به گزارش
خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمود فتوحی رییس دانشگاه شریف در نشست اساتید دانش آموخته دانشگاه صنعتی شریف که عصر دیروز در سالن جباری این دانشگاه برگزار شد، گفت: دانشگاه شریف در سال 1344 به عنوان اولین دانشگاه تخصصی کشور توسط دکتر مجتهدی تاسیس شد. یکی از اهداف تشکیل این دانشگاه نیاز صنعت به متخصصان دانشگاهی و تاسیس یک دانشگاه در حد بهترینهای دنیا بود. این دانشگاه قرار بود کپی دانشگاه ام.آی.تی باشد.
وی افزود: دانشگاه شریف فعالیت خود را با 470 دانشجو و در چهار دانشکده آغاز کرد. همچنین فارغ التحصیلان این دانشگاه توانسته اند در بخش های مختلف کشور نقش اثر گذاری داشته باشند، البته از دهه 60 دوره های تحصیلات تکمیلی در این دانشگاه راه اندازی شد و بعد از آن به پژوهش بیشتر اهمیت داده شد.
رییس دانشگاه شریف در خصوص مشخصههای بارز این دانشگاه عنوان کرد: دانشجویان برجسته و استادان حاذق این دانشگاه با وسواس خاصی گزینش و استخدام می شوند.
وی در خصوص جذب رتبه های برتر کنکور اظهار داشت: 95 درصد از 100 نفر اول کنکور همه ساله دانشگاه شریف را برای ادامه تحصیل خود انتخاب می کنند؛ همچنین افرادی که دارای مدال های المپیادی هستند وارد صنعتی شریف شدهاند.
رییس دانشگاه شریف اذعان داشت: بیشترین رقم ارتباط با صنعت در اختیار دانشگاه صنعتی شریف است. به علاوه این دانشگاه یک تحول اساسی در آموزش عالی کشور ایجاد کرده و اولین کنکور در این دانشگاه برگزار شده است. البته نقش این دانشگاه در پیروزی انقلاب هم بر کسی پوشیده نیست چرا که در آن دوران بسیار فعال بوده و 160 شهید داشته است.
فتوحی با اشاره به مشکلاتی که در همه دانشگاه ها وجود دارد، گفت: مسابقات ریاضی 38 بار در کشور برگزار شده که در تمام دوره ها دانشگاه صنعتی شریف اول شده است. همچنین تیم IEEE ( انجمن جهانی برق) از بین 2 هزار تیم در رتبه اول دنیا قرار گرفته که به دلیل تحریم ها از حضور در مسابقات محروم شد.
رییس دانشگاه شریف یاد آور شد: در این دانشگاه ضمن حفظ آموزش و ارتقای آن رشته های جدید هم راه اندازی کردهایم. به علاوه یکی از مشکلات آموزش عالی و دانشگاه ها مسائل مالی است گرچه در این رابطه کمک هایی شده اما دانشگاه در مضیقه است.
سهراب پور ادامه داد: این دانشگاه تاثیر زیادی در تامین کادر اجرایی کشور دارد، به صورتی که از هزار و 400 فارغ التحصیل دکتری هزار نفر استادان کشور در دانشگاه های مختلف هستند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در خصوص دیگر خصوصیات این دانشگاه بیان کرد: 8 برنده جایزه نوبل به ایران و صنعتی شریف آمدند، یکی از این 8 نفر دکتری افتخاری از این دانشگاه کسب کرده که این افتخاری بزرگ است چرا که رزومه آن فرد در همه جای دنیا دیده می شود و این موضوع باعث مطرح شدن دانشگاه صنعتی شریف می شود.
انتهای پیام/