مسئله‌ای به نام حق نویسنده یا همان حق التالیف وجود ندارد و اهالی قلم در فضای مجازی نیز در این زمینه متضرر می‌شوند.

مهدی فرجی، شاعر در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به آنکه به شخصه مطالعه کتاب الکترونیک را نمی‌پسندم، گفت: سعی کردم تا جایی که می‌شود کتاب را در فضای مجازی و به صورت الکترونیک مطالعه نکنم. بالاخره در زمینه طراحی کتاب کاغدی دقت بیشتری می‌شود. از طرف دیگر مطالعه کتاب در فضای مجازی می‌تواند آسیب‌هایی را نیز به مولف اثر  وارد کند.

وی با اشاره به آسیب‌های مطالعه کتاب در فضای مجازی افزود: مسئله‌ای به اسم حق نویسنده یا همان حق التالیف در ایران  وجود ندارد. این مسئله در فضای مجازی و اینترنتی نیز دیده می شود و اهالی قلم در این فضا نیز متضرر می‌شوند. هرچه میزان فروش کتاب در جامعه بیشتر باشد، برای مولف و صاحب اثر نیز سود آور خواهد بود. از دیگر سو فضای مجازی می‌تواند در جذب مخاطب برای مطالعه اثر  تاثیر بگذارد.

فرجی ادامه داد: با وجود آنکه فضای مجازی در جذب مخاطب برای صاحب اثر موثر واقع می شود اما  این افراد در این فضا مخاطب جدی شعر محسوب نمی‌شوند و مخاطبان آن نیز سطحی و کم سواد هستند. زیاد تمایلی به خرید کتاب نخواهند داشت و شعرخوان جدی نیز محسوب نمی‌شوند. به همین دلیل انتشار کتاب الکترونیک در کنار کتاب کاغذی، چندان تاثیری در میزان مطالعه آثار ادبی نخواهد داشت. خود من یکبار کتاب الکترونیک منتشر کردم و دیگر این کار را انجام نخواهم داد.



انتهای پیام/



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار