سد سلما ساعاتی دیگر با حضور محمد اشرف غنی و نارندرا مودی افتتاح می‌شود.

نخست‌وزیر هند برای افتتاح سد سلما وارد هرات شد
به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان و نارندرا مودی، نخست وزیر هند، سد سلما را بعد از ۴۰ سال فراز و نشیب در ساخت آن، امروز، شنبه ۱۵ جوزا (خرداد) افتتاح می‌کنند.

آقای مودی در توییتر خود نوشته "به ولایت هرات باستانی افغانستان رسیدم؛ سد سلما را افتتاح خواهیم کرد و بعد با رئیس جمهور غنی نیز دیدار خواهیم داشت."

آقای غنی نیز در توییتر خود نوشته که او مشتاقانه منتظر پذیرایی از آقای مودی است و خطاب به نخست وزیر هند نوشته که مردم قدرشناس افغانستان منتظر او هستند.

او همچنین افزوده که سد سلما قدم بزرگ دیگری در رابطه عمیق و گسترده میان افغانستان و هند است.

آقای غنی دیروز وارد هرات شد و براساس گزارشها از ولایت هرات تدابیر شدید امنیتی از چند روز تاکنون در این شهر اعمال شده است.

امروز در هرات تعطیل عمومی اعلام شده و اداره‌های دولتی این شهر تعطیل هستند.

تمامي جاده ها مسدود است و در برخي از جاده‌های شهر حتي افراد پياده هم نمي‌توانند عبور كنند.

تدابير امنیتی به گفته شهروندان هرات به شكل بي سابقه‌ای شديد است. نیروهای امنیتی حضور شبانه روزی در جاده ها و كوچه های این شهر دارند.

طراحی ساخت سد سلما در سال ۱۹۷۶ در زمان ریاست جمهوری، محمد داودخان انجام و روند ساخت آن آغاز شد.

کار این طرح بزرگ اقتصادی افغانستان در سال ۱۹۸۱ بعد از حمله ارتش شوروی سابق به افغانستان متوقف شد. با سقوط گروه طالبان در سال ۲۰۰۱ بازسازی این سد دوباره سر زبان‌ها افتاد.

بی‌بی‌سی نوشت: در سال ۲۰۰۵ هند هزینه مالی اجراء این طرح را متقبل شد و به کمک این کشور ساخت آن آغاز شد.

براساس اعلام دفتر ریاست جمهوری افغانستان بعد از آن شرکت مشورتی آب و انرژی هندوستان( WAPCOS ) برای تکمیل این سد توظیف شد.

در دسامبر سال ۲۰۱۵ دولت هند هزینه تخمینی این سد را بالغ بر ۱۷۷۵.۶۹ کرور روپیه هندی (معادل حدود ۲۹۰ میلیون دلار) را تصویب کرد.

این طرح بزرگترین پروژه دولت افغانستان در ۱۵ سال اخیر اعلام شده است.

سد سلما در نواحی بالایی هریرود در نزدیکی ولسوالی چشت شریف در ولایت هرات در غرب افغانستان قرار دارد. این سد دارای ۱۰۷ متر ارتفاع و سد سنگریزهای( Rockfill Dam ) به طول ۵۵۰ متر است.

سد سلما یک نیروگاه تولید برق با ظرفیت تولید ۴۲ مگاوات ساعت دارد که این نیروگاه از سه بخش ۱۴ مگاواتی تشکیل شده که هرکدام از آنها در قسمت پایین سد ساخته شده‌اند.

یک کابل انتقال ۱۱۰ کیلوولت با طول ۱۵۷ کیلومتر ساخته خواهد شد تا برق تولید شده در این نیروگاه آبی را به شهر هرات منتقل کند.

این سد دارای دریچه‌ای به عرض ۲۴ متر است.

سد سلما دارای سه مخزن آبی است که هرکدام به طول ۱۰ و عرض ۸ متر است. حوض ذخیره آب آن تقریبا ۲۲ کیلومتر طول و ۳ کیلومتر عرض دارد.

ظرفیت این سد ۶۳۳ میلیون مترمکعب است.

سد سلما در کنار تولید ۴۲ مگاوات ساعت برق ظرفیت آبیاری حدود ۸۰ هزار هکتار زمین را نیز دارد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار