به گزارش
گروه
استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ؛ علیرضا حیدری گفت : این بیماری به عنوان یک بیماری ویروسی دارای سه تیپ A، B،C، یاد کرد که تنها تیپ A آن میتواند موجب بیماری در طیور شود.
حیدری افزود: بیحالی شدید، پژمردگی، علائم حاد تنفسی، مرگ سریع، افت ناگهانی تولید روزانه، تولید تخم مرغ با پوست نرم، سیاه شدن و خونریزی تاج و ساق پا را از جمله علائم این بیماری در طیور دانست.
وی گفت :پرندگان وحشی و آبزی به ویژه اردک وحشی از جمله مخازن ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هستند و بوقلمون، اردک، کبوتر، غاز، پرندگان وحشی، خوک، انسان و مرغ نیز میتوانند میزبانهای این بیماری باشند.
حیدری افزود:تماس با پرندگان وحشی به ویژه پرندگان مهاجر، پراکنده شدن کود مرغداری آلوده در اطراف، امحای غیربهداشتی طیور آلوده تلف شده، انتقال از طریق بازار عرضه پرندگان زنده و همچنین عدم ضد عفونی وسایل و تجهیزات که به مرغداریها وارد می شود از جمله موارد انتشار این بیماری است.
آنفولانزای فوق حاد پرندگان دارای پیامدهای زیادی از جمله تلفات شدید و بالا در مرغداریها و تحمیل هزینههای گزاف برای مقابله است.کارگران مزارع پرورش طیور، خریداران و رانندگان حمل طیور زنده، فروشندگان پرندگان زینتی، شکارچیان و دامپزشکان شاغل در صنعت طیور را از جمله افراد در معرض خطر این بیماری دانست.
انتهای پیام/ح