به گزارش خبرنگار
حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجتالله ايوبی در بدو بازگشت و ورود به کشور از جشنواره فیلم کن، در گفتگو با خبرنگاران، در خصوص نظر خود درباره فيلم سينمايی «فروشنده» گفت: ما یک شورای معتبر و مهم داريم كه چهرههای شاخص سينمايی در آن حضور دارند و من شورای پروانه نمايش را مرجع معتبر و قانونی برای تاييد اين اثر میدانم.
رئیس سازمان سینمایی ادامه افزود: اگر من عضو شورای نمايش بودم نظرم اين بود كه اين فيلم به هيچ اصلاحاتی نياز ندارد و همه آداب و اصول فيلمسازی در ايران به لحاظ فنی و سينمايی رعايت شده و من بسيار اين فيلم را دوست داشتم، تكرار می كنم كه در عين حال شورای پروانه نمايشی داريم كه بايد فیلم را بررسی كند اما باز هم می گويم كه اگر بنده عضو شورا بودم، روی «فروشنده» هيچ اصلاحی نمیزدم.
وی ادامه داد: به همه مردم ايران و كسانی كه دوست دارند نام ايران را با سربلندی در دنيا بشنوند، تبریک میگویم. من فكر میكنم جشنواره كن مهمترين رويداد فرهنگی دنياست و هيچ رويدادی به اندازه كن انعكاس و بازتاب ندارد. در سال شش هزار فيلم ساخته میشود و همه آرزو دارند كه در كن شركت كنند. وقتی برای ايران همين اتفاق میافتد و دو فيلم از كشور ما به اين جشنواره میآيند و دو جايزه مهم میگيرند، باعث خوشحالی همه ماست. در تصاویر همه دیدید كه چقدر باشكوه نام ايران برده شد.
ایوبی گفت: در دو سال گذشته به دليل همه مشكلات و گرفتاریهايی كه بود در دوسال اخیر به كن نرفته بودم. با توجه به اينكه رئيس جديد آمد و از آنجا كه شخصيت فرهيختهای است، دلم میخواست زودتر با هم قرار و مدارهايی در مورد آينده روابط خودمان با سينمای فرانسه و كن بگذاریم و از طرفی هم احتمال میدادم كه امسال اتفاقات خوبی برای سينمای ايران و بويژه فيلم آقای فرهادی، بیفتد. فكر می كنم كه هر كسی در هيات داوران بود، اميد داشت كه اتفاق خوبی برای آن خواهد افتاد.
رئیس سازمان سینمایی درباره اينكه چرا ما جشنوارههايی در سطح كن نداريم، گفت: جشنواره كن امسال سال شصت و نهم خود را برگزار میكند و اينكه ما انتظار داشته باشيم ما هم جشنوارهای به اين عظمت و شكوه و جايگاه كن برپا کنیم، زمان می برد. كشورهای ديگر هم كه جشنواره های بزرگ دارند، هنوز به لحاظ برد رسانهای و امنيت به اين همايش بزرگ رسانهای نرسيده اند.
وی تصریح کرد: اينكه ما به موفقيتهای بينالمللی میرسيم، همه دنيا را خوشحال میکند و میدانند كه در همه جای ايران جشن و سرور است. من پس از اعلام موفقيت فيلم آقای فرهادی همه رسانههای انگليسی زبان را هم كه میديدم به عنوان يک خبر مهم از آن ياد میكردند.
ایوبی عنوان کرد: كشورهای ديگر از جمله كشورهای منطقه و كشورهای عربی هزينه و تلاش می كنند كه نام خوب از ایران نيايد و همواره سعی دارند نام کشورمان را با دخالت و ترور بياورند. اما وقتی نام ایران با سينما و فرهنگ برده میشود، جای افتخار دارد.
رئیس سازمان سینمایی خاطرنشان کرد: لحظهای كه آقای فرهادی وارد شدند، آقای فرومون كه دبير هنری جشنواره است پشت ميكروفن اعلام كرد كه نمايندگان فيلم «فروشنده» از ايران آمدند، ايران كشور بزرگ سينمای جهان. دقيقا همين جمله را به كار برد. اين تصويری است كه سفيران فرهنگی و بچه های سينمای ما از نام ايران در دنيا نشان دادند.
وی افزود: سفر بنده هم برای حضور در
جشنواره كن و هم ارتباط بيشتر با اين جشنواره بوده است، ديدارمان با رئيس
تلويزيون ملی فرانسه كه ژورناليست برجسته ای است، بسيار خوب بود. او هم ايران
را به خوبی میشناخت و نگاه مثبت و خوبی به كشور ما داشت.
ایوبی
اظهار داشت: در پی اين ارتباط ايشان دعوت بنده را هم پذيرفتند و به زودی
عازم سفر به ايران هستند. اين ارتباط مستقيم و متقابل به طور
حتم می تواند مفيد باشد، هم برای غربیها كه نيازمند سينمای برجسته ای
مانند سينمای ما هستند و هم برای ما و سينماگران ما.
ایوبی در پاسخ به سوالی درباره سرمایهگذاری یک شرکت قطری در فیلم «فروشنده» اظهار کرد: «ممنتو» یکی از تهیهکنندگان این فیلم است. من معتقدم اگر ما می خواهیم سرمایههای خارجی را به کشورمان بیاوریم، یکی از راهها تولید فیلم سینمایی مشترک است. مثل آنچه در پروژه ارمنستان، چین و نیز فیلم «رستاخیز» اتفاق افتاده است. تولید مشترک یعنی آوردن سرمایه های خارجی برای ساختن یک فیلم؛ یعنی همان اتفاقی که برای فیلم های دیگر می افتد. ما نژادپرست و ضد عرب نیستیم که بگوییم اگر سرمایه گذار فرانسوی و هلندی باشند اشکال ندارد اما اگر عرب باشد مشکل دارد و من نمی دانم چرا این سوال مطرح می شود.
وي
درباره عقد قرارداد و تفاهمنامه در كشور فرانسه گفت: با عده ای از تهيه
كنندگان فرانسوی ملاقات و شام كاری داشتيم. بويژه با يكی از تهيه كنندگان
برجسته فرانسه و چند تن از سينماگران ديگر صحبت های خوبی شد.
رئیس
سازمان سینمایی گفت: در اين جلسه ابراز تمايل و علاقه كردند كه برای توليد
مشترك با ما اقدام كنند كه تقريبا كليات يكی از پروژه های سينمايی روشن
است و بايد صبر كنيم تا نتيجه قطعی مشخص شود؛ چون توليد مشترك زمان بر است و
نميتوان به راحتی راجع به آن بيش از اين صحبت كرد.
وی
درباره فضای ايجاد شده و انتقاداتی كه به فيلم «فروشنده» و فرهادی در كشور
شده است، گفت: آيا تا به حال اتفاق افتاده كه ما يك جايزه بينالمللي در
سينما بگيريم و از اين حرف ها و حديث ها در كشور وجود نداشته باشد؟ من به
ياد ندارم. اين حرف و حديث ها وجود دارد و همواره ديدگاه و
نقدهای مختلفی مطرح میشود. اما گاهی برخی از اين حرف ها بسيار عجيب و غريب
است و انتظار نداريم كه مطرح شود.
ایوبی ادامه
داد: حالا اگر سياسيون راجع به اين جريان حرف بزنند، برای دعواها و تسويه
حساب هاي سياسي است كه ما متوجه ميشويم و توجه نميكنيم، اما گاهی در دل
سينما افرادي كه مدعی مديريت سينما بوده و هستند حرف هايی مي زنند كه
انتظار نداريم. از طرفی هم در نظر بگيريد كساني مانند شهاب حسينی،
اصغر فرهادی و بابك كريمی كه با آداب مورد انتظار ما و در فضاهای سنگين
خارجي حضور دارند، تلاش مي كنند چهره خوبی از سينمای ايران به نمايش
بگذارند. در طول این چند روز بارها از سوی شبکههای معاند نظام برای مصاحبه دعوت شدند، اما به هیچ یک پاسخ مثبت ندادند و تمام تلاش خود را کردند بهترین نمایش را از ایران و ایرانی داشته باشند. حال با این اوصاف شنیدن برخی حرف ها و قضاوت ها ناراحت کننده است.
انتهای پیام/