به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، «محمدعلی کلی» که بسیاری او را بزرگترین قهرمان مشتزنی تاریخ جهان میدانند، بامداد امروز – شنبه – در 74 سالگی در بیمارستانی در فینیکس - مرکز ایالت آریزونای آمریکا - درگذشت. به نوشته یو اس ای تودی، وی از دهه 80 میلادی به مدت سه دهه به بیماری پارکینسون مبتلا بود و از روز پنجشنبه نیز به دلیل مشکلات حاد تنفسی در بیمارستان بستری شده بود.
کلی که در مقطعی از تاریخ یکی از شناختهشدهترین شخصیتهای جهان به شمار میرفت، در اواخر عمر خود به دلیل بیماری حضور کمی در انظار عمومی داشت. وی پس از کنارهگیری از دنیای ورزش به فعالیتهای مدنی و خیرخواهانه روی آورد و در بسیاری از برنامههایی که با هدف جمعآوری پول برای نیازمندان یا مقابله با نژادپرستی برگذار میشد، حضوری فعال داشت.
اسطوره مسلمان مشتزنی جهان در سال 1985 یعنی 4 سال پس از کنارهگیری از ورزش به پارکینسون مبتلا شد و پزشکان یکی از علل ابتلای او به این بیماری عصبی را ضرباتی عنوان کردند که او در طول دوران فعالیتهای ورزشی خود دریافت کرده بود.
با این حال، او از چنان احترامی در جامعه آمریکا برخوردار بود که «موسسه عصبشناسی بارو» به پاس افتخارات ورزشی وی، مرکزی به نام «مرکز پارکینسون محمدعلی» را برای کمک به درمان بیماران مبتلا به پارکینسون در شهر فینیکس آمریکا افتتاح کرد.
محمدعلی کلی در 17 ژانویه 1942 در یک خانواده متوسط در ایالت کنتاکی آمریکا متولد شد. وی در المپیک 1960 رُم صاحب مدال طلا شد؛ اما برای اولین بار در سال 1964 میلادی بود که با شکست دادن «سونی لیستون» - قهرمان وقت مسابقات مشتزنی آمریکا - به یک نام شناختهشده تبدیل شد. او با 22 سال سن، جوانترین مشتزنی لقب گرفت که تا آن زمان توانسته بود با شکست دادن یک قهرمان ملی، عنوان قهرمانی را از آن خود کند.
کلی سه سال بعد به دین اسلام گروید و نام خود را از کاسیوس به محمدعلی تغییر داد و به دنبال آن از حضور در جنگ ویتنام نیز امتناع کرد تا در جامعه آمریکا به نماد شجاعت و ایستادگی در برابر قدرت تبدیل شود. به نوشته واشینگتن پست، وی طی مصاحبهای اظهار داشت که حاضر نیست افراد بیگناه را بکشد تا آمریکا ابرقدرتی خود را به جهانیان ثابت کند.
دولت آمریکا به دلیل امتناع او از شرکت در جنگ، عنوان قهرمانی را از وی پس گرفت و 3 سال (از سال 1967 تا 1970) او را از شرکت در مسابقات مشتزنی محروم کرد. کلی پس از بازگشت به مسابقات، در اکتبر 1974 بار دیگر در 32 سالگی برای دومین بار عنوان قهرمان ملی مشتزنی را از آن خود کرد.
وی در سال 1978 این عنوان را از دست داد اما تنها پس از گذشت 6 ماه به اولین مشتزنی تبدیل شد که تا آن زمان توانسته بود برای سه بار این عنوان را در اختیار داشته باشد. محمدعلی کلی در سال ۱۹۸۱ با رکورد ۵۶ پیروزی (شامل ۳۷ ناک اوت) و ۵ شکست به طور کامل از مسابقات مشتزنی کناره گیری کرد.
به نوشته گاردین، کلی پس از کنارهگیری از ورزش، به عنوان یک فعال مدنی به دفاع از حقوق اقلیت سیاهپوست آمریکا پرداخت. وی حتی با وخیم شدن وضع سلامت خود نیز همچنان به تلاشهای مبارزاتی علیه نژادپرستی در جامعه آمریکا ادامه داد و در سال 2005 نیز از جرج بوش - رئیس جمهور سابق آمریکا - مدال آزادی و شجاعت دریافت کرد.
به نوشته انبیسی نیوز، کلی در دسامبر گذشته طی یک بیانیه، با انتقاد شدید از پیشنهاد جنجالی دونالد ترامپ – نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا – برای جلوگیری از ورود مسلمانان به آمریکا تاکید کرد به عنوان یک مسلمان تا پایان عمر در برابر کسانی که بخواهند از نام اسلام برای پیشبرد اهداف شخصی خود استفاده کنند خواهد ایستاد.
گاردین پس از اعلام خبر درگذشت این اسطوره فراموشنشدنی مشتزنی جهان در مطلبی نوشت: محمدعلی کلی سالها در رینگ کوچک مشتزنی مقابل حریفان خود جنگید؛ اما مبارزه اصلی او در میدانی بزرگتر و در برابر حامیان نژادپرستی بود.
انتهای پیام /
منم دانشجوی دکترا دانشگاه آزاد اسلامی هستم.
خوشوقتم از آشنایی تون.....
خدایش بیامرزد
إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
الْفَاتِحَة
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
سُبحانَ اللَّهِ و الحمدُللَّهِ و لا إلَهَ إلَّا اللَّهُ و اللَّهُ أَكْبرُ