به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دکتر امیرجنتی با اشاره به عوامل تهدیدکننده باروری پسران در سنین پیش از بلوغ گفت: عوامل متعددی مانند شیمی درمانی یا پرتودرمانی برای درمان سرطان، ضربه و آسیب به بیضه و اختلالات مادرزادی مانند عدم نزول بیضه میتواند موجب ناباروری فرد در آینده شود.
وی عفونتهای دستگاه تولید مثلی را از جمله مهمترین علل ناباروری مردان دانست و افزود: مثل یکی از عفونتهای شایع جنسی در سنین 20 تا 30 سالگی، کلامیدیا است که چندان علامتدار نیست و افراد نیز در صورت داشتن علامت، بهدلیل شرم یا ترس، بهموقع به پزشک مراجعه نمیکنند و این باعث میشود بیماری دیر تشخیص داده و درمان شود.
دکتر امیرجنتی بالارفتن سن ازدواج و فرزندآوری را بهعنوان یکی دیگر از علل کاهش توان باروری مردان برشمرد و بیان کرد: متأسفانه سن ازدواج چه در آقایان و چه در خانمها بالا رفته است و علاوه بر آن، زوجها تصمیم به فرزندآوری را هم به تعویق میاندازند. باید بدانیم که کمیت و کیفیت مایع منی در آقایان بالای 40 سال کاهش پیدا میکند و بنابراین توان باروری آنها کاسته میشود.
وی دربارۀ ارتباط بالارفتن سن مردان و افزایش خطر سقط خود به خودی و بروز ناهنجاری در جنین گفت: سقط جنین فقط ناشی از عوامل زنانه نیست. در سنین بالای 40 سال، احتمال شکست DNA اسپرم افزایش پیدا میکند و این وضعیت میتواند باعث سقط جنین شود. همچنین، ثابت شده است که بعضی از اختلالات مادرزادی، مانند اوتیسم، با سن بالای مرد هنگام باروری ارتباط دارد.
عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا عوامل محیطی و تغذیهای را نیز در کاهش توان باروری مردان دخیل دانست و خاطرنشان کرد: آلودگی هوا، رژیم غذایی نامناسب، امواج الکترومغناطیسی، استرس و برخی مشاغل خاص نیز از جمله عوامل تهدیدکننده باروریاند و آقایان تا حد امکان باید از این عوامل آسیبزا بپرهیزند.
دکتر امیر جنتی ابراز امیدواری کرد که همۀ افراد جامعه به سلامت باروری خود توجه کنند و با اشاره به برنامههای این هفته گفت: یکی از برنامه های مفید این کمپین ارائه مشاوره رایگان به زوجهای متقاضی در سراسر کشور است. در این برنامه در صورت درخواست پزشک، یک نوبت آنالیز اسپرم آقایان و سونوگرافی خانمها بهصورت رایگان انجام میشود و زوجها میتوانند در صورت داشتن مشکلات باروری، برای درمان اقدام کنند.
منبع:سلامت نیوز
انتهای پیام/