به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از رویترز، «جاستین واکر،» مدیر جرائم بانکی انجمن بانکداران انگلیس روز پنجشنبه در مصاحبه با رویترز درباره دیدار هفته گذشته مقامهای بانکی اروپایی و انگلیسی با «جان کری»، وزیر خارجه آمریکا و «فیلیپ هاموند»، وزیر خارجه انگلیس اظهار نظر کرد.
وی علیرغم استقبال از این نشست و گفتن اینکه بانکداران اروپایی انتظار برگزاری این نشست را نداشتهاند، درباره عدم کفایت اظهارات دیپلماتهای آمریکا و انگلیس برای کمک به بانک های اروپایی جهت از سرگیری مبادلات با ایران گفت: در این نشست هیچ سندی که به ما ضمانت بدهد، ارائه نشد.
این اظهارات ، برگ دیگری به شواهد موجود درباره کارشکنیهای واشینگتن در مسیر اجرای برجام اضافه کرد.
پیش از این هم خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی آشکار کرده بود که وزارت خزانهداری آمریکا به دلیل آنکه نمیخواهد در زمینه تحریمهای غیرهستهای علیه ایران نرمش به خرج دهد، از ارائه توضیح کتبی برای شرکتها و بانکهای اروپایی درباره مبادله با ایران امتناع میورزد.
علاوه بر این، حقوقدانان مسائل تحریمی هم روز پنجشنبه گفتهاند که دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا حاضر نیست ابهامهای پیرامون تحریمهای ایران را رفع کند.
«جاستین واکر»، در مصاحبه روز پنجشنبه انجام مبادلات بانکی، بدون تماس با نظام مالی آمریکا را موضوعی خواند که «به طرزی غیرقابل باوری پیچیده» است.
وی گفت: مسئله بانکهای اروپایی، واقعیت عدم نزدیک شدن به آمریکا است، که به طرزی غیرقابل باور، پییچده است. چطور شما میخواهید بدون دسترسی به نظام پرداخت بینالمللی تجارت انجام دهید؟ برای بانکها، این واقعیت، واقعیتی پیچیده است.
پیش از این، بانکهای اروپایی هم بعد از اظهارات کری در بیانیههایی جداگانه اعلام کردند که این اظهارات آنها را متقاعد نمیکند و کماکان از مبادله با طرفهای ایرانی امتناع خواهند کرد.
واضحترین دلیل درباره متقاعدکننده نبودن اظهارات «کری» را «استوارت لوی»، مدیر حقوقی بانک «اچاسبیسی» در مقالهای روز جمعه 24 اردیهشتماه در والاستریتژورنال بیان کرد. وی، دوگانگیدر رویکردهای واشنگتن و بیم و امیدهای همزمان مقامهای این کشور درباره از سرگیری رابطه با ایران را عامل اصلی دوریگزینی بانکها از معاملات مربوط به ایران ذکر کرد.
«استوارت لوی» با اشاره به «ارزیابی منفی» وزارت دارایی آمریکا و «کارگروه اقدام مالی» (نهاد بینالمللی مبارزه با پولشویی) از بازار ایران، یادآوری میکند که دولت آمریکا مکرراً درباره تسلط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر اقتصاد ایران هشدار میدهد- عواملی که در نهایت باعث میشوند بانکهای اروپایی عدم معامله با ایران را به ورود به بازار این کشور ترجیح بدهند.
انتهای پیام/