وی گفت: این معضل موجب شده ظرفیت تولید 16 حلقه چاه، هفت دهنه چشمه و پنج رشته قنات تامین کننده آب شرب روستایی گناباد با کاهش محسوس مواجه و یا بطور کامل خشک شوند.
رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی گناباد افزود: منابع آب زیرزمینی دشت و مناطق روستایی به دلیل خشکسالی و اضافه برداشت ها از جمله در بخش کشاورزی سالانه 30 تا 40 سانتیمتر افت می کند.
محمدرضا ابراهیمی نزدیک شدن آبهای شور به آبهای شیرین و افزایش املاح موجود در آب را از دیگر مشکلات ناشی از خشکسالی و افت سطح منابع آب زیرزمینی برشمرد.
وی گفت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون تنها 60 میلیمتر باران در گناباد باریده است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه پارسال 54 درصد کاهش یافته است.
رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی گناباد افزود: این کمبود شدید بارندگی بر شدت تنگناهای ناشی از خشکسالی در مناطق روستایی اضافه کرده است.
محمدرضا ابراهیمی گفت: پدیده خشکسالی منابع آب روستایی گناباد را مورد تهدید جدی قرار داده و برای کاهش تبعات منفی این معضل نیازمند عنایت جدی مسئولان و همراهی بیشتر مردم، مشترکان و سایر بخشهای ذیربط در مصرف بهینه آب هستیم.
وی افزود: هم اکنون 130 جایگاه برداشت آب شرب در روستاهای گناباد برپا شده و آب شرب 13 روستا نیز از منابع و خطوط انتقال آبفای شهری تأمین می شود.
34 هزار نفر در قالب 11 هزار خانوار در 72 روستای شهرستان گناباد و در مجموع در قالب 18 هزار و 500 مشترک شامل مسکونی، صنعتی و عمومی از مزایای آب شرب بهداشتی برخوردارند.
از 40 حلقه چاه، 10 دهنه چشمه و هفت رشته قنات برای تامین آب شرب این روستاها استفاده می شود. 17 روستا هم با تانکر سیار آبرسانی می شود.
مرکز شهرستان 81 هزار نفری گناباد در فاصله 278 کیلومتری جنوب مشهد واقع است. این شهرستان دارای دو بخش مرکزی و کاخک، سه شهر شامل گناباد، بیدخت و کاخک و همچنین 106 روستا است. 34 هزار نفر از جمعیت این شهرستان ساکن روستاها هستند.
انتهای پیام//