رییس انجمن جنین‌شناسی ایران با اشاره به نرخ 20 درصد زوج های نابارور کشور گفت: درمان این زوج ها نیازمند حمایت بیمه‌ها است.

 به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ احمد حسینی رییس کنگره ناباروری و تولیدمثل امروز در نشست خبری دومین کنگره بین المللی تولید مثل و اولین کنگره بین المللی علوم سلامت باروری و فرزندآوری اظهار داشت: علم به سرعت در حال پیشرفت است و پیشرفت فناوری علوم؛ زمینه‌های جدیدی ایجاد می‌کند که نیاز به اطلاع‌رسانی دارد.  
 
وی با بیان اینکه ایران در علوم تولیدمثل و درمان بیماری‌های ناباروری و سلول‌های بنیادی جزو کشورهای پیشرفته است، تصریح کرد: در همه استان‌ها و دانشگاه‌های آنها با انجام تحقیقات فراوان در این زمینه تجربه کسب می‌شود که برای به اشتراک گذاشتن این تحقیقات نیاز به گردهمایی افراد در حوزه تولیدمثل و ناباروری است.
 
آخوندی رییس انجمن جنین‌شناسی ایران اظهار داشت:  از 37 سال پیش که فرصتی برای درمان زوج‌های نابارور حاصل شد، رشد و تحول چشمگیری در حوزه علوم پزشکی و سلامت باروری به وجود آمد.
 
وی با اشاره به اینکه حوزه تولیدمثل از تنوع زیادی برخوردار است، بیان کرد: رشته‌های مختلف علوم مانند ژنتیک، ایمونولوژی، بیوشیمی و سلول‌های بنیادی در تشخیص و درمان بیماری‌های حوزه تولیدمثل کاربردهای زیادی داشته اند.
 
رییس انجمن جنین‌شناسی ایران افزود: توسعه مباحث علمی و تشخیصی و نیز پیشرفت در تجهیزات و امکانات برای تشخیص بهتر، امکان دستیابی به درمان را فراهم کرده است.
 
وی گفت: زمانی در کشور تنها دپارتمان زنان فعال بود اما امروزه درحالی رشته دکتری تولیدمثل، بورد تخصصی و دپارتمان آن فعال است که 150 دانشجوی تولیدمثل در هفت دانشکده کشور تحصیل می‌کنند و زمینه‌ای برای پیشرفت بیشتر در این دانش فراهم شده است.
 
آخوندی با بیان اینکه از پنج سال پیش تحولاتی در حوزه تولیدمثل صورت گرفته، ادامه داد: سال گذشته اولین کنگره بین‌المللی تولیدمثل برگزار شد و امسال دومین کنگره را با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی ایران اجرا می شود.
 
وی با اشاره به اینکه 31 اردیبهشت ماه روز جهانی جمعیت است، افزود: همزمان اولین کنگره بین‌المللی علوم سلامت باروری و فرزندآوری از 29 تا 31 اردیبهشت و جشنواره خانواده تولید مثل و فرزند پروری برای اطلاع‌رسانی و افزایش دانش مردم برگزار می‌شود.
 
رییس انجمن جنین‌شناسی ایران با اعلام اینکه نرخ ناباروری در کشور 20 درصد است، گفت: در گذشته وزارت بهداشت به دنبال کنترل جمعیت بود اما با توجه به اهداف توسعه جمعیتی؛ زمینه‌‌ای برای درمان ناباروری در کشور ایجاد شده است. 
 
وی با بیان اینکه درمان‌های ناباروری تحت حمایت بیمه نیستند، تصریح کرد: تنها برای برخی از اقلام دارویی و تعدادی از آزمایش‌های اولیه بیمه تعلق می‌گیرد که قشر 20 درصدی زوج‌های نابارور در این زمینه با مشکلات زیادی مواجه هستند. 

آخوندی افزود: در ایران مشکل ناباروری در مردان شیوع بیشتری دارد که قطعاً عوامل محیطی در آن نقش زیادی ایفا می کنند و هر قدر که زوجین زودتر برای درمان مراجعه کنند مناسب‌تر است.  

رییس انجمن جنین شناسی ایران با بیان اینکه  زوج‌های نابارور نمی دانند که چگونه باید درمان شوند، افزود: این زوج‌ها وقت خود را در مطب‌های پزشکان هدر می دهند در حالی که باید به مراکز فوق تخصصی ناباروری مراجعه کنند. 

وی با اشاره به اینکه سن به شدت در ناباروری موثر است، اظهار داشت: عدم حمایت بیمه یکی از مشکلات این افراد است که برخی سیاست‌ها در حوزه سلامت نیز تا به امروز به نفع این زوج‌ها نبوده است.

رییس انجمن جنین شناسی ایران با اعلام اینکه شعار روز 26 اردیبهشت "حمایت از زوج‌های نابارور" است، تصریح کرد: در این راستا امکانی فراهم شده تا آنها با مراجعه به 50 مرکز درمان ناباروری در کشور بطور رایگان تحت درمان قرار گیرند.

آخوندی در زمینه چگونگی استفاده از این فرصت درمانی اظهار کرد: زوج‌های نابارور سراسر کشور باید در سایت  www.bamaan.ir  تقاضای خود را ثبت کرده تا بعد از طی دوره‌های کوتاه مدت و انجام آ‍زمایش تحت مشاوره قرار گیرند. 
 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار