مصرف غذاهای چرب، انواع فست‌فودها به‌ویژه چیزبرگر به‌همراه سیب‌زمینی از جمله عوامل وقوع حملات قلبی است.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مصرف غذاهای چرب، انواع فست‌فودها به‌ویژه چیزبرگر به‌همراه سیب‌زمینی از جمله عوامل وقوع حملات قلبی است؛ اما این انتخاب‌های بد تنها عواملی نیستند که قلب شما را تهدید می‌کنند. اخیرا دانشمندان موفق به کشف علل شگفت‌آوری درراستای بروز حملات قلبی شده‌اند، ازجمله عواملی که ممکن است ندانسته خود را درمعرض آنها قرار دهید. این علل خطرناک می‌توانند چیزهایی را دربر بگیرند که شاید حتی به آنها فکر هم نکرده باشید؛ از زمان‌های خاصی از شبانه‌روز گرفته تا برخی ظروف و... پس بهتر است با خواندن این مطلب قلب خود را در برابر عوامل خطرناکی که ممکن است برای‌تان دردسرساز شوند، ایمن کنید.

آیا تابه‌های نچسب خطرناک هستند؟

مواد شیمیایی تابه‌های نچسب غیراستاندارد و غیرمجاز چیز عجیبی نیستند، اما به لحاظ سلامت ممکن است خطرناک باشند. این مواد پیش از این به ناباروری، کلسترول بالا و ADHD نسبت داده می‌شدند، اما در سپتامبر۲۰۱۲ مشخص شد که مواد شیمیایی پرفلوئورواکتانوئیک اسید با بیماری‌های قلبی نیز در ارتباط هستند. محققان با صرف‌نظر از سن، شاخص توده بدنی و ابتلا یا عدم ابتلا به دیابت دریافتند افرادی که بالاترین سطح پرفلوئورواکتانوئیک اسید را در خون خود دارند، دو برابر بیشتر از دیگران به بیماری‌های قلبی- عروقی مبتلا می‌شوند. اگر از تابه‌های نچسب و سلیکونی استفاده می‌کنید، آنها را با ظروف استیل ضد‌زنگ بدون روکش جایگزین کنید.

گرم شدن زمین چه تاثیری دارد؟

سیاره زمین که در حال گرم شدن است، اثرات بسیاری بر سلامت انسان‌ها می‌گذارد که از میان آنها حمله قلبی رایج‌تر از بقیه است. گرمای بیش از اندازه منجر به تشکیل ذرات کوچکی در هوای آلوده می‌شود که با نام 5/2 PM شناخته می‌شوند. این ذرات می‌توانند در طولانی‌مدت وارد ریه‌های شما شوند، سپس به جریان خون نفوذ پیدا کرده و با تشکیل پلاک موجب گرفتگی عروق و حملات قلبی و سکته مغزی شوند، بنابراین برای مقابله با این موضوع بهتر است بیشتر مکمل‌های روغن ماهی مصرف کنید. مطالعه سازمان حفاظت از محیط‌زیست و موسسه ملی علوم بهداشتی نشان می‌دهد که مصرف مکمل‌های روغن ماهی از شدت حساسیت افراد به آلودگی هوا می‌کاهد.

باکتری‌ها را بیش از حد نکشید

وقتی صحبت از سلامت به میان می‌آید، تری‌کلوزان که یک ماده شیمیایی موجود در صابون و خمیر‌دندان‌های آنتی‌باکتریال است، به‌عنوان یک عامل منفی درنظر گرفته می‌شود. این ماده با بیماری تیروئید نیز در ارتباط است و روند از بین بردن میکروب‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک را کندتر می‌کند. شما می‌توانید افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را با صابون‌های ضد‌باکتریایی همسو بدانید. هیچ سودی در خرید و استفاده از محصولات ضدباکتریایی وجود ندارد. محققان ثابت کرده‌اند که شست‌وشو با آب و صابون به همان اندازه موثر عمل می‌کند. برای جلوگیری از ورود تری‌کلوزان به بدن، از خرید هر محصولی که با عنوان «ضدباکتریایی» یا «ضدمیکروبی» عرضه می‌شود، بپرهیزید. قبل از خرید محصول موردنظر به برچسب محصول دقت کنید تا تری‌کلوزان در فهرست مواد تشکیل‌دهنده آن نباشد.

غذای کنسرو شده قلب‌تان را می‌شکند؟

سدیم تنها عامل زیان‌بار مواد غذایی کنسروی نیست. بیسفنول A یا BPA یک ماده شیمیایی فوق‌العاده خطرناک است که تعادل هورمونی بدن را بر هم زده و موجب ابتلا به سرطان سینه، مشکلات عصبی در دختران جوان، چاقی و ناباروری می‌شود. در حال حاضر، این ماده به بیماری‌های قلبی نسبت داده می‌شود. مطالعه سال۲۰۱۱ در مجله پلاس‌وان نشان می‌دهد که حتی مقادیر اندکی از این ماده شیمیایی خطر ابتلا به آریتمی قلب را افزایش می‌دهد و با ایجاد اخلال در ضربان قلب موجب مرگ ناگهانی فرد می‌شود. اخیرا محققان دریافتند افراد سالمی که از سطح BPA بالاتری برخوردارند، بیشتر به بیماری‌های قلبی مبتلا می‌شوند.

 مصرف غذاهای کنسروی را به حداقل برسانید و بیشتر از مواد غذایی تازه یا منجمد استفاده کنید. برای جلوگیری از ابتلا به عوارض این ماده شیمیایی بهتر است از ظروف شیشه‌ای و استیل برای نگهداری مواد غذایی استفاده کنید و هرگز ظروف پلاستیکی را در مایکرفر گرم نکنید.

باز هم پای ترافیک در میان است

ترافیک می‌تواند کشنده باشد؛ دانشمندان اخیرا از ارتباط آلودگی هوا، ترافیک و خطر حملات قلبی پرده برداشته‌اند. محققان آلمانی بازماندگان حملات قلبی در ترافیک را
 مورد بررسی قرار دادند تا عوامل محرک حمله قلبی را شناسایی کنند. آنها دریافتند افرادی که در ترافیک گیر می‌کنند 2/3مرتبه بیشتر از دیگران به حملات قلبی دچار می‌شوند. توصیه می‌شود قبل از رفتن به خیابان از غلظت آلودگی هوا مطلع شوید. اگر در ترافیک گیر کردید، بهتر است شیشه‌های ماشین را بالا بکشید.

ماهی برای قلب مفید است یا مضر؟

اسیدهای چرب امگا۳ موجود در ماهی باید از قلب شما محافظت کنند، نه آنکه سلامت قلب‌تان را به خطر بیندازند. محققان دانشگاه سیراکیوز در مطالعات خود دریافتند که نوع ماهی از اهمیت بسیاری برخوردار است. مصرف ماهی‌های آلوده به جیوه موجب می‌شود که بدن عملکرد خوبی در قبال استرس نداشته باشد و درنتیجه بیشتر درمعرض بیماری‌های قلبی قرار بگیرد. جیوه عملکرد هورمون کورتیزول طبیعی بدن را نیز مختل می‌کند. غیر از ماهی تن، ماهی‌هایی که بالاترین سطح جیوه را دارند، مانند اره ماهی، شاه‌ماهی و انواع کوسه نیز گونه‌های خطرناکی هستند. محققان سازمان زمین‌شناسی ایالات‌متحده دریافتند که سطوح بالایی از جیوه در آب‌های زیرزمینی وجود دارد که ماهی‌های دریا را آلوده می‌کند.

زمان‌های خطرناک برای قلب

«وضع ترافیک چطور است؟» این یکی از اولین سوالاتی است که از بیمارانم می‌پرسم. اما این سوال را فقط برای باز کردن سر صحبت مطرح نمی‌کنم. همان‌طور که اشاره کردیم 
گیر کردن در ترافیک سطح فشار‌خون را بالا می‌برد و خطر حمله قلبی را سه‌برابر می‌کند. با این حال، زمان‌های دیگری هم هستند که در آن خطر ابتلا به حمله قلبی افزایش می‌یابد. اگر شما یا اطرافیان‌تان سابقه ابتلا به مشکلات قلبی دارید، بهتر است بیشتر مراقب باشید.

ساعات اولیه صبح

چرا؟ وقتی از خواب بیدار می‌شوید، بدن شما با ترشح آدرنالین و هورمون‌های استرس موجب افزایش فشار خون شده و سطح نیاز به اکسیژن را افزایش می‌دهد. خون نیز غلیظ و سخت می‌شود و در عروق به کندی جریان می‌یابد، چون حین خواب دچار کم‌آبی می‌شوید. بهتر است برای بیدار شدن عجله نکنید. سعی کنید با تعیین یک بازه زمانی به آرامی بیدار شوید. اگر صبح‌ها ورزش می‌کنید، بهتر است قبل از تمرین بدن‌تان را گرم کنید تا دچار استرس‌های قلبی نشوید.

رابطه صبح روز شنبه و بیماری قلبی

20درصد از کل حملات قلبی در این روز رخ می‌دهد، احتمالا به این دلیل که مردم به‌خاطر شروع هفته کاری دچار افسردگی می‌شوند. بنابراین بهتر است جمعه‌ها را به استراحت اختصاص دهید، اما در خواب زیاده‌روی نکنید. بیدار شدن زودهنگام در روز شنبه پس از خواب طولانی در روزهای پنجشنبه و جمعه می‌تواند فشار‌خون شما را بالا ببرد و ریتم طبیعی قلب‌تان را مختل کند. سعی کنید یک برنامه مشخص برای ساعات خواب و بیداری‌تان داشته باشید.

پس از پرخوری در یک وعده غذایی

مطالعات نشان می‌دهد وعده‌های غذایی پرچرب و پرکربوهیدرات موجب انقباض عروق خونی می‌شوند و خون شما را در معرض لخته شدن قرار می‌دهند. اگر نیاز دارید زیاد غذا بخورید، بهتر است لقمه‌های کوچک بردارید. به‌علاوه، مصرف یک عدد قرص آسپیرین در روز از لختگی خون جلوگیری می‌کند.

یبوست را دست‌کم نگیرید

اگر یبوست داشته باشید فشار هنگام اجابت مزاج موجب افزایش فشار در ناحیه قفسه سینه شده و سرعت بازگشت خون به قلب را کند می‌کند. بهتر است برای جلوگیری از این عارضه فیبر بیشتری دریافت کنید، هیدراته بمانید و زیاد زور نزنید.

ورزش سنگین را فراموش کنید

طی انجان تمرینات سنگین حمله قلبی به این دلیل رخ می‌دهد که قلب قربانی توانایی تحمل هورمون‌های استرس را ندارد. در‌نتیجه، فشار‌خون افزایش یافته و ضربان قلب تندتر می‌شود. اگرچه ورزش منظم از قلب شما محافظت می‌کند، سعی کنید شدت تمرینات خود را به‌تدریج افزایش دهید.

با اضطراب خداحافظی کنید

اضطراب شدید باعث بالا رفتن فشار‌خون، ضربان قلب و سطح آدرنالین در بدن می‌شود؛ هر یک از این عوامل به تنهایی یک نگرانی بزرگ محسوب می‌شوند. برای مقابله با این عوارض، برخی بیماران پیش از سخنرانی، پرواز یا انجام هر کاری که باعث افزایش اضطراب می‌شود، از داروهای بلوک‌کننده بتا استفاده می‌کنند.
منبع: مجله سیب سبز
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.