله پوویچ ۲،۵۲ و زلاتکو کرانچار ۲،۰۷ درصد در رده های بعدی قرار گرفتند.
در تاریخ برنامه نود هرگز سابقه نداشت آرای گزینه های نظرسنجی نود تا دهم درصد با هم برابر باشد اما در اواسط این برنامه چنین اتفاقی افتاده و برای تعیین گزینه برتر صدم درصد آرا به نمایش گذاشته شد.