به گزارش
خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان بنا به اعلام روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان دکتر مهدی رادمهر بیان کرد : تب کریمه - کنگو بیماری ویروسی حاد تب دار و خونریزی دهندهای است که در دام تظاهرات بالینی مشخصی ندارد. مخازن ویروس در طبیعت کنهها ، گاو، گوسفند، بز، شتر، شترمرغ و خرگوش است.
وی افزود: در فصول گرم سال یعنی ازاواسط بهار تا اواسط پاییز که بیشترین احتمال حضور کنههای ناقل در طبیعت وجود دارد، پرخطرترین زمان سال برای ابتلا به این بیماری است.
رادمهر گفت: مشاغلی مثل کارگران کشتارگاه، قصابان، چوپانان، دامداران، زنان خانه دار، دامپزشکان، پزشکان و مشاغل وابسته بیمارستانی از جمله ردههای شغلی در معرض خطر هستند.
وی راههای سرایت بیماری به انسان را از طریق تماس مستقیم با دام آلوده و ترشحات آن، تماس مستقیم با انسان آلوده و ترشحات آن، تماس با کنههای گزنده ناقل ویروس بیماری، تماس با فرآوردههای خام حاصل از دام آلوده بهویژه گوشت قرمز که مراحل جمود نعشی و نگهداری در سردخانه را طی نکرده است، ذکر کرد.
وی همچنین عمدهترین راههای پیشگیری از ابتلای به بیماری در انسان را پرهیز جدی از نگهداری دام بهخصوص گوسفند و بز در منازل، اجتناب از کشتار دام در منازل، معابر و مکانهای عمومی، اقدام به سمپاشی مرتب دامها و جایگاه نگهداری آنها در تمامی سال بهخصوص در فصل گرم، خرید گوشت از مراکز معتبر و نگهداری گوشت تازه گرم حداقل به مدت24 ساعت در دمای 0 تا 4 درجه سانتیگراد(دمای یخچال) قبل از مصرف و تکه کردن گوشت با دستکش، پرهیز از خوردن جگر خام و نگهداری آن به مدت 48 ساعت قبل از مصرف در یخچال،پوشیدن لباس کار کامل و یکسره و استفاده از کلاه، ماسک، دستکش، چکمه و عینک محافظ برای کارگران کشتارگاه برای جلوگیری از گزش کنهها و ورود آنها به داخل لباس برشمرد..
رادمهر افزود مقاومت ویروس عامل بیماری در برابر حرارت کم است و پخته شدن گوشت یا پاستوریزه کردن شیر باعث از بین رفتن عامل بیماری می شود .
وی از مردم خواست به منظور حفظ سلامت و بهداشت عمومی جامعه ضمن توجه به توصیههای دامپزشکی، در صورت مشاهده هرگونه تخلف در مورد کشتار دام در منازل و یا فروش گوشت در خارج از قصابی، موارد را به دامپزشکی اطلاع دهند..
انتهای پیام/ح