به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، ناصر سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور در جریان دیدار با «پروفسور کائو جیان مینگ» دادستان کل عالی جمهوری خلق چین، بر عزم مشترک و جدی دو کشور ایران و چین برای مبارزه با فساد در سطوح مختلف تاکید کرد.
سراج که در رأس هیأتی بهمنظور شرکت در نهمین اجلاس سالیانه و مجمع عمومی انجمن بینالمللی مسئولین مبارزه با فساد در شهر تیانجین کشور چین بسر میبرد؛ عصر روز سه شنبه با دادستان کل جمهوری خلق چین و معاونین وی دیدار و گفتوگو کرد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در این دیدار با اشاره به دهمین سالگرد تأسیس انجمن بینالمللی مسئولان مبارزه با فساد؛ از تلاشها و فعالیتهای ارزنده مقامات کشور چین، بهویژه دادستانی کل که ریاست انجمن مزبور را نیز طی مدت گذشته عهده دار بوده است؛ تشکر و قدردانی کرد.
وی با اشاره به سخنرانی پیش رو در اجلاس IAACA که فردا رسماً آغاز به کار خواهد کرد اظهار داشت: در راستای سخنرانی سال گذشته اینجانب در هشتمین اجلاس انجمن در سنت پترزبورگ فدراسیون روسیه، به مثلث فساد اشاره خواهم کرد. این مثلث عبارت است از انگیزه بالقوه، سابقه عمل و محیط جدید؛ و در واقع زمانی که یک مقام فاسد، موفق به اخذ تابعیت از کشوری دیگر میشود، مثلث تکرار فساد، با ایجاد محیط جدی، که برای چنین افرادی ممکن است فراهم شود؛ فعال میگردد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور همکاری ایران و چین در زمینه برخورد جدیتر با افراد فاسد و فراری، بازگرداندن اموال مسروقه ناشی از فساد را بسیار حائز اهمیت دانست و تحقق این امر را در گروه همکاری و حمایتهای همه جانبه از هم دانست. وی با اشاره به سفر تاریخی و ارزنده بهمنماه سال گذشته «شی جین پینگ» رئیس جمهور و رئیس حزب کمونیست جمهوری خلق چین را به ایران و دیدار و گفتگو به دکتر روحانی رئیس جمهور کشورمان را فرصت تاریخی برای گسترش و تعمیق همکاریهای دوجانبه؛ نه تنها در سطوح سیاسی و اقتصادی، بلکه در امور مربوط به فعالیتهای آمبودزمانی، نظارت و بازرسی و مبارزه با فساد دانست.
در این دیدار آقای پروفسور کائو جیان مینگ، دادستان کل عالی جمهوری خلق چین، ضمن ابراز خشنودی از سفر سراج و هیأت همراه به تیانجین و شرکت در نهمین اجلاس سالیانه انجمن مسئولان مبارزه با فساد؛ از حمایتهای بیدریغ دو کشور در عرصههای بینالمللی در مجامع و کنفرانسهای مختلف و نیز سایر عرصهها تشکر کرد. وی در خصوص میزبانی کشورمان از مقامات ضدفسادی دنیا که در انجمن مزبور عضویت دارند، اظهار داشت: از این ایده حتماً حمایت مینماید و با توجه به این که ریاست انجمن مزبور پس از ده سال، به دادستانی دولت قطر سپرده شده است؛ از اعلام میزبانی ایران برای اجلاس آتی حتماً حمایتهای لازم را خواهد کرد.
انجمن بینالمللی مسئولین دستگاههای مبارزه با فساد در سال 2006 تأسیس گردیده است. ماهیت این انجمن بینالمللی؛ ضد فسادی و غیرسیاسی بوده و بهطور مستقل فعالیت میکند. اجلاسهای سالیانه و مجمع عمومی انجمن به ترتیب در، چین، اندونزی، اوکراین، ماکائو، مالزی، قطر، پاناما، روسیه و در حال حاضر در چین برگزار گردیده است. اهداف عالی انجمن مزبور عبارت است از: کمک به دستگاههای بینالمللی ضد فساد؛ ارتقاء همکاریهای بینالمللی در جمع آوری و فراهم نمودن مدارک برای ردگیری، توقیف و ضبط عواید ناشی از فساد؛ ارتقاء سازوکارهای جلوگیری از فساد در دو بخش عمومی و خصوصی، ارتقاء تعاملات و همکاریها میان نهادهای بینالمللی ضد فساد؛ تسهیل تبادلات در دو زمینه تخصص و تجربه؛ ارتقاء بررسی روشهای پیشگیرانه بهصورت مقایسهای و ارتقاء همکاری انجمن با سازمانهای بازرسی، نظارتی و بینالمللی برای پیشبرد اهداف.
نهمین اجلاس سالیانه و مجمع عمومی انجمن بینالمللی مسئولان مبارزه با فساد طی روزهای چهارشنبه الی جمعه هفته جاری(22 تا 24اردیبهشت) با حضور مقامات مبارزه با فساد؛ رؤسای دستگاههای نظارت و بازرسی و دادستانهای کل کشورهای جهان در شهر تیانجین چین برگزار میشود.
انتهای پیام/