آصف غفوری گفت: سد دوستی افغانستان- هند، 40 درصد از زمین‌های زراعتی را آبیاری می‌کند و تحول شگرفی در زراعت و تولید فرآورده‌های زراعتی هرات به وجود خواهد آورد.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، پس از 40 سال انتظار شب گذشته خانه‌های ساکنان بخشی از شهر «هرات» از برق تولیدی «سد دوستی افغان-هند» روشن شد.

«آصف غفوری» مسئول روابط رسانه‌ای وزارت آب و برق کشور گفت: شب گذشته مهندسان وزارت آب و برق و شرکت «برشنا» در همکاری با مهندسان هندی و ترکمنستانی برق تولید داخلی از سد دوستی افغان-هند را با برق وارداتی ترکمنستان همگام‌سازی کردند.

وی گفت: 14مگاوات برق تولید این سد از طریق سیم وارداتی برق ترکمنستان به بخشی از خانه‌های شهروندان هرات وصل شد.

غفوری با بیان اینکه قرار است تا چند روز دیگر توربین دوم و در ادامه توربین سوم با برق وارداتی به همین صورت همگام‌سازی شود، گفت: مردم افغانستان و به خصوص ساکنان ولایت هرات در چند روز آینده شاهد افتتاح رسمی این سد آبی- برقی با حضور رهبران 2 کشور افغانستان و هند خواهند بود.

13950310000894_PhotoJ

مسئول روابط رسانه‌ای وزارت آب و برق افغانستان خاطرنشان کرد: سد دوستی افغان – هند از پروژه‌های زیربنایی افغانستان است که در دهه اخیر کار ساخت آن تکمیل و به بهره برداری رسید.

به گفته­­ غفوری، سد دوستی افغان- هند 40 درصد از زمین‌های کشاورزی را آبیاری می‌کند و تحول شگرفی در کشاورزی و تولید فرآورده‌های زراعتی در این منطقه به وجود خواهد آورد.

غفوری، تأمین آب مطمئن و پایدار برای 35 هزارهکتار زمین که اکنون به صورت نامنظم و ناکافی آبیاری می‌شود، مهار سیلاب‌هایی که سالانه باعث نابودی و تخریب زمین‌ها می‌شود، کاهش فرسایش زمین‌های زراعتی و تخریب روستاها در مسیر رودخانه، تغییر مشخصات مورفولوژیکی رودخانه و کاهش حالت فرسایشی آن را از جمله اتفاقاتی دانست که با آغاز بهره‌برداری از این سد به مردم افغانستان هدیه خواهد شد.

وی هم‌چنین گفت: در نتیجه این تحول، عرض رودخانه در طول مسیر آن کاهش میابد و شرایط برای ایجاد مناطق سبز در سواحل رودخانه به وجود خواهد آمد.

این مقام وزارت آب و برق با بیان اینکه مردم کشور حق مسلم شان است تا از منابع طبیعی و دستاوردهای اقتصادی کشور استفاده کنند، گفت: اولین مناطقی که از برق تولیدی سد سلما بهره مند خواهند شد، ساکنان مناطق «چشت شریف»، «اوبه»، «پشتون زرغون» و «کرخ» می‌باشند.

وی به ایجاد سهولت‌ها برای دستیابی مردم به کنتور برق اشاره کرد که اخیراً بر اساس دستور وزیر آب و برق توزیع آن پس از توقف 3 ساله مجدداً از سر گرفته شده‌ است.

سد دوستی افغانستان-هند دارای 3 توربین تولید برق می‌باشد که هرکدام 14 مگاوات برق تولید می‌کنند و در مجموع ظرفیت تولید این سد 42 مگاوات می باشد.این سد به فاصله­­ 180 کیلومتری شرق شهر هرات بر روی رودخانه «هریرود» در ولسوالی «چشت شریف» ساخته شده است.


انتهای پیام/

برچسب ها: افغانستان ، سد ، سلما
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.