به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر زمانی تصور عمومی از تجارت مجازی، خرید وفروش های آنلاین بود، این مفهوم با فراگیر شدن شبکههای ارتباطی در گوشی های هوشمند شکل دیگری به خود گرفته است.
بر خلاف فروشگاههای اینترنتی که در آنجا کالاها خرید و فروش میشدند، در تجارت های الکترونیکی جدید، این بازدید کنندهها هستند که مبنای ارزشگذاری و اعتبار یک کانال مجازی قرار میگیرند. به عبارت دیگر خرید کالا حالا به خرید بازدیدکننده تبدیل شده است. واقعه بدیعی که تحت عنوان معاملات ممبر(member) از آن یاد میشود.
«بازار خرید و فروش ممبر(member) در ایران داغ شده است. کافی است یک کانال تلگرامی راهاندازی کنید تا پیشنهادات متعددی از سوی فروشندگان «ممبر» و «بازدید» سرازیر صفحه خصوصی ادمین شود.» روز گذشته خبرآنلاین با انتشار این مطلب ابعاد گوناگون این نوع تجارت بدیع را بررسی کرد. در این گزار ش میخوانیم:« رونق كانال هاي تلگرامي سبب شده است كسب و كار تازهاي در ايران شكل بگيرد كه از آن تحت عنوان خريد و فروش «ممبر» (عضو)يا افزايش تضميني «بازديد»ياد ميشود.
بر اساس این گزارش اين كسب و كار براي بسياري درآمدهاي هنگفت را رقم زده است. بسياري از كساني كه از آنها تحت عنوان دلال «ممبر» و «بازديد» ياد ميشود، دست به تبليغات مستقيم براي ادمين هاي كانالها ميزنند و همچنين سایت هایی را در اينترنت ايجاد كردهاند. هر چه تعداد اعضاي يك سايت و تعداد بازديد پست هاي آن بيشتر باشد، تعرفه آگهي در اين كانالها بالاتر خواهد رفت.
در حال حاضر كانالهايي كه اعضايي بيش از ۳۰۰ هزار نفر دارند، تعرفه هاي بالايي را براي آگهي ساير كانالها و سايتها طلب ميكنند. در اين ميان اما برخي به خريد و فروش اعضا، به صورت واقعي و غير واقعي بسنده كردهاند و بازاري را در حاشيه فعاليت اصلي كانال هاي تلگرامي و صفحات اينستاگرم به راهانداختهاند.
قیمت بر اساس تعداد اعضا
بنا بر گزارش این خبرگزاری تعرفهها در اين بازار مجازی بسيار متفاوت است. نرخها تنها به كيفيت خدمات ارائه شده باز نميگردد چرا كه فعالان اين بازار از تعرفه مشخصي پيروي نميكنند. بسته هاي متعددي از سوي فروشندگان «عضو» و تضمينكنندگان «بازديد» معرفي ميشود كه قيمتهايي متعدد را داراست. يكي از فعالان اين بازار در این رابطه مدعی است:« اگر بسته ۲۰۰ نفري افزایش اعضا در تلگرام را خريد كنيد بايد ۱۰ هزار تومان پرداخت كنيد.»
او با تاكيد بر اينكه تمام اعضايي كه به كانال يا گروه هاي تلگرامي خريدار منتقل ميشوند، خارجي اند، گفت: من تضمين ميدهم كه اگر ۱۰ هزار تومان بدهيد ۲۰۰ نفر اعضايتان بالا ميرود. بين يك ساعت تا ۲۴ ساعت پس از خرید این اتفاق میافتد وبعد از آن هم عددتان (اعضای کانال) ثابت ميماند. بنا بر اظهارات این فعال تلگرامی، مدیر کانال «آی دی» دست کم ۲۰۰ نفر از اعضا را میتواند ببیند. این اتفاق البته این تردید را در مورد اینگونه کانالها ایجاد میکند که امنیت اعضا از نسبت بسیار پایینی برخوردار خواهد بود.
موضوعی که دور از ذهن نیست موجب بروز برخی معضلات در این حیطه شود. غیر از این، عدم حضور مدیران هر یک از این کانالها در زمان عقد قرارداد های تجاری یکی از معضلاتی است که آینده این نوع از تجارت و سوداندوزی را با ابهام مواجه میسازد. این فعال تجارت ممبر، ادعا میکند:« وقتي كار اينترنتي ميكنيد، بايد قراردادهايتان را هم اينترنتي ببنديد. وقتي امكان انتقال پول از طريق شبكه شتاب هست، چه نيازي وجود دارد كه شما من را ببينيد.»
گرانی ممبرهای ايراني
در اين ميان برخي از فعالان اين حوزه بستههايي براي افزايش اعضا را پيشنهاد ميدادند كه گرانتر از ساير بستهها بود. اگر خريداران نياز به اعضاي ايراني براي كانال خود داشته باشند، بايد هزينه بيشتري را پرداخت كنند. بر اين اساس در حالي كه بسته افزايش ۱۰ هزارتايي اعضاي خارجي براي خريداران چيزي بين ۲۸۰ تا ۳۰۰ هزار تومان هزينه دارد، همين بسته با اعضاي ايراني بين ۹۹۰ تا يك ميليون و صد هزار تومان براي خريدار آب ميخورد.
اينستاگرام، شعبه دوم بازار
هر چند خريد و فروش اعضا در اينستاگرم نيز رواج دارد و در اين فضا لايك است كه قيمت دارد اما شواهد نشان میدهد اين بازار براي كاربران عادي چندان جذاب نيست و برخي چهره هاي مشهور و خاص دست به خريد و فروش «فالوئر» (follower)- دنبال کننده - و «لايك» (like)مي زنند. در اين ميان بالاتر بودن تعداد فالوئرهاي برخي بازيگران تلويزيوني ايراني نسبت به چهره هاي مشهور بين المللي چندان تعجب آور نيست. قيمتها نيز در اين فضا پايينتر است.
۱۰۰ «فالوئر» اينستاگرام تنها قيمتي معادل ۴ هزار تا ۱۰ هزار تومان دارد و كساني كه قصد دارند تا ۵ هزار «فالوئر» بخرند، بايد هزينهاي بين ۷۰ تا ۱۰۰ هزار تومان را بپردازند. البته اين بستهها تنها يك بار امكان فعال شدن ندارد و برخي ميتوانند تا چندین بار از اين بستهها را بر روي اينستاگرامشان فعال كنند. بسته هاي صد هزار تايي فالوئر نيز قيمتي در حدود يك ميليون و ۲۰۰ تا يك ميليون و پانصد هزار تومان دارد. در این فضای غبار آلود مشخص نیست آگهی دهندگان و بینندگان تلگرام تا چه میزان میتوانند به واقعی بودن تعداد اعضا و بازدیدها اطمینان کنند.
منبع: روزنامه آرمان
انتهای پیام/