به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آژانس بین المللی انرژی در گزارش خود اعلام کرد، ایران در ماه گذشته میلادی، روزانه 3.56 میلیون بشکه نفت تولید کرد که آخرین بار در نوامبر 2011 یعنی پیش از وضع تحریم های تجاری به این میزان تولید دست یافته بود. در حالی که تهران تلاش دارد سهم از دست رفته خود از بازار را پس بگیرد، صادرات نفت این کشور با بیش از 40 درصد افزایش به 2 میلیون بشکه در روز یعنی نزدیکی صادرات دوران پیش از تحریم رسیده است.
بر اساس این گزارش، هرچند عراق و امارات نیز در این ماه تولید خود را افزایش داده اند، اما افزایش تولید 300 هزار بشکه ای نفت ایران عامل اصلی رسیدن تولید نفت اوپک به رقم 32.76 میلیون بشکه در روز بوده که بالاترین رقم از اوت 2008 تاکنون به شمار می رود. خودداری ایران از بررسی گزینه محدود کردن تولید پیش از رسیدن به سطح تولید قبل از تحریم ها موجب شد تا عربستان در ماه گذشته نشست دوحه درباره طرح فریز نفتی را به شکست بکشاند.
آژانس بین المللی انرژی در گزارش ماهیانه خود گفته، صادرات نفت ایران نسبت به ماه مارس حدود 600 هزار بشکه در روز افزایش یافته و در این میان «چین بخشی عمده از نفت ایران را خریداری می کند و خرید نفت اروپا هم به میزان قابل توجهی بیشتر شده است.» بخشی از این افزایش صادرات در ماه آوریل «احتمالا به دلیل بارگیری هایی بوده که از ماه مارس به ماه آوریل سرریز شده است.» آژانس در ادامه گفته، مشخص نیست که چه میزان از صادرات نفت ایران در ماه آوریل از مخازن ذخیره نفت در جزیره خارگ، بزرگترین پایانه صادرات نفت ایران بوده است.
بر اساس این گزارش، چین با خرید روزانه بیش از 800 هزار بشکه نفت، بزرگترین مشتری نفت ایران در ماه آوریل بوده است. خرید نفت چین از ایران در این ماه نسبت به ماه مارس 57 درصد افزایش داشته است. خریداران اروپایی نیز حدود 500 هزار بشکه نفت در این ماه از ایران وارد کرده اند که تقریبا دو برابر خرید صورت گرفته در ماه گذشته بوده است.
مشتریان اروپایی قبل از تشدید تحریم های ایران در اواسط سال 2012، روزانه حدود 600 هزار بشکه نفت از ایران خریداری می کردند. در حال حاضر شرکت های توتال فرانسه و توپراس ترکیه مهمترین مشتریان اروپایی نفت ایران هستند.
آژانس بین المللی انرژی در ادامه این گزارش می افزاید، ایران احتمالا افزایش تولید بیشتری را تجربه خواهد کرد، با این وجود، پتانسیل این کشور برای افزایش قابل توجه تولید احتمالا از ناحیه «محدودیت های ظرفیت تولید در کوتاه مدت» با موانعی مواجه خواهد بود. ایران قبل از تشدید تحریم ها، دومین تولید کننده بزرگ عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت محسوب می شد، اما در حال حاضر عراق جای ایران را گرفته است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/