به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ وبسایت سیانبیسی در گزارشی نوشت: صحبت از افزایش نرخ بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا باعث شده است طلا بخشی از افزایش بهایی که در سال جاری میلادی به دست آورده بود را از دست بدهد.
اما کارشناسان کاهش محدودی را برای بهای طلا متصورند؛ چراکه نرخ بهره واقعی در آمریکا که یکی از شاخصهای مهم تعیینکننده بهای طلا به شمار میرود، احتمالاً طی ماههای آینده کاهش خواهد یافت.
در 12 ماه گذشته بهای کنونی طلا (1200 دلار در هر اونس) تقریبا به پیشبینیها نزدیک بوده است و از پایان سال گذشته نیز این فلز ارزشمند افزایش بهای خود را حفظ کرده است.
بهای هر اونس طلا در اوایل سال جاری میلادی با حدود 15 درصد افزایش به 1215 دلار رسید؛ اما با اظهارات مقامات بانک مرکزی آمریکا درباره احتمال تغییر سیاستهای پولی در ماه مه تا حدودی از این رقم عقب نشینی کرد.
در حال حاضر پیشبینی میشود که بانک مرکزی آمریکا در سال جاری دو بار (به احتمال زیاد در ماه سپتامبر و دسامبر) نرخ بهره را افزایش دهد که البته کارشناسان بازار احتمال آن را حدود 40 درصد برآورد کردهاند.
این افزایش احتمالی نرخ بهره طی ماههای آتی طبیعتاً باید طلا را تحت فشار قرار دهد؛ چراکه افزایش نرخ بهره هزینه نگهداری طلا را افزایش میدهد. بنابراین، پیشبینی میشود بهای هر اونس طلا طی 3 ماه آینده به زیر 1200 دلار برسد.
اما 3 دلیل عمده وجود دارد که نشان میدهد طلا تا پایان سال جاری یا حتی سال آینده نیز نزدیک به بهای کنونی آن معامله خواهد شد:
1- کاهش نرخ بهره واقعی: اگرچه "نرخ بهره اسمی" در آمریکا در حال افزایش است، کارشناسان معتقدند که نرخ بهره واقعی (نرخ بهره اسمی منهای تورم) احتمالا در ماههای آتی کاهش خواهد یافت. در حال حاضر، افزایش اخیر بهای نفت و سختتر شدن شرایط بازار کار، افزایش نرخ تورم را امکانپذیر کردهاند و چنانچه نرخ تورم از 2 درصد فراتر رود، بعید است بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را افزایش دهد. کاهش نرخ بهره واقعی نیز به نوبه خود باعث افزایش جذابیت طلا برای خرید و سرمایهگذاری میشود.
2- افزایش هزینههای تولید: بهای طلای معدنی طی سالهای اخیر به دلیل کاهش هزینه انرژی موردنیاز برای استخراج آن کاهش یافته بود؛ اما اکنون با افزایش نسبی بهای نفت این رویه احتمالا برعکس خواهد شد. به بیان دیگر، افزایش بهای جهانی نفت، افزایش بهای جهانی «فلز زرد» را نیز به دنبال خواهد داشت.
3- رشد اقتصادی درازمدت در چین و هند: نرخ رشد اقتصادی در این دو کشور یکی از شاخصهای مهم تعیینکننده بهای جهانی طلا به شمار میرود؛ چراکه با توجه به جایگاه طلا در فرهنگ این دو کشور، با رشد اقتصادی طبقات متوسط جامعه تقاضا برای خرید طلا نیز افزایش خواهد یافت.
سال گذشته، چین و هند حدود نیمی از تقاضای جهانی برای طلا را به خود اختصاص دادند؛ در حالیکه سهم شهروندان آمریکایی در این میان تنها 4 درصد بود. در حال حاضر، آمارهای جهانی حاکی از رشد اقتصادی این کشورها در سال جاری و سال آینده است که این مسئله به نوبه خود کارشناسان را نسبت به افزایش بهای جهانی طلا یا دستکم حفظ بهای کنونی آن امیدوار میکند.
انتهای پیام /