به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ سید قدرت علی پور با اشاره به وجود دو هزار و 500 راس کل و بز در منطقه حفاظت شده خائیز افزود: از این تعداد یک هزار و 500 رأس ماده هستند.
وی اظهارکرد: بدلیل برقراری امنیت و حفظ آرامش درمنطقه حفاظت شده کوه خائیز کهگیلویه، زاد و ولد این گونه جانوری و سایر جانوران با آرامش خاصی صورت می گیرد.
علی پور تصریح کرد: بیشتر زایمان های بز کوهی دو قلو و سه قلو زایی بوده است.
رئیس اداره محیط زیست کهگیلویه افزود: فصل زایمان در منطقه حفاظت شده خائیز رو به اتمام است.
وی کمبود محیط بان را از مهمترین مشکلات منطقه حفاظت شده خائیز عنوان کرد.
علی پور اضافه کرد: در مناطق کوهستانی به ازای هر هزار هکتار و در مناطق دشتی و تپه ماهوری به ازای هر سه هزار هکتار باید یک محیط بان وجود داشته باشد اما منطقه خاییز با این استاندارد فاصله زیادی دارد.
وی بیان کرد: بر اساس سرشماری سالانه حیات وحش، شمار گونه های جانوری منطقه حفاظت شده خائیز یکی از زیستگاه های منحصر بفرد کل و بز کشور از رشد قابل ملاحظه ای برخوردار است.
منطقه حفاظت شده خائیز با مساحتی بالغ بر 33 هزارو 385 هکتار در مصوبه شماره 163 مورخ 23/10/77 شورای عالی حفاظت محیط زیست در ردیف مناطق حفاظت شده کشور قرار گرفت.
پوشش گیاهی منطقه بلوط ( گونه غالب ) بنه ، کلخنگ ، بادام وحشی ، ارژن ، خوشک ، گون ، گیاهان دارویی و گونه هایی از خانواده گندمیان است و گونه های جانوری شامل کل و بز ، گرگ ، کفتار ، شغال ، روباه ، تشی، کاراکال، پلنگ و پرندگانی از جمله کبک ، تیهو ، بحری و دلیجه است.
انتهای پیام /ف - س