شیوا وکیلی روان شناس تربیتی در گفتگو با خبرنگار حوزه جوانان و خانواده
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: کودک خجالتی همیشه حس اضطراب را به همراه خود دارد و نیازمند است تا از سوی والدین مورد حمایت و تأیید قرار گیرد به این معنی که اگر از چیزی ترسید بدون نفی احساسش به او بگویید می دانم که می ترسی ولی باید سعی کنی قوی باشی.
وی در ادامه تصریح کرد: هنگامی که کودک با شما صحبت می کند به او توجه کنید حتی اگر در حال انجام کار مربوط به خودتان باشید و هرگز از خجالتی بودن فرزندتان در میان جمع حرفی نزنید زیرا این کودکان به شدت در برابر قضاوت و حرف های دیگران حساس هستند.
وکیلی افزود: والدین به یاد داشته باشند که هیچگاه کودک را حتی نزد خواهر و برادرش نصیحت نکنند و به کارهای او در جمع نخندند مگر اینکه خودش این خواسته و انتظار را داشته باشد همچنین ایراد گرفتن از ظاهر و مقایسه وی با دیگران خصوصاً در این کودکان، کار بسیار اشتباهی است.
این روان شناس تربیتی در پایان تأکید کرد: درخواست از کودک برای تعریف کتاب و یا فیلمی برای شما، شرکت دادن این کوکان پس از6 سالگی در انجام بازی ها و فعالیت های گروهی، عدم قهر کردن و تنبیه وی همچنین تحسین، تشویق و ابراز محبت به آنان از دیگر راهکارهای برخورد با کودکان خجالتی است.
انتهای پیام/